Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Formülüze edilmiş arı ürünü karışımının Doksorubisin kaynaklı over hasarı üzerine Endoplazmik Retikulum stresi yoluyla etkisinin incelenmesi
-
2022 - Devam Ediyor Arı Sütünün Tazelik Kriteri Olarak Protein ve Lipid Oksidasyon Ürünleri ile Bazı Enzim Aktivitelerinin Belirlenmesi
-
2018 - Devam Ediyor Propolis Sulu Ekstraktlarından HIV-1-Revers Transkriptaz İnhibitörlerinin Tanımlanması ve Karakterizasyonu
-
2018 - Devam Ediyor Arı Zehrinin Kanser Hücrelerine Sitotoksik Etkisi ve Kanserde Epigenetik Terapi Amacıyla Kullanımının Araştırılması
-
2015 - Devam Ediyor Muğla ili florasına ait püren balının karakterizasyonu ve insan sağlığı üzerine etkisinin apiterapik yönden incelenmesi
-
2015 - Devam Ediyor Türkiye’de Üretilen Çam Balının Fiziksel, Kimyasal ve Mineral Madde Profili
-
Devam Ediyor Fındık kabuğundan karbon nano noktalarının sentezlenmesi, floresans özelliklerinin belirlenmesi, analitik ve biyolojik amaçla kullanılabilirliğinin araştırılması
-
2021 - 2024 SU BAZLI ANADOLU PROPOLİS EKSTRAKTLARININ OBEZ OLUŞTURULMUŞ FARELERDE ANTİOBEZİTE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KOLAYLI S. (Yürütücü), ALVER A., YENİLMEZ E., KEMAL M.
-
2021 - 2024 Protein ve Lipit Oksidasyon Ürünlerinin Arı Sütü Tazeliğinin Belirlenmesinde Kullanilabilirliklerinin Aydınlatılmasi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KOLAYLI S. (Yürütücü), MALKOÇ M., CAN Z., OKUMUŞ YÜKÜNÇ G., KARA Y.
-
2021 - 2024 Farklı Çözücü ve Ekstraksiyon Şartlarının Propolis Özütlerinin Biyolojik Aktivitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YILDIZ O. (Yürütücü), DEĞİRMENCİ A., KOLAYLI S., BOYRACI G. M.
-
2020 - 2022 SARSCoV2 Spike RBD ile ACE2 interaksiyonunun propolis özütleri ve içerdiği bazı saf flavonoid moleküllerce inhibisyonunun araştırılması
-
2019 - 2021 N-w-Nitro L-Arginin Metil Ester(L-NAME) ile İndüklenmiş Deney Hayvanlarında Deli Bal ve Orman Gülü (R.Luteum) Ekstresinin Anti-Hipertansif Etkisinin Araştırılması
-
2018 - 2021 Propolis Ekstraktlarından HIV-1-Revers Transkriptaz İnhibitörlerinin Tanımlanması ve Karakterizasyonu
-
2018 - 2020 ELİSA ve Yanal Dağılım Gibi İmmünolojik Yöntemlerle Grayanotoksinin Ölçümünde Kullanılabilen Fare Özgül Antikorlarının Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜNDÜZ A. (Yürütücü), KILIÇ A. O., KOLAYLI S., YAZICI Z. A., KALKAN A.
-
2018 - 2020 Trabzonda Yetişen Farklı Izabella Üzüm Vitis labrusca L Genotiplerinin Resveratrol ve Fenolik Kompozisyonu ile Antioksidan Özelliklerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KOLAYLI S. (Yürütücü), YILDIZ O., CAN Z., OKUMUŞ G., KESKİN M.
-
2019 - 2019 Trabzonda Yetişen Farklı Izabella Üzüm Vitis labrusca L Genotiplerinin Resveratrol ve Fenolik Kompozisyonu ile Antioksidan Özelliklerinin Karşılaştırılması
-
2017 - 2019 Erişkin sıçan ovaryumunda metotreksat hasarına karşı karayemişin etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KERİMOĞLU G. (Yürütücü), ALİYAZICIOĞLU Y., GÜNEY C., KERİMOĞLU S., KOLAYLI S., DEMİR S.
-
2016 - 2018 Doğu Karadeniz Propolis Örneklerinin Herpes Simpleks Virüs Tip 1 Üzerine Antiviral Etkilerinin Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAKLIKKAYA N. (Yürütücü), CORA M., KILIÇ A. O., BURUK C. K., ÖZKAYA A. K., KOLAYLI S.
-
2015 - 2018 Apiterapik Amaçlı Arı Ürünlerinin İncelenmesi ve Tüketilebilir Yeni Karışımlarının Hazırlanması
-
2014 - 2018 Geleneksel Gümüşhane Pestil ve Kömesinin Üretim Yöntemlerinin ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Yıldız O. (Yürütücü), Değirmenci A., Kolaylı S., Avcı M., Baltacı C., Ilyasoğlu H., et al.
-
2014 - 2018 Geleneksel gümüşhane pestil ve kömesinin üretim yöntemlerinin ve kalite paramelerinin incelenmesi
-
2011 - 2017 Arı Ürünlerinin Psikoterapik (antidepresan.Sedatif.Parkinson ve Alzheimer gibi) Özelliklerinin Ortaya Çıkarılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KOLAYLI S. (Yürütücü), ALİYAZICIOĞLU R., YILDIZ O., YAYLACI KARAHALİL F.
-
2015 - 2016 Deli Balın R Ponticum Streptozosin Ile Uyarılmış Diyabetik Ratlarda Yara Iyileşmesi Üzerine Antioksidan Ve Anti Inflamatuar Etkilerinin Incelenmesi
-
2015 - 2016 "Deli Balın (R. Ponticum) Streptozosin Ile Uyarılmış Diyabetik Ratlarda Yara Iyileşmesi Üzerine Antioksidan Ve Anti- Inflamatuar Etkilerinin Incelenmesi
-
2013 - 2016 GIDA GÜVENLİĞİ AÇISINDAN BAL TAĞŞİŞİNİN AYDINLATILMASI
-
2012 - 2014 Türkiye Florasına Ait Monofloral Balların Karakterizasyonu
-
2010 - 2012 Polenin Karaciğer Hasarını Önlemedeki Rolü
-
2010 - 2011 Kültür Mantarı ve Ev Yemekciliği Kursu
-
2009 - 2010 Gıda Güvenliği İçin Moleküler Baskılanmış Yüzey Plazmonrezonans Nanosensörler