Öğr.Gör.

GÜLSÜM MERVE BOYRACI


Maçka Meslek Yüksekokulu

Gıda İşleme

Gıda Kalite Kontrol ve Analizi

Eğitim Bilgileri

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Doktora

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Bölümü, Türkiye

2014 - 2015

2014 - 2015

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği , Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Yüksek Lisans

EKŞİ MAYA İLE GLÜTENSİZ EKMEK ÜRETİMİNDE HAMUR REOLOJİSİ VE ÜRÜN ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2013

2013

BRC/ IFS

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

2013

2013

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

2012

2012

ISO 22002-1:2009 Ön Koşul Programları

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

2012

2012

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Biyokimya, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

MATEMATİK - I

Ön Lisans

Ön Lisans

MİKROBİYOLOJİ

Ön Lisans

Ön Lisans

Matematik - II

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıdalarda Temel İşlemler

Ön Lisans

Ön Lisans

Beslenme İlkeleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Besin Analizleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi - I

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

Evaluating Bioactivity and Bioaccessibility Properties of Turkish Propolis Extracts Prepared with Various Solvents

BOYRACI G. M. , ER KEMAL M. , DEĞİRMENCİ A.

Journal of Apitherapy and Nature, cilt.2, ss.7-11, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2015

2015

Proteince Zenginleştirilmiş İzmir Gevreğinin Kuruma Davranışının İncelenmesi

TURKUT G. M. , ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ DERGİSİ, cilt.21, ss.421-427, 2015 (Hakemli Üniversite Dergisi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2018

2018

A Natural Alternative to Androgenic Drugs: Apilarnil

TURKUT G. M. , ER M. , DEĞİRMENCİ A. , YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.561

2018

2018

Assessing Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Pollen and Bee Bread by Simulated Human Gastrointestinal System

DEĞİRMENCİ A. , ER M. , TURKUT G. M. , YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.153

2018

2018

Investigating Antioxidant and Antimicrobial Activities of Propolis Extracts Prepared with Various Solvents

TURKUT G. M. , DEĞİRMENCİ A. , ER M. , YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.172

2018

2018

Are Really Bee Bread and Bee Pollen Probiotic?

ER M. , TURKUT G. M. , DEĞİRMENCİ A. , YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.188

2017

2017

FARKLI pH’LARDA EKSTRAKSİYON İLE ÜRETİLEN ARAPGİR REYHANIİÇECEKLERİNİN ÜRETİM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

YAYLACI KARAHALİL F. , TURKUT G. M. , YILDIZ O. , KOLAYLI S. , OKAN O. T.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017),5-7 October 2017, Malatya/TURKEY, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.132

2017

2017

SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

ER M. , TEMİZ H., TURKUT G. M. , DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW

DEĞİRMENCİ A. , TURKUT G. M. , ER M. , YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

TURKUT G. M. , DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O. , TEMİZ H.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE

DEĞİRMENCİ A. , ER M. , TURKUT G. M. , YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

ER M. , TEMİZ H., TURKUT G. M. , DEĞİRMENCİ A. , YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M. , ER M. , YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

THE USAGE OF QUINOA AND BUCKWHEAT IN DEVELOPING GLUTEN-FREE PRODUCTS

TURKUT G. M. , DEĞİRMENCİ A. , ER M. , ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

A OCIMUM BASILICUM DERIVATIVE AS A NEW ACID-BASE INDICATOR

BULUT V. N. , YILDIZ O. , TURKUT G. M.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

Composition of Origanum majorana L. Essential Oil and Their Possible Uses in Food Systems: A Review

ÇAKMAK H., TURKUT G. M.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

A TRADITIONAL ANATOLIAN BEVERAGE: KENGER (Gundelia tournefortii)COFFEE

TURKUT G. M. , DEĞİRMENCİ A. , ER M. , YILDIZ O. , KOLAYLI S.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

TRADITIONAL HERBY-HOT AYRAN FROM PUTURGE-MALATYA

TURKUT G. M. , ER M. , DEĞİRMENCİ A. , YILDIZ O.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

THE ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL POTENTIAL OF MALVA SYLVESTRIS L. LEAVES AND FLOWERS

TURKUT G. M. , ÇAKMAK H.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

THE DETERMINATION OF THE RADIOACTIVE RAY ABSORPTION CAPACITY OF HAZELNUT KERNEL DISCS

Dizman S., YILDIZ O. , ER M. , DEĞİRMENCİ A. , TURKUT G. M. , KOLAYLI S.

IX. International Congress on Hazelnut, Samsun, Türkiye, 15 - 17 Ağustos 2017, ss.1

2016

2016

Gluten-Free Sourdough Bread Properties and Dough Rheology

TURKUT G. M. , TAVMAN Ş.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.120

2015

2015

Rheological Properties of Gluten-free Bread Dough with Quinoa Flour

TURKUT G. M. , ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

IFT (Institute of Food Technologists), Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015, ss.1

2015

2015

Effect of Chickpea Flour on Gluten-free Bread Dough Rheology

Niederhofer J., TURKUT G. M. , ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

IFT (Institute of Food Technologists), Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015, ss.1

2015

2015

İnce Tabaka Kurutulması ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

TURKUT G. M. , Bozdoğan N., ÇAKMAK H., KUMCUOĞLU S., TAVMAN Ş.

Pamukkale Gıda Sempozyumu 3 “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.93-94

2015

2015

Proteince Zenginleştirilmiş İzmir Gevreğinin Kuruma Davranışının İncelenmesi

TURKUT G. M. , ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

Pamukkale Gıda Sempozyumu 3 “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.102-103

2014

2014

İzmir Gevreğinin Zenginleştirilmesiyle Çerezlik Ürün Geliştirilmesi

TURKUT G. M. , KILIÇ Ö.

ISPARTEK-2014 PROJE PAZARI, Isparta, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.1

2013

2013

Enrichment of Traditional Izmir Gevrek with Dairy Products

ÇAKMAK H., KILIÇ Ö., TURKUT G. M. , YAZAR G., TAVMAN Ş.

2. Traditional Food from Adriatic to Caucasu, Ohrid – Struga, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, ss.1

17

17

SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

TURKUT G. M. , DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O. , TEMİZ H.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 0017, ss.1

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Journal of Apitheraphy and Nature

Editör

Bilimsel Hakemlikler

Mart 2020

Mart 2020

JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2020

Şubat 2020

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2019

Nisan 2019

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2019

Mart 2019

Journal of Apitheraphy and Nature

Diğer Dergiler

Ocak 2018

Ocak 2018

Journal of Apitheraphy and Nature

Diğer Dergiler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 43

h-indeksi (WOS): 2