Öğr.Gör. GÜLSÜM MERVE BOYRACI


Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Kalite Kontrol ve Analizi


Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Biyokimya, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

52

Atıf (WoS)

97

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

114

H-İndeks (Scopus)

5

Proje

9

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Doktora

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Bölümü, Türkiye

2014 - 2015

2014 - 2015

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği , Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Yüksek Lisans

EKŞİ MAYA İLE GLÜTENSİZ EKMEK ÜRETİMİNDE HAMUR REOLOJİSİ VE ÜRÜN ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Creative Commons License

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2013

2013

BRC/ IFS

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

2013

2013

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri / Food Safety Management Systems

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

2012

2012

ISO 22002-1:2009 Ön Koşul Programları /Prerequisite Programs

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

2012

2012

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri /Quality Management Systems

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Biyokimya

Gıda, arı ürünleri, tıbbi ve aromatik bitkilerinin biyokimyasal analizleri

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Akademi Dışı Deneyim

2016 - 2017

2016 - 2017

Ar-Ge Gıda Mühendisi

VESTEL BEYAZ EŞYA A.Ş

2015 - 2016

2015 - 2016

Kalite Kontrol Mühendisi

Anatolia Tarım Ürünleri

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Endüstrisi Makinaları II

Ön Lisans

Ön Lisans

GENEL MİKROBİYOLOJİ

Ön Lisans

Ön Lisans

MİKROBİYOLOJİ

Ön Lisans

Ön Lisans

Laboratuvar Kalite Güvenlik Sistemleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıdalarda Temel İşlemler

Ön Lisans

Ön Lisans

MATEMATİK - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Matematik - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Beslenme İlkeleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Besin Analizleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi - I

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2023

2023

In Vitro Digestion Models for Bee Products: The Bioaccessibility of Polyphenols

DEĞİRMENCİ A., BOYRACI G. M., YILDIZ O.

I. INTERNATIONAL APITHERAPY AND NATURE CONGRESS, NAHCİVAN, Azerbaycan, 1 - 03 Haziran 2023, ss.108-117

2023

2023

Apiair: Unique Air from Beehives

YILDIZ O., DEĞİRMENCİ A., BOYRACI G. M.

I. INTERNATIONAL APITHERAPY AND NATURE CONGRESS, NAHCİVAN, Azerbaycan, 01 Haziran 2023, ss.118-121

2023

2023

Development of Antioxidant-Enriched Jelly Type Candy Formulation Using Propolis Extract

BOYRACI G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

I. INTERNATIONAL APITHERAPY AND NATURE CONGRESS, NAHCİVAN, Azerbaycan, 1 - 03 Haziran 2023, ss.97-107

2022

2022

Assessment of Antihyaluronidase Activity of Skin Cream Containing Propolis And Royal Jelly

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.91-92

2022

2022

The Effect of Different Solvent and Extraction Conditions on the Biological Activity of Propolis Extracts

Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O., Kolaylı S.

7. ULUSLARARASI MUĞLA ARICILIK VE ÇAM BALI KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.107

2022

2022

A New Approach to Skin Rejuvenation Effect with Honey Bee Silk Skin Cream

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.28 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Antioxidant Capacity and α-Glucosidase Inhibitory Effect of Some Bryophyte Species

Yıldırım Akatın M., Ayaz F. A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Batan N., Çolak N., et al.

3. Eurasia Biochemical Approaches and Technologies Congress, Antalya, Türkiye, 04 Kasım 2021, ss.1

2021

2021

The Effect of Autoclave Sterilization on Microbial Decontamination and Bioactive Properties of Bee Pollen

Değirmenci A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Yıldız O.

1st JOINT INTERNATIONAL APITHERAPY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.111-115

2021

2021

Honeybee Silk: A Valuable Biomaterial

BOYRACI G. M., DEĞİRMENCİ A., ER KEMAL M., YILDIZ O.

1st JOINT INTERNATIONAL APITHERAPY CONGRESS, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.222-226

2021

2021

A Natural Androgen Source: Apilarnil (Drone Larvae)

Boyracı G. M., Yıldız O., Kalender H. S.

1st JOINT INTERNATIONAL APITHERAPY CONGRESS,, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.93

2018

2018

Are Really Bee Bread and Bee Pollen Probiotic?

ER M., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.188

2018

2018

A Natural Alternative to Androgenic Drugs: Apilarnil

TURKUT G. M., ER M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.561

2018

2018

Investigating Antioxidant and Antimicrobial Activities of Propolis Extracts Prepared with Various Solvents

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.172

2018

2018

Assessing Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Pollen and Bee Bread by Simulated Human Gastrointestinal System

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.153

2017

2017

FARKLI pH’LARDA EKSTRAKSİYON İLE ÜRETİLEN ARAPGİR REYHANIİÇECEKLERİNİN ÜRETİM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

Yaylacı Karahalil F., Turkut G. M., Yıldız O., Kolaylı S., Okan O. T.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017),5-7 October 2017, Malatya/TURKEY, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.132

2017

2017

EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

THE USAGE OF QUINOA AND BUCKWHEAT IN DEVELOPING GLUTEN-FREE PRODUCTS

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., TEMİZ H.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

