Three-Dimensional Finite Element Analysis of StressDistribution in Zirconia and Titanium Dental Implants andPeriimplant Bone in Patients with Bruxism


Creative Commons License

Sivrikaya E. C., Bekçi M. L., Yılmaz O., Ofluoğlu G. E., Güler M. S.

ACBİD, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2019

  • Yayın Türü: Bildiri / Özet Bildiri
  • Basıldığı Şehir: Antalya
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Amaç: Günümüzde tam dişsiz hastaların implant destekli sabit veya hareketli protezler ile rehabilitasyonu mümkün olmakla birlikte hareketli protez kullanmak istemeyen genç hastalarda implant destekli sabit protezler altın standart olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu olgu sunumunda tam dişsiz genç hastanın Malo Bridge tekniği kullanılarak implant destekli sabit bir hibrit protez ile protetik rehabiltasyonu anlatılmaktadır.
Materyal metod: Dişsizlik, estetik, fonksiyon ve fonasyon kaybı sebebiyle kliniğimize başvuran 18 yaşındaki erkek hastanın intraoral muayenesinde dişlerinin olmadığı, arklar arası mesafesinin artmış olduğu ve kretler arası çapraz ilişkiye sahip olduğu tespit edildi. Her iki çeneye 5’er adet implant yerleştirildi. Custom abutment üzerine kesilmiş diş formu verilmiş krom-kobalt altyapı, üst yapıda ise kompozit dişeti ve zirkonyum kronlardan oluşan Malo bridge tekniği ile hibrit protez yapılmasına karar verildi.
Bulgular: Çapraz kapanışa bağlı olarak vida deliklerinin estetik problemler oluşturabileceği düşünülerek Malo bridge olarak bahsedilen implant destekli hibrit protez tercih edilmiştir.
Sonuç: Malo bridge dizaynı ile hastanın estetik, fonksiyon ve fonasyon kaybı giderilmiş, hasta konforu ve hayat kalitesi artırılmış, hasta beklentileri karşılanmıştır.