Biyografi
27.07.1991 yılında İngiltere'de doğdum. İlköğretim ve lise eğitimimi Trabzon'da tamamladıktan sonra 2008 yılında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde lisans eğitimime başladım. 2013 yılında mezun olduktan sonra, aynı yıl bölümde yüksek lisansa başladım. 2016 yılında yüksek lisansımı tamamladım ve bu süreçte farklı özel sektör tecrübelerim oldu. 2017 yılında başladığım KTÜ Kimya anabilim dalı Biyokimya bilim dalında doktora eğitimimi 2025 yılında tamamladım. 2017'den itibaren Maçka Meslek Yüksekokulu Gıda işleme bölümü'nde öğretim görevlisi olarak görevime devam etmekteyim.
Eğitim Bilgileri
2017 - 2025
2017 - 2025Doktora
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya, Türkiye
2013 - 2016
2013 - 2016Yüksek Lisans
Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2008 - 2013
2008 - 2013Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Yüksek Lisans
Nar (Punica granatum L.) kabuk ve çekirdeklerinin antioksidan kapasitelerinin belirlenmesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Kimya
Biyokimya
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Laboratuvar Kalite Güvenlik Sistemleri
Et ve Ürünleri Teknolojisi
Et ve Ürünleri Analizleri
Tahıl Teknolojisi
Tahıl ve Ürünleri Analizleri
Gıdalarda Temel İşlemler-I
Gıda Endüstrisi Makineleri-I
Gıda Katkı Maddeleri
Beslenme İlkeleri
Hijyen ve Sanitasyon
Süt ve Ürünleri Analizleri
Süt Teknolojisi
İstatistik
Makaleler
2025
20251. Bee bread from Anatolia: its chemical composition, phenolic and aromatic profiles, and antioxidant properties
Kolayli S., Okumuş Yükünç G., Kara Y., Demir Kanbur E., Can Z., Ozkok A., et al.
Journal of Apicultural Research
, cilt.64, sa.3, ss.944-958, 2025 (SCI-Expanded)
2023
20232. Comparison of Phenolic Profile and Antioxidant Properties of Pulp and Seeds of Two Different Grapes Types (Vitis vinifera L. and Vitis labrusca L.) Grown in Anatolia: The Amount of Resveratrol of Grape Samples
Kavgacı M., Yukunc G., Keskin M., Can Z., Kolaylı S.
Chemistry Africa
, cilt.6, sa.5, ss.2463-2469, 2023 (Scopus)
2020
20203. Royal Jelly: Proteins and Peptides
Okumuş Yükünç G.
Journal of Apitherapy and Nature
, cilt.2, sa.2, ss.59-70, 2020 (Hakemli Dergi)
2018
20184. Comparison of the Effect of Process Temperature on Some Biochemical Properties ofNectar from Fresh and Dried Rosehip
Değirmenci A., Er M., Turkut G. M., Okumuş G.
Journal of Apitherapy and Nature , cilt.1, sa.1, ss.20-27, 2018 (Hakemli Dergi)
2015
20155. Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi
OKUMUŞ G., YILDIZ E., AKPINAR-BAYİZİT A.
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.29, sa.2, ss.203-214, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. The Protein Profiles of Royal Jelly and Apilarnil
OKUMUŞ YÜKÜNÇ G., KOLAYLI S.
II. International Apitherapy And Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2022
20222. Ivy Honey with Physicochemical and Bioactive Properties
Okumuş Yükünç G., Çakır H. E., Alpay Karaoğlu Ş., Kolaylı S.
1st Joint International Apitherapy Congress, 20 - 26 Mayıs 2022, ss.62-72, (Tam Metin Bildiri)
2019
20193. Comparison Of Total Phenolic Substance Of Propolis Extracts In Water And Ethanol
Okumuş Yükünç G., Kolaylı S.
3rd International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.538, (Özet Bildiri)
2018
20184. Romanya’dan toplanan arı polenlerinin fizikokimyasal ve antioksidan özellikleri
OKUMUŞ G., VARADİ A., YILDIZ O., YÜCEL B.
6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 15 - 19 Ekim 2018, ss.179-187, (Tam Metin Bildiri)
2018
20185. A highly Active Bee Product: Propolis
KOLAYLI S., OKUMUŞ G., KESKİN M.
International Eurasian Congress on Natural Nutrition Healthy Life, Türkiye, 12 - 15 Haziran 2018, (Tam Metin Bildiri)
2015
20156. Organik Zeytinyağı ve Önemi
YILDIZ E., OKUMUŞ G., AKPINAR-BAYİZİT A., BAŞOĞLU F.
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Kasım 2015, ss.54, (Tam Metin Bildiri)
2015
20157. Nar (Punica granatum L.) Yan Ürünlerinin Antioksidan Özelliklerinin Değerlendirilmesi
OKUMUŞ G., YILDIZ E., AKPINAR-BAYİZİT A.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.357, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2018
20181. ANTİOKSİDAN PEPTİTLER:Oluşum mekanizmaları, İzolasyon Teknikleri, Kaynakları
Er Kemal M., Boyracı G. M., Kemal M., Okumuş Yükünç G.
Antioksidanlar ve Tayin Yöntemleri, Prof.Dr.Sevgi KOLAYLI,Doç.Dr. Hüseyin ŞAHİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.186-198, 2018
Desteklenen Projeler
2024 - 2025
2024 - 2025Artemisia spp bitki ekstraktlarının biyolojik aktivitesi ve Leptinotarsa decemlineata Coleoptera Chrysomelidae zararlısına karşı mikrosporidium patojenini ile birlikte entegre biyolojik mücadele potansiyelinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
Bulut V. N. (Yürütücü), Tosun O., Bekircan Ç., Şentürk A., Okumuş Yükünç G., Yazar M., et al.
2022 - 2024
2022 - 2024Arı Sütünün Tazelik Kriteri Olarak Protein ve Lipid Oksidasyon Ürünleri ile Bazı Enzim Aktivitelerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Kolaylı S. (Yürütücü), Okumuş Yükünç G.
2021 - 2024
2021 - 2024Protein ve Lipit Oksidasyon Ürünlerinin Arı Sütü Tazeliğinin Belirlenmesinde Kullanilabilirliklerinin Aydınlatılmasi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KOLAYLI S. (Yürütücü), MALKOÇ M., CAN Z., OKUMUŞ YÜKÜNÇ G., KARA Y.
2018 - 2020
2018 - 2020Trabzonda Yetişen Farklı Izabella Üzüm Vitis labrusca L Genotiplerinin Resveratrol ve Fenolik Kompozisyonu ile Antioksidan Özelliklerinin Karşılaştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
KOLAYLI