Composition of Origanum majorana L. Essential Oil and Their Possible Uses in Food Systems: A Review

ÇAKMAK H., TURKUT G. M.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

A TRADITIONAL ANATOLIAN BEVERAGE: KENGER (Gundelia tournefortii)COFFEE

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., KOLAYLI S.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

TRADITIONAL HERBY-HOT AYRAN FROM PUTURGE-MALATYA

TURKUT G. M., ER M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

THE ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL POTENTIAL OF MALVA SYLVESTRIS L. LEAVES AND FLOWERS

TURKUT G. M., ÇAKMAK H.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

A OCIMUM BASILICUM DERIVATIVE AS A NEW ACID-BASE INDICATOR

BULUT V. N., YILDIZ O., TURKUT G. M.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2016

2016

Gluten-Free Sourdough Bread Properties and Dough Rheology

TURKUT G. M., TAVMAN Ş.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.120

2015

2015

Effect of Chickpea Flour on Gluten-free Bread Dough Rheology

Niederhofer J., TURKUT G. M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

IFT (Institute of Food Technologists), Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015, ss.1

2015

2015

Rheological Properties of Gluten-free Bread Dough with Quinoa Flour

TURKUT G. M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

IFT (Institute of Food Technologists), Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015, ss.1

2015

2015

Proteince Zenginleştirilmiş İzmir Gevreğinin Kuruma Davranışının İncelenmesi

Turkut G. M., Çakmak H., Tavman Ş.

Pamukkale Gıda Sempozyumu 3 “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.102-103

2015

2015

DAĞ ÇİLEĞİNİN (ARBUTUS UNEDO L.) KURUMA KİNETİĞİNİN İNCELENMESİ VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Turkut G. M., Bozdoğan N., Çakmak H., Kumcuoğlu S., Tavman Ş.

Pamukkale Gıda Sempozyumu 3 “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.93-94

2014

2014

İzmir Gevreğinin Zenginleştirilmesiyle Çerezlik Ürün Geliştirilmesi

Turkut G. M., Kılıç Ö.

ISPARTEK-2014 PROJE PAZARI, Isparta, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.1

2013

2013

Enrichment of Traditional Izmir Gevrek with Dairy Products

ÇAKMAK H., KILIÇ Ö., TURKUT G. M., YAZAR G., TAVMAN Ş.

2. Traditional Food from Adriatic to Caucasu, Ohrid – Struga, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, ss.1

17

17

SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., TEMİZ H.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 0017, ss.1

Kitap & Kitap Bölümleri

2021

2021

Doğal Bir Androjen Kaynağı: Apilarnil (Erkek Arı Larvası)

Boyracı G. M., Yıldız O., Kalender H. S.

Türkiye Klinikleri Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, Atayoğlu AT, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.141-144, 2021

2018

2018

ANTİOKSİDAN PEPTİTLER:Oluşum mekanizmaları, İzolasyon Teknikleri, Kaynakları

Er Kemal M., Boyracı G. M., Kemal M., Okumuş Yükünç G.

Antioksidanlar ve Tayin Yöntemleri, Prof.Dr.Sevgi KOLAYLI,Doç.Dr. Hüseyin ŞAHİN, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.186-198, 2018

Desteklenen Projeler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Çay ve Fındık Esaslı Kozmetik Ürünlerin Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

YILDIZ O. (Yürütücü), DEĞİRMENCİ A., BOYRACI G. M.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Editör

Bilimsel Hakemlikler

Şubat 2024

Şubat 2024

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2020

Mart 2020

JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2020

Şubat 2020

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2019

Nisan 2019

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2019

Mart 2019

Journal of Apitheraphy and Nature

Diğer Dergiler

Ocak 2018

Ocak 2018

Journal of Apitheraphy and Nature

Diğer Dergiler

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Haziran 2023

Haziran 2023

I. ULUSLARARASI APİTERAPİ VE DOĞA KONGRESİ IANCO23

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.
Nakhchivan, Azerbaycan

Mayıs 2021

Mayıs 2021

I. ULUSLARARASI APITERAPİ KONGRESİ

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O., Er Kemal M.
İstanbul, Türkiye

Ödüller

Mayıs 2023

Mayıs 2023

Altın Madalya

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (Isıf) 2023

Kasım 2022

Kasım 2022

İNOVASYON KATEGORİSİ-ALTIN MADALYA

Türkiye Arılar Birliği

Kasım 2022

Kasım 2022

Uluslararası Katılımlı Türkiye Arıcılık Ödülleri İnovasyon Kategorisi Altın Madalya

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 97

h-indeksi (WOS): 4

Yayıncılık Etkinlikleri

2023 - 2023

2023 - 2023

Hayatın İçinden Programı- Güvenilir Gıdaya Erişim

Radyo Programı

Boyracı G. M.

2023 - 2023

2023 - 2023

Hayatın İçinden Programı- Afet Bölgelerinde Gıda Güvenliği

Radyo Programı

Sürdürülebilir Kalkınma
Er Kemal M., Boyracı G. M.

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Apiterapi Ve Doğa Araştirma Grubu/ Apitherapy And Nature Research Group

https://avesis.ktu.edu.tr/arastirma-grubu/apiterapivedoga

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Turkey