Hakkımızda

Metrikler

Yayın

90

Atıf (WoS)

1798

Atıf (Scopus)

2076

Proje

18

Tez

3

Tez Danışmanlığı

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 15/07/2015 tarih ve 29417 sayılı Maden Atıkları Yönetmeliği’ne göre sülfürlü maden atıklarının çevresel açıdan karakterizasyonu zorunludur. Bu yüzden, maden atığının tehlikeli mi yoksa tehlikesiz mi olduğuna, atıkların asit maden drenajı oluşumu ve ağır metal salınımları nedeniyle yeraltı ve yerüstü sularını kirletme potansiyeli olup olmadığına ve bu tür malzemelerin nerede ve nasıl bertaraf edilmesi gerektiğine karakterizasyon test sonuçlarına göre karar verilmektedir.


Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü, maden atıkları konusunda 20 yılı aşkın bir süredir çalışan, ülkemizde ve dünyada en yetkin bölümlerden biridir. Yönetmelikte belirtilen ve daha önce genellikle yurtdışında yaptırılan karakterizasyon testleri laboratuvarlarımızda sağlıklı bir şekilde yapılarak ülke madenciliğinin kalkınmasına katkıda bulunulmaktadır.


Ayrıca araştırma ekibimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Maden Atıkları Şube Müdürlüğü ve DSİ Genel Müdürlüğü ile yakın ilişki içerisinde yer almakta, maden atıklarının karakterizasyonu, emniyetli bir şekilde depolanması ve yeraltı ve yerüstü sularına etkileri konusunda yapılan çalışmalara destek vermektedir.