Eğitim Bilgileri
2014 - 2023
2014 - 2023Doktora
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2011 - 2014
2011 - 2014Yüksek Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2007 - 2011
2007 - 2011Lisans
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2023
2023Doktora
Soya içeceği katkılı peynirlerin olgunlaşma süresince fizikokimyasal ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2014
2014Yüksek Lisans
ULTRASONİK YÖNTEMLERLE EKSRAKTE EDİLEN YABAN MERSİNİNİN BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİ VE KEFİR ÜRETİMİNDE KULLANIMI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2014
2014Pedagojik Formasyon
Eğitim Yönetimi ve Planlama
ON DOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
2010
2010ISO 9000
Kalite Yönetimi
Meyer Danışmanlık Şirketi
2010
2010ISO 18000
Kalite Yönetimi
Meyer Danışmanlık Şirketi
2010
2010ISO 14000
Kalite Yönetimi
Meyer Danışmanlık Şirketi
2010
2010ISO 22000
Kalite Yönetimi
Meyer Danışmanlık Şirketi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Yaşam Bilimleri
Biyokimya
Gıda Biyokimyası
Temel Bilimler
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Akademi Dışı Deneyim
2013 - 2015
2013 - 2015Gıda Mühendisi, Sorumlu Yönetici
Ticari Kuruluş Özel, Öz Reha Engelli ve Özürlü Bakım Merkezi, Kalite Kontrol
2013 - 2013
2013 - 2013Sorumlu Yönetici/Gıda Mühendisi
Ticari Kuruluş Özel, Öz Evin Yemek ve Gıda Mamulleri Ltd.Şti Çarşamba/SAMSUN, Kalite Kontrol
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024The process of pollen transformation into bee bread: changes in bioactivity, bioaccessibility, and microbial dynamics
Değirmenci A., Yıldız O., Boyracı G. M., Er Kemal M., Şimşek Ö.
FOOD & FUNCTION , cilt.15, sa.5, ss.2550-2562, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024An evaluation of the antioxidant potential and in vitro enzyme inhibition profile of selected bryophytes from Northeast Anatolia (Türkiye)
YILDIRIM AKATIN M., AYAZ F. A., BOYRACI G. M., ER KEMAL M., BATAN N., ÇOLAK N.
Journal of Biomolecular Structure and Dynamics , 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Six Algerian plants: Phenolic profile, antioxidant, antimicrobial activities associated with different simulated gastrointestinal digestion phases and antiproliferative properties
Er Kemal M., Bakchiche B., Kemal M., Cheraif K., Kara Y., Bardaweel S. K., et al.
Journal of Herbal Medicine , cilt.38, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Floral authentication of some monofloral honeys based on volatile composition and physicochemical parameters
Yıldız O., Gürkan H., Şahingil D., Değirmenci A., Kemal M., Kolaylı S., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , cilt.248, sa.8, ss.2145-2155, 2022 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Trabzon, Türkiye’den toplanan bazı biryofitlerin antimikrobiyal aktiviteleri ve Pellia epiphylla özü kullanılarak ilk kez bitkisel sabun ve krem hazırlanması
Yıldırım Akatın M., Er Kemal M., Batan N.
Anatolian Bryology , cilt.8, ss.30-36, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Geleneksel Bir Anadolu İçeceği olan Semizotu ve/veya Acı Biber İlaveli Ayranın Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri Üzerine Bir Ön Çalışma
Değirmenci A., Er Kemal M., Boyracı G. M., Kemal M., Yıldız O.
The Black Sea Journal of Sciences , cilt.11, sa.2, ss.486-495, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
2020Antioxidant and Some Quality Characteristics of Cheeses Manufactured Using Soy Drink
ER KEMAL M., TEMİZ H.
Journal of Apitherapy and Nature , cilt.1, sa.3, ss.24-31, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Evaluating Bioactivity and Bioaccessibility Properties of Turkish Propolis Extracts Prepared with Various Solvents
BOYRACI G. M., ER KEMAL M., DEĞİRMENCİ A.
Journal of Apitherapy and Nature , cilt.2, sa.1, ss.7-11, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018Comparison of the Effect of Process Temperature on Some Biochemical Properties of Nectar from Fresh and Dried Rosehip
DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., OKUMUŞ G.
Journal of Apitherapy and Nature , cilt.1, sa.1, ss.20-27, 2018 (Hakemli Dergi)
2016
2016Furfural Contents and Some Physical and Chemical Properties of Raisins
Gül O., Mortaş M., Dervişoğlu M., ER M., Atmaca M., Atalar İ.
Academic Food Journal , cilt.14, sa.3, ss.235-241, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2021
2021Antioxidant Capacity and α-Glucosidase Inhibitory Effect of Some Bryophyte Species
Yıldırım Akatın M., Ayaz F. A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Batan N., Çolak N., et al.
3. Eurasia Biochemical Approaches and Technologies Congress, Antalya, Türkiye, 04 Kasım 2021, ss.1
2021
2021The Effect of Autoclave Sterilization on Microbial Decontamination and Bioactive Properties of Bee Pollen
Değirmenci A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Yıldız O.
1st JOINT INTERNATIONAL APITHERAPY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.111-115
2021
2021Honeybee Silk: A Valuable Biomaterial
BOYRACI G. M., DEĞİRMENCİ A., ER KEMAL M., YILDIZ O.
1st JOINT INTERNATIONAL APITHERAPY CONGRESS, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.222-226
2018
2018Antioxidant Activity and Synthesis Route of some New Heterocyclic Compounds Containing different Pharmacophores
TAFLAN E., BAYRAK H., ER M.
1st Eurasia Environmental Chemistry Congress, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2018, ss.63
2018
2018Pellia epiphylla and Polytrichum formosum as Potential Sources of Antibacterial Agents
ER M., YILDIRIM AKATIN M., BATAN N.
1. Euroasia Biochemical Approaches & Technologies Congress (EBAT2018), Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018, ss.1
2018
2018Antimicrobial Activities of Some Bryophytes Selected From Several Districts Near Trabzon
YILDIRIM AKATIN M., ER M., BATAN N.
1. Euroasia Biochemical Approaches & Technologies Congress (EBAT2018), Antalya, Türkiye, 27 - 30 Ekim 2018, ss.1
2018
2018Investigating Antioxidant and Antimicrobial Activities of Propolis Extracts Prepared with Various Solvents
TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O.
6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.172
2018
2018Assessing Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Pollen and Bee Bread by Simulated Human Gastrointestinal System
DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.
6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.153
2018
2018Are Really Bee Bread and Bee Pollen Probiotic?
ER M., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.
6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.188
2018
2018A Natural Alternative to Androgenic Drugs: Apilarnil
TURKUT G. M., ER M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.
6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.561
2017
2017SOME BIOACTIVE PROPERTIES OF SELECTED MEDICINAL AND AROMATIC FRUITS IN THE EASTERN BLACK SEA REGION
DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., YILDIRIM AKATIN M., BATAN N., BULUT V. N., et al.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017
2017
2017EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW
DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1
2017
2017A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE
DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1
2017
2017SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES
ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1
2017
2017A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD
DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1
2017
2017Biologically Active Peptides Derived From Various Food Sources: Releasing Methods And Processes
ER M., TEMİZ H.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1
2017
2017THE USAGE OF QUINOA AND BUCKWHEAT IN DEVELOPING GLUTEN-FREE PRODUCTS
TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1
2017
2017SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES
ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1
2017
2017ANTIMICROBIAL ACTIVITY of VARIOUS MEDICINAL PLANTS EXTRACTS in BLACK SEA REGION
ER M., YILDIRIM AKATIN M., BATAN N.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTSINTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017
2017
2017ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF PLAGIOMNIUM CUSPIDATUM AGAINST TWO HUMAN PATHOGENIC BACTERIA
YILDIRIM AKATIN M., ER M., BATAN N.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTSINTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017
2017
2017A TRADITIONAL ANATOLIAN BEVERAGE: KENGER (Gundelia tournefortii)COFFEE
TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., KOLAYLI S.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1
2017
2017TRADITIONAL HERBY-HOT AYRAN FROM PUTURGE-MALATYA
TURKUT G. M., ER M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1
2017
2017Antimicrobial Activity of Plagiomnium cuspidatum Against Two Human Pathogenic Bacteria
YILDIRIM AKATIN M., ER M., BATAN N.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1
2017
2017ANTIMICROBIAL ACTIVITIES of VARIOUS MEDICINAL PLANT EXTRACTS in BLACK SEA REGION
ER M., YILDIRIM AKATIN M., BATAN N.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1
2017
2017Biologically Active Peptides Derived From Royal Jelly
ER M., TEMİZ H., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O., KOLAYLI S.
45th APIMONDIA ULUSLARARASI ARICILIK KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, ss.1
2017
2017SOME HAZELNUT-BASED TRADITIONAL FOODS IN ANATOLIA
DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., KOLAYLI S.
IX. International Congress on Hazelnut, SAMSUN, TÜRKIYE, 15-17 Ağustos 2017, Samsun, Türkiye, 15 - 17 Ağustos 2017
2017
2017THE DETERMINATION OF THE RADIOACTIVE RAY ABSORPTION CAPACITY OF HAZELNUT KERNEL DISCS
Dizman S., YILDIZ O., ER M., DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., KOLAYLI S.
IX. International Congress on Hazelnut, Samsun, Türkiye, 15 - 17 Ağustos 2017, ss.1
2013
2013Türkiye’de Tüketime Sunulan Kuru Üzümlerin 5-Hidroksimetilfurfural Düzeyleri
GÜL O., ER M., ATMACA M., MORTAŞ M., ATALAR İ., DERVİŞOĞLU M.
4.GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013, ss.1
Kitap & Kitap Bölümleri
2018
2018ANTİOKSİDAN PEPTİTLER:Oluşum mekanizmaları, İzolasyon Teknikleri, Kaynakları
Er Kemal M., Boyracı G. M., Kemal M., Okumuş Yükünç G.
Antioksidanlar ve Tayin Yöntemleri, Prof.Dr.Sevgi KOLAYLI,Doç.Dr. Hüseyin ŞAHİN, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.186-198, 2018
Desteklenen Projeler
Devam Ediyor
Devam EdiyorKaradeniz Bölgesi'nden toplanacak olan bazı briyofit türlerinin antioksidan kapasiteleri, fenolik içerikleri ve enzim inhibisyon aktivitelerinin incelenmesi
TÜBİTAK Projesi
YILDIRIM AKATIN M.(Yürütücü), AYAZ F. A., BATAN N., ER M.
Devam Ediyor
Devam Ediyorİmidazo[2,1-b][1,3,4]tiyadiazol Türevi Hibrit Bileşiklerin Sentezi, Antimikrobial ve Antioksidan aktivitelerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
BAYRAK H. (Yürütücü), ER M.
2022 - 2024
2022 - 2024APİTERAPİK DEĞERİ OLAN FERMENTE BİR ÜRÜN: ENDÜSTRİYEL PERGA
TÜBİTAK Projesi
Yıldız O. (Yürütücü), Değirmenci A., Şimşek Ö., Boyracı G. M., Er Kemal M.
2023 - 2023
2023 - 2023Soya içeceği ve inek sütünden üretilen peynirlerin LC-QTOF-MS ile peptitlerinin sekans (dizi) ve in silico analizleri
TÜBİTAK Projesi
Er Kemal M. (Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Karadeniz Bölgesi’nden Toplanacak Olan Bazı Briyofit TürlerininAntioksidan Kapasiteleri, Fenolik İçerikleri ve Enzim İnhibisyon Aktivitelerininİncelenmesi
TÜBİTAK Projesi
Yıldırım Akatın M. (Yürütücü), Batan N., Ayaz F. A., Boyracı G. M., Er Kemal M.
2019 - 2021
2019 - 2021Soya ve inek sütü karışımlarından farklı starter kültür kombinasyonları kullanılarak üretilen beyaz peynirlerin bazı biyoaktif peptitlerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Er Kemal M., Temiz H.(Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Glutarimid Türevi Azol Bileşiklerin Schiff ve Mannich Bazlarının Sentezi ile Antimikrobiyal Aktivitelerinin ve Antioksidan Kapasitelerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BULUT V. N. (Yürütücü), BAYRAK H., TOSUN O., ER M., TURKUT G. M., YILDIRIM AKATIN M., et al.
2017 - 2019
2017 - 2019Bazı briyofitlerin insan patojenik mikroorganizmalarına karşı aktivitelerinin ortaya koyulması ve kişisel bakım ürünlerindeki etkinliklerinin incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YILDIRIM AKATIN M. (Yürütücü), BATAN N., ER M.
2014 - 2018
2014 - 2018Geleneksel Gümüşhane Pestil ve Kömesinin Üretim Yöntemlerinin ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Yıldız O. (Yürütücü), Değirmenci A., Kolaylı S., Avcı M., Baltacı C., Ilyasoğlu H., et al.
2016 - 2017
2016 - 2017DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNE AİT BAZI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİNİN BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DEMİRCİ E. (Yürütücü), YAYĞAZ A., YILDIRIM AKATIN M., YILDIZ O., BATAN N., BULUT V. N., et al.
2014 - 2016
2014 - 2016Ekşihamur laktik asit bakteri florasının belirlenmesi ve gluten ile fitat parçalayan laktik starter kültür seçimi
TÜBİTAK Projesi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2024
Mayıs 2024II. Uluslararası Apiterapi ve Doğa Kongresi IANCO24
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boyracı G. M., Değirmenci A., Er Kemal M., Okumuş Yükünç G., Kemal M., Yıldız O.
Trabzon, Türkiye
Mayıs 2021
Mayıs 2021I. ULUSLARARASI APITERAPİ KONGRESİ
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O., Er Kemal M.
İstanbul, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 51
h-indeksi (WOS): 3
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam Ediyor