Projeler

İsabella Üzümü İçeren Yüksek Katma Değerli Krem ve Losyon Üretilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Y.Lisans, 2025 - Devam Ediyor

Aronya İçeren Yüksek Katma Değerli Ürünlerin Üretilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Y.Lisans, 2025 - Devam Ediyor

Teknoloji Transfer Ofislerinin Hedef ve Performans Odaklı Desteklenmesi 2019 Yılı Çağrısı Hedef Odaklı Büyüme-2025 dönemi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Diğer, 2025 - Devam Ediyor

Otomotiv Sanayi için Termoplastik Matrisli Hibrit Kompozit Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Diğer, 2024 - Devam Ediyor

İmidazo[2,1-b][1,3,4]tiyadiazol Türevi Hibrit Bileşiklerin Sentezi, Antimikrobial ve Antioksidan aktivitelerinin Belirlenmesi

BAYRAK H. (Yürütücü), ER M.
TÜBİTAK Projesi, 1002 - Hızlı Destek Programı, Devam Ediyor

Karadeniz Bölgesi'nden toplanacak olan bazı briyofit türlerinin antioksidan kapasiteleri, fenolik içerikleri ve enzim inhibisyon aktivitelerinin incelenmesi

TÜBİTAK Projesi, 1002 - Hızlı Destek Programı, Devam Ediyor

TTO’ların Hedef ve Performans Odaklı Desteklenmesi-Kurumsal Kapasite Geliştirme

TÜBİTAK Projesi, 1513 - Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı, 2022 - 2027

Doğal Yetişme Ortamından Elde Edilen Kara Mürverin (Sambucus nigra L. ) Meyve Özellikleri ve Kimyasal Karakterizasyonu

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje, 2024 - 2027

DOĞU KARADENİZ GİRİŞİMCİLİK HAREKETİ

TÜBİTAK Projesi, 1601-Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P., 2023 - 2026 Sürdürülebilir Kalkınma

Strengthening Technology Transfer Ecosystem through Innovative and Digital Approaches

Erasmus Projesi, Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi, 2023 - 2026

Biyokömür Kullanarak Araçlar İçin Çevre Dostu ve Sürdürülebilir Yakıt Sistemi Bileşenlerinin Geliştirilmesi ve Üretimi

TÜBİTAK - AB COST Projesi , 2023 - 2026

Biyokömür Kullanarak Araçlar için Çevre Dostu ve Sürdürülebilir Yakıt Sistemi Bileşenleriniŋ Geliştirilmesi ve Üretimi

TÜBİTAK - AB COST Projesi , 2023 - 2026

Kollu Galeri Açma Makineleri için Yapay Zekâ Destekli Otonom Kazı Optimizasyon Sistemi Geliştirilmesi

TÜBİTAK Projesi, 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, 2023 - 2026

Yüksek Basınçlı Homojenizasyon İşlemi ile Pirinç Proteini Mikrojeli Elde Edilmesi ve Bebek Formülü Üretiminde Kullanılması

TÜBİTAK Projesi, 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, 2024 - 2026

Farklı Pişirme Yöntemlerinin Polygonum cognatum Meissn Madımak in Antioksidan Aktivitesi Fenolik Bileşen İçeriği ve Biyoerişilebilirliğine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2024 - 2026

Fındık Yağı ve Propolis Vaksı Kullanılarak Elde Edilen Oleojellerin Termal ve Oksidadif Özelliklerinin İncelenmesi

TÜBİTAK Projesi, 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2025 - 2026

Yaşayan Kent İmgesinin Kentsel Anlatı Kodları İle Araştırılması (Unarcode©)

Transnational Technology Transfer Network for Black Sea Basin - T3N-BSB

AB Destekli Diğer Projeler, 2024 - 2026

Artemisia spp bitki ekstraktlarının biyolojik aktivitesi ve Leptinotarsa decemlineata Coleoptera Chrysomelidae zararlısına karşı mikrosporidium patojenini ile birlikte entegre biyolojik mücadele potansiyelinin araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Alt Yapı, 2024 - 2025

Kokulu Kara Üzüm (Vitis labrusca L.) Kullanılarak Fonksiyonel Yumuşak Şeker Formülasyonu Geliştirilmesi

TÜBİTAK Projesi, 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2024 - 2025

Farklı Ekstraksiyon Yöntemleriyle Üretilen Fındık Zarı Ekstraktlarının Soğuk Çay Üretiminde Kullanılması

TÜBİTAK Projesi, 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2024 - 2025

Teknoloji Transfer Ofislerinin Hedef ve Performans Odaklı Desteklenmesi 2019 Yılı ÇağrısıHedef Odaklı Büyüme

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Diğer, 2024 - 2025

ANT FLORESAN PARMAK İZİ TOZU

TÜBİTAK Projesi, 1702 - Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı, 2022 - 2025 Sürdürülebilir Kalkınma

Doğu Karadeniz Girişimcilik Hareketi2

TÜBİTAK Projesi, 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı, 2023 - 2025

Protein ve Lipit Oksidasyon Ürünlerinin Arı Sütü Tazeliğinin Belirlenmesinde Kullanilabilirliklerinin Aydınlatılmasi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2021 - 2024

Arı poleni ve arı ekmeğinin botanik orijinlerinin belirlenerek, kimyasal yapıları ve biyoerişilebilirliklerinin araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2023 - 2024

NEET’ler (Ne İstihdamda Ne Eğitimde olan Gençler) Pazara Erişiyor

AB Destekli Diğer Projeler, 2023 - 2024

NEETs are Accessing to Market

Arı Sütünün Tazelik Kriteri Olarak Protein ve Lipid Oksidasyon Ürünleri ile Bazı Enzim Aktivitelerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Doktora, 2022 - 2024

Farklı Çözücü ve Ekstraksiyon Şartlarının Propolis Özütlerinin Biyolojik Aktivitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2021 - 2024

SU BAZLI ANADOLU PROPOLİS EKSTRAKTLARININ OBEZ OLUŞTURULMUŞ FARELERDE ANTİOBEZİTE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2021 - 2024

Apiterapik Değeri Olan Fermente Bir Ürün: Endüstriyel Perga

TÜBİTAK Projesi, 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı, 2022 - 2024

Strategic Management Agility and Right Technologies for Youth- SMART Youth

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Diğer, 2022 - 2024

Teknoloji Transfer Ofislerinin Hedef ve Performans Odaklı Desteklenmesi 2019 Yılı Çağrısı Kurumsal Kapasite Geliştirme

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2020 - 2023

Soya içeceği ve inek sütünden üretilen peynirlerin LC-QTOF-MS ile peptitlerinin sekans (dizi) ve in silico analizleri

Er Kemal M. (Yürütücü)
TÜBİTAK Projesi, 1002 - Hızlı Destek Programı, 2023 - 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

Potansiyel Antimikrobiyal ve Antioksidan Maddeleri Olarak Yeni Spirooksindol Yapılarının Sentezi ve Biyolojik Olarak Değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2020 - 2023

Doğu Karadeniz Girişimcilik Hareketi

TÜBİTAK Projesi, 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı, 2020 - 2022

DOĞU KARADENİZ GİRİŞİMCİLİK HAREKETİ

TÜBİTAK Projesi, 1601-Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P., 2020 - 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Strategic Management, Agility and Right Technologies for Youth

Erasmus Projesi, Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi, 2020 - 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

1512 Teknogirişim Sermaye Desteği (BiGG) Programı 1. aşama faaliyetlerini yürütecek Uygulayıcı Kuruluş

TÜBİTAK Projesi, 1601-Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P., 2020 - 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Musluk Suyundan Elektrik Üretim Aparatı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Üniversite Destekli Diğer Projeler, 2022 - 2022

Teknoloji ve Yetenek Atölyeleri Projesi (TEYAP)

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje, 2019 - 2022

Soya ve inek sütü karışımlarından farklı starter kültür kombinasyonları kullanılarak üretilen beyaz peynirlerin bazı biyoaktif peptitlerinin araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2019 - 2021

Karadeniz Bölgesi’nden Toplanacak Olan Bazı Briyofit TürlerininAntioksidan Kapasiteleri, Fenolik İçerikleri ve Enzim İnhibisyon Aktivitelerininİncelenmesi

TÜBİTAK Projesi, 1002 - Hızlı Destek Programı, 2020 - 2021

Yapay Zeka Optimizasyon Tekniği ile Hibrit Kompozit Bileşenlerinin Optimizasyonu: Lignin / Zeolit / Doğal Lif Takviyeli Termoplastik Esaslı Hibrit Kompozit Örneği

TÜBİTAK Projesi, 1002 - Hızlı Destek Programı, 2020 - 2021

AYARLANABİLİR ARI KOVANI HAVASI SOLUMA CİHAZI

YILDIZ O. (Yürütücü), SÖNMEZ K.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Diğer, 2019 - 2020

Trabzonda Yetişen Farklı Izabella Üzüm Vitis labrusca L Genotiplerinin Resveratrol ve Fenolik Kompozisyonu ile Antioksidan Özelliklerinin Karşılaştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Alt Yapı, 2018 - 2020

TÜBİTAK 1601 Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması Programı Kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi İçin Kurum Dışı Proje Desteği

Sönmez K., Yıldız O. (Yürütücü)
TÜBİTAK Projesi, 1601-Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P., 2017 - 2020

Glutarimid Türevi Azol Bileşiklerin Schiff ve Mannich Bazlarının Sentezi ile Antimikrobiyal Aktivitelerinin ve Antioksidan Kapasitelerinin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Alt Yapı, 2019 - 2020

Bitkisel Yağların Rafinasyonunda Ön Asitlik Gidermenin 3-Kloropropan-1,2-Diol ve Glisidil Esterleri Oluşumuna Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2018 - 2020

Merkezi Klima Santralleri için "Delikli Difüzörlü Boş Hücre (Ön Susturucu)" Tasarımı Ve Optimum Geometrik Parametrelerinin Akış Ve Akustik Performans Ölçütlerine Göre Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi, 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, 2014 - 2019

Bazı briyofitlerin insan patojenik mikroorganizmalarına karşı aktivitelerinin ortaya koyulması ve kişisel bakım ürünlerindeki etkinliklerinin incelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Diğer, 2017 - 2019

Bazı Pleurotus Türlerinin (Pleurotus ostreatus, Pleurotus citrinopileatus, Pleurotus djamor, Lentinus edodes) Farklı Ortamlarda Üretilmesi, Kimyasal ve Duyusal Analizi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje, 2017 - 2018

SERA - YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANAN SERALAR

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje, 2017 - 2018 Sürdürülebilir Kalkınma

Geleneksel gümüşhane pestil ve kömesinin üretim yöntemlerinin ve kalite paramelerinin incelenmesi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje, 2014 - 2018

Geleneksel Gümüşhane Pestil ve Kömesinin Üretim Yöntemlerinin ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi

TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi, 2014 - 2018

DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNE AİT BAZI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİNİN BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Alt Yapı, 2016 - 2017

Ekşihamur laktik asit bakteri florasının belirlenmesi ve gluten ile fitat parçalayan laktik starter kültür seçimi

TÜBİTAK Projesi, 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, 2014 - 2016

Eksi Maya ile Glütensiz Ekmek Üretiminde Hamur Reolojisi ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi, 2210-c Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı, 2014 - 2015

Dondurma Yöntemi ve Depolamanın Dondurulmuş Kiraz Domatesin Kalitesi Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Y.Lisans, 2014 - 2015

Kısmi Gliseritlerin Mayonezin Emülsiyon Stabilitesi ve Reolojisi Üzerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Araştırma Projesi, 2013 - 2014

İzmir Gevreğinin Zenginleştirilmesiyle Çerezlik Ürün Geliştirilmesi

Boyracı G. M. (Yürütücü)
TÜBİTAK Projesi, 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2012 - 2013