Eğitim Bilgileri
2014 - 2020
2014 - 2020Doktora
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2011 - 2014
2011 - 2014Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2006 - 2011
2006 - 2011Lisans
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2009 - 2010
2009 - 2010Lisans
Kobenhavns Universitet (University of Copenhagen), Faculty of Science, Food Science, Danimarka
Yaptığı Tezler
2020
2020Doktora
Bitkisel yağların rafinasyonunda ön asitlik gidermenin 3-kloropropan-1,2-diol ve glisidil esterleri oluşumuna etkisi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2014
2014Yüksek Lisans
Kısmi gliseritlerin mayonezin emülsiyon stabilitesi ve reolojisi üzerine etkisi
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Karadeniz Teknik Üniversitesi
2021
2021Gıda Etiketleme Kuralları ve Etiket Oluşturma Eğitimi
Mesleki Eğitim
Kaizen Class
2021
2021Gıda Katkı Maddeleri Eğitimi
Mesleki Eğitim
Kaizen Class
2020
2020Eğiticinin Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Diğer
2017
2017Türk Patent ve Marka Kurumu Patent ve Faydalı Model Ön Araştırma Eğitimi
Sınai Haklar, Fikri Mülkiyet Hakları, Patent, Lisanslama
Türk Patent Enstitüsü
2015
2015TÜBİTAK ULAKBİM Editör ve Yazar Eğitim Semineri
Mesleki Eğitim
TÜBİTAK
2014
2014WİLEY Uluslararası Dergilerde Makale Yazma Eğitimi
Mesleki Eğitim
WİLEY
Araştırma Alanları
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojisi
Yağ Teknolojisi
Akademik Unvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2011 - 2020
2011 - 2020Araştırma Görevlisi
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Verdiği Dersler
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Effects of pre-deacidification on 3-MCPDE and GE contents of high-acid oils during refining
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., Emektar K., YORULMAZ A., TEKİN A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.59, sa.11, ss.8172-8180, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Pre-deacidification of hazelnut oil by short-path distillation: Changes in 3-chloropropane-1,2-diol esters, glycidyl esters, free fatty acids, tocopherols, and diglycerides
Kantekin-Erdogan M. N., Emektar K., Vardin A. Y., ÖZDİKİCİERLER O., TEKİN A.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.125, sa.9, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Furan formation in some vegetable oils during heat treatments
Emektar K., Kantekin-Erdogan M. N., TEKİN A.
FOOD CHEMISTRY , cilt.386, 2022 (SCI-Expanded)
2019
2019Effect of monoglyceride content on emulsion stability and rheology of mayonnaise
Kantekin-Erdogan M. N., Ketenoglu O., TEKİN A.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , cilt.56, sa.1, ss.443-450, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Effect of black cumin oil on the oxidative stability and sensory characteristics of mayonnaise
Ozdemir N., Kantekin-Erdogan M. N., Tat T., TEKİN A.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , cilt.55, sa.4, ss.1562-1568, 2018 (SCI-Expanded)
2014
2014Lipid Estimation of Surfactant-Extracted Microalgae Oil Using Nile Red
Montalbo-Lomboy M., Kantekin M. N., Wang T.
JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY , cilt.91, sa.4, ss.665-680, 2014 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Bitkisel Yağlarda 3-Monokloropropan-1,2-diol (3-MCPD) ve Glisidil Esterleri Oluşumu ve Azaltılması.
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., Emektar K., TEKİN A.
AKADEMIK GIDA , cilt.18, sa.1, ss.96-104, 2020 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2024
2024The Impact of Pre-Deacidification Conditions on Free Fatty Acid, Tocopherol, Diglyceride, 3-Monochloropropane-1,2-diol Esters, and Glycidyl Esters Levels in Hazelnut Oil
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., EMEKTAR K., YILDIRIM VARDİN A., ÖZDİKİCİERLER O., TEKİN A.
5th Yabited Fats and Oils Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2024
2024
2024Bleaching Efficiency of Hazelnut Oil Before and After Pre-Deacidification
YANIK TURAN Z. N., KANTEKİN ERDOĞAN M. N., TEKİN A.
5th Yabited Fats and Oils Congress, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2024
2024
2024The Effects Of Different Refining Methods On The Tocopherol Content Of Hazelnut Oil
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., Emektar K., TEKİN A.
II. International Apitherapy And Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 08 Mayıs 2024
2019
2019Influence of fatty acid composition on furan formation during heat processes.
Emektar K., KANTEKİN ERDOĞAN M. N., TEKİN A.
17th Euro Fed Lipid Congress, İspanya, 20 - 23 Eylül 2019
2019
2019Skualenin Yapısı, Kullanım Alanları ve Sağlık Üzerine Etkileri
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., TEKİN A., Emektar K.
Yabited IV. Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Mayıs 2019
2019
2019Isıl İşlem Görmüş Gıdalarda Furan Oluşumu
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., Emektar K., TEKİN A.
Yabited IV. Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Mayıs 2019
2019
2019Oleojellerin Oksidatif Stabilitesi
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., TEKİN A., Emektar K.
Yabited IV. Bitkisel Yağ Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Mayıs 2019
2018
2018The Influence Of Black Cumin Oil On Oxidative Stability Of Mayonnaise
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., TAT T., ÖZDEMİR N., TEKİN A.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018
2018
2018Does Trans Acid Form in Deep Fat Frying?.
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., TAT T., TEKİN A.
3th. International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 Eylül - 12 Ekim 2018
2017
2017Optimization of Surfactant Assisted Extraction of Microalgae.
KANTEKİN ERDOĞAN M. N.
15th Euro Fed Lipid Congress, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017
2017
2017Bitkisel Yağlarda 3-MCPD ve GE'lerin Azaltılması Üzerine Yapılan Çalışmalar. Yabited III
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., TEKİN A.
Yabited III. Bitkisel Yağ Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Mayıs 2017
2016
2016Effect of Black Cumin Oil on Oxidative Stability and Sensory Characteristics of Mayonnaise
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., ÖZDEMİR ORHAN N., TAT T., TEKİN A.
14th Euro Fed Lipid Congress, GENT, Belçika, 18 - 21 Eylül 2016
2015
2015Kısmi Gliseritlerin Mayonezin Emülsiyon Stabilitesi ve Reolojisi Üzerine Etkisi
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., KETENOĞLU O., TEKİN A.
Yabited II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015
2015
2015Doğal ve Yapay Antioksidanların Rafine Ayçiçek Yağının Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkisi
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., KETENOĞLU O., TEKİN A.
Yabited II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015
2014
2014Mono and Diglyceride Production by Transesterification of Refined Oil
KANTEKİN ERDOĞAN M. N., KETENOĞLU O., TEKİN A.
12th Euro Fed Lipid Congress, Fransa, 14 - 17 Eylül 2014
2012
2012Fenolik Maddelerce Zenginleştirilmiş Sızma Zeytinyağlarının Depolama Stabilitesi
KANTEKİN ERDOĞAN M. N.
Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi, Aydın, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2012
2012
2012Zeytin ve Zeytinyağında Doğal Olarak Bulunan Fenolik Bileşiklerin Yağ/Su Emülsiyonlarındaki Arayüzey Davranışları ve Antioksidan Aktiviteleri
KANTEKİN ERDOĞAN M. N.
Yabited I. Bitkisel Yağ Kongresi, Adana, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012
Desteklenen Projeler
2018 - 2020
2018 - 2020Bitkisel Yağların Rafinasyonunda Ön Asitlik Gidermenin 3-Kloropropan-1,2-Diol ve Glisidil Esterleri Oluşumuna Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kantekin Erdoğan M. N., Tekin A.(Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Kısmi Gliseritlerin Mayonezin Emülsiyon Stabilitesi ve Reolojisi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kantekin Erdoğan M. N., Tekin A.(Yürütücü)
Burslar
2012 - 2012
2012 - 2012