Öğr. Gör. Dr. MEHTAP ER KEMAL


Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Kalite Kontrol ve Analizi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Yaşam Bilimleri, Biyokimya, Gıda Biyokimyası, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Er Mehtap, Kemal Er Mehtap

Metrikler

Yayın

40

Atıf (WoS)

48

H-İndeks (WoS)

3

Atıf (Scopus)

56

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

105

H-İndeks (Scholar)

5

Proje

12

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2023

2014 - 2023

Doktora

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2011 - 2014

2011 - 2014

Yüksek Lisans

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2007 - 2011

2007 - 2011

Lisans

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Doktora

Soya içeceği katkılı peynirlerin olgunlaşma süresince fizikokimyasal ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2014

2014

Yüksek Lisans

ULTRASONİK YÖNTEMLERLE EKSRAKTE EDİLEN YABAN MERSİNİNİN BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİ VE KEFİR ÜRETİMİNDE KULLANIMI Sürdürülebilir Kalkınma

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2014

2014

Pedagojik Formasyon

Eğitim Yönetimi ve Planlama

ON DOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

2010

2010

ISO 9000

Kalite Yönetimi

Meyer Danışmanlık Şirketi

2010

2010

ISO 18000

Kalite Yönetimi

Meyer Danışmanlık Şirketi

2010

2010

ISO 14000

Kalite Yönetimi

Meyer Danışmanlık Şirketi

2010

2010

ISO 22000

Kalite Yönetimi

Meyer Danışmanlık Şirketi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Yaşam Bilimleri

Biyokimya

Gıda Biyokimyası

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Akademi Dışı Deneyim

2013 - 2015

2013 - 2015

Gıda Mühendisi, Sorumlu Yönetici

Ticari Kuruluş Özel, Öz Reha Engelli ve Özürlü Bakım Merkezi, Kalite Kontrol

2013 - 2013

2013 - 2013

Sorumlu Yönetici/Gıda Mühendisi

Ticari Kuruluş Özel, Öz Evin Yemek ve Gıda Mamulleri Ltd.Şti Çarşamba/SAMSUN, Kalite Kontrol

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt Teknolojisi

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt ve Ürünleri Analizleri

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2021

2021

Antioxidant Capacity and α-Glucosidase Inhibitory Effect of Some Bryophyte Species

Yıldırım Akatın M., Ayaz F. A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Batan N., Çolak N., et al.

3. Eurasia Biochemical Approaches and Technologies Congress, Antalya, Türkiye, 04 Kasım 2021, ss.1

2021

2021

The Effect of Autoclave Sterilization on Microbial Decontamination and Bioactive Properties of Bee Pollen

Değirmenci A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Yıldız O.

1st JOINT INTERNATIONAL APITHERAPY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.111-115

2021

2021

Honeybee Silk: A Valuable Biomaterial

BOYRACI G. M., DEĞİRMENCİ A., ER KEMAL M., YILDIZ O.

1st JOINT INTERNATIONAL APITHERAPY CONGRESS, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.222-226

2018

2018

Antioxidant Activity and Synthesis Route of some New Heterocyclic Compounds Containing different Pharmacophores

TAFLAN E., BAYRAK H., ER M.

1st Eurasia Environmental Chemistry Congress, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2018, ss.63

2018

2018

Pellia epiphylla and Polytrichum formosum as Potential Sources of Antibacterial Agents

ER M., YILDIRIM AKATIN M., BATAN N.

1. Euroasia Biochemical Approaches & Technologies Congress (EBAT2018), Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018, ss.1

2018

2018

Antimicrobial Activities of Some Bryophytes Selected From Several Districts Near Trabzon

YILDIRIM AKATIN M., ER M., BATAN N.

1. Euroasia Biochemical Approaches & Technologies Congress (EBAT2018), Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018, ss.1

2018

2018

Investigating Antioxidant and Antimicrobial Activities of Propolis Extracts Prepared with Various Solvents

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.172

2018

2018

Assessing Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Pollen and Bee Bread by Simulated Human Gastrointestinal System

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.153

2018

2018

Are Really Bee Bread and Bee Pollen Probiotic?

ER M., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.188

2018

2018

A Natural Alternative to Androgenic Drugs: Apilarnil

TURKUT G. M., ER M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.561

2017

2017

EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

Biologically Active Peptides Derived From Various Food Sources: Releasing Methods And Processes

ER M., TEMİZ H.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

THE USAGE OF QUINOA AND BUCKWHEAT IN DEVELOPING GLUTEN-FREE PRODUCTS

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

ANTIMICROBIAL ACTIVITY of VARIOUS MEDICINAL PLANTS EXTRACTS in BLACK SEA REGION

ER M., YILDIRIM AKATIN M., BATAN N.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTSINTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017

2017

2017

ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF PLAGIOMNIUM CUSPIDATUM AGAINST TWO HUMAN PATHOGENIC BACTERIA

YILDIRIM AKATIN M., ER M., BATAN N.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTSINTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017

2017

2017

A TRADITIONAL ANATOLIAN BEVERAGE: KENGER (Gundelia tournefortii)COFFEE

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., KOLAYLI S.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

TRADITIONAL HERBY-HOT AYRAN FROM PUTURGE-MALATYA

TURKUT G. M., ER M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

Antimicrobial Activity of Plagiomnium cuspidatum Against Two Human Pathogenic Bacteria

YILDIRIM AKATIN M., ER M., BATAN N.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

ANTIMICROBIAL ACTIVITIES of VARIOUS MEDICINAL PLANT EXTRACTS in BLACK SEA REGION

ER M., YILDIRIM AKATIN M., BATAN N.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

Biologically Active Peptides Derived From Royal Jelly

ER M., TEMİZ H., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O., KOLAYLI S.

45th APIMONDIA ULUSLARARASI ARICILIK KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

SOME HAZELNUT-BASED TRADITIONAL FOODS IN ANATOLIA

DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., KOLAYLI S.

IX. International Congress on Hazelnut, SAMSUN, TÜRKIYE, 15-17 Ağustos 2017, Samsun, Türkiye, 15 - 17 Ağustos 2017

Kitap & Kitap Bölümleri

2018

2018

ANTİOKSİDAN PEPTİTLER:Oluşum mekanizmaları, İzolasyon Teknikleri, Kaynakları

Er Kemal M., Boyracı G. M., Kemal M., Okumuş Yükünç G.

Antioksidanlar ve Tayin Yöntemleri, Prof.Dr.Sevgi KOLAYLI,Doç.Dr. Hüseyin ŞAHİN, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.186-198, 2018

Desteklenen Projeler

2014 - 2018

2014 - 2018

Geleneksel Gümüşhane Pestil ve Kömesinin Üretim Yöntemlerinin ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi

TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi

Yıldız O. (Yürütücü), Değirmenci A., Kolaylı S., Avcı M., Baltacı C., Ilyasoğlu H., et al.

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Mayıs 2021

Mayıs 2021

I. ULUSLARARASI APITERAPİ KONGRESİ

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O., Er Kemal M.
İstanbul, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 51

h-indeksi (WOS): 3

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Apiterapi Ve Doğa Araştirma Grubu / Apitherapy And Nature Research Group

https://avesis.ktu.edu.tr/arastirma-grubu/apiterapivedoga

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Turkey