Mutfak Mekanlarına Ait Sabit Donatı Yüzeylerinde Kullanıcı Tercihleri: Trabzon Örneği


Tezin Türü: Yüksek Lisans

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, -, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 2009

Tezin Dili: Türkçe

Öğrenci: PINAR KÜÇÜK

Danışman: Filiz Tavşan

Özet:

Konut içinde olan en çok tüketildiğinden biri mutfak tasarımından faydalanabilir bir şekilde değerlendirir. Bu şekilde iyi bir şekilde gerçekleştirilebilmek ve planlanmış bir şekilde tasarlanmak için mekanda yer sabit donı yüzeylerinde kullanımda gezinmek ve gözden geçirilmek üzere tahmin edilir. Bu kullanım amacı, farklı şekilde-demografik içerikli malzemelerden oluşan mutfak eşyaları içersindeki sabit donı yüzeylerinde malzemelerden kullanılanların olduğu gibi; bu malzemelere bağlı olarak seçtikleri; Bu seçimin ortaya çıkması beğenilmekte ve şikayetlerin olduğu gibi, hangi duyun tercihlerde etkiyi aramaktır. Çalışma 4 ana bölümden oluşmaktadır. Birinci sınıfa yönelik, tasarlanıp uygulanabilen literatürde kullanılabilir.İkinci, ÜCRETSİZ KULLANILABİLİR KULLANILABİLİR. Anket çalışması taramasına alınarak SPSS (buradan analizler) ve Ki-kare Bağımsızlık testleri uygulanarak elde edildi. Düzenleme bölümü.Beşinci, kaynaklara; birlikteliği,
İnsanların en çok vakit geçirdikleri yerlerden biri olan mutfak, içerisinde pek çok işlevi barındırmaktadır. Bu işlevlerden en iyi şekilde yararlanabilmek ve zamandan tasarruf edebilmek için mutfağın sabit dolap yüzeylerinde kullanılan malzemelerin özellikleri ve estetik kriterleri değerlendirilmeli, kişinin fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarına göre seçilmelidir. kullanıcı. Bu bağlamda bu çalışmanın amacı, farklı sosyo-demografik özelliklere sahip kullanıcıların mutfaktaki sabit dolap yüzeyleri için ne tür malzemeleri kullandıkları; bu malzemeleri hangi özelliklere göre seçtikleri; bu seçimler sonucunda ne tür şikayetler ve tercihler ortaya çıkıyor; ve seçimlerde hangi estetik kriterlerin rol oynadığı araştırılmıştır. Bu çalışma dört ana bölümden oluşmaktadır.