Nükleer Bilim ve Teknoloji nükleer enerji (fizyon ve füzyon süreçleri), nükleer enerji ve yakıt, nükleer güç ve nükleer elektrik üretimi üzerine kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda nükleer mühendislik (nükleer fizyon sürecini enerji üretimine uygulayan teknoloji dalı), nükleer güvenlik, radyasyon etkileri ve radyoaktif atık yönetimi ile ilgili kaynakları içermektedir. Not: Nükleer fiziğe ait kaynaklar (düşük enerji fiziği) PHYSICS, NUCLEAR kategorisinde yer almaktadır.
Fizik, Matematik, fizikteki matematiksel yöntemlere odaklanan kaynakları içerir. Fizikteki uygulamaları olan mantık, set teorisi, cebir, grup teorisi, fonksiyon teorisi, analiz, geometri, topoloji ve olasılık teorisi kaynakları içerir.
Fizik, Nükleer nükleer yapı, çürüme, radyoaktivite, reaksiyonlar ve saçılma çalışmalarına kaynak içerir. Bu kategorideki kaynaklar düşük enerjili fiziğe odaklanır. Yüksek enerjili fizik, FİZİK, PARTİKLER & ALANLAR kategorisinde yer almaktadır.
Nanobilim ve Nanoteknoloji, kimya, biyoloji, biyomühendislik, fizik, elektronik, klinik ve tıp bilimi, kimya mühendisliği ve malzeme bilimi gibi çeşitli disiplinlerde mikro ve nano düzeyde temel ve uygulamalı araştırmaya odaklanan kaynakları içerir.
Kimya, Multidisipliner, kimya bilimlerine genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları içerir. Bu kategoride birçok kimya alanına uygun özel konu kimya kaynakları da yer almaktadır. Analitik, inorganik ve nükleer, organik, fiziksel veya polimer kimyaya öncelikli olarak odaklanan kaynaklar kendi kategorilerine yerleştirilir.
Polimer Bilimi, doğal veya sentetik polimerlerin çalışması, üretimi ve teknolojisi ile ilgili tüm kaynakları içerir. Polimer malzemeler üzerindeki kaynaklar da bu kategoride ele alınmaktadır.
Malzeme Bilimi, Karakterizasyon ve Test, malzemeleri değerlendirmek ve test etmek için kullanılan tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu teknikler tahribatsız muayene, kırınım analizi, elektron mikroskobu, elektron spektroskopisi, iyon ışın analizi, mekanik test, optik karakterizasyon ve taramalı tünelleme mikroskobunu içerir.
Malzeme Bilimi, Kompozitler, bitmiş halde katı, çözünmez olan ve kimyasal nitelikte olan iki veya daha fazla malzemenin karışımlarına veya mekanik kombinasyonlarına odaklanan kaynakları kapsar. Önemli kompozit türleri şunlardır: 1) kağıt, kumaş veya ahşap laminatları ve bir ısıyla sertleşen malzeme; 2) güçlendirilmiş plastikler; 3) sermetler (seramik ve metal tozları); 4) doğal ve sentetik liflerin kumaşları; ve 5) bir dolgu malzemesinin dolgu maddesi ile doldurulduğu dolgu macunları veya küçük parçacıklar halinde doldurulmuş kompozitler.
Malzeme Bilimi, Multidisipliner, malzemelerin doğası, davranışı ve kullanımı ile ilgili genel ya da çok disiplinli bir yaklaşıma sahip olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında seramikler, kompozitler, alaşımlar, metaller ve metalurji, nanoteknoloji, nükleer malzemeler, yapışma ve yapıştırıcılar yer almaktadır.
Bilgisayar Bilimi, Teori ve Yöntemleri, deneysel bilgisayar işlem yöntemlerini veya paralel hesaplama, dağıtık hesaplama, mantıksal programlama, nesne yönelimli programlama, yüksek hızlı bilgi işlem ve süper hesaplama gibi programlama tekniklerini vurgulayan kaynakları içerir.
Radyoloji, Nükleer Tıp ve Tıbbi Görüntüleme, biyoloji ve biyofizikteki radyasyon araştırmalarına ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, girişimsel radyoloji, araştırmacı radyoloji, nöroradyoloji, radyoterapi ve onkolojiye odaklanmaktadır. Nükleer Tıp kaynakları, radyonüklidlerin tanı, tedavi ve araştırmacı kullanımı ile ilgilidir. Tıbbi Görüntüleme kaynakları bilgisayarlı tıbbi görüntüleme ve grafiklerle ilgilidir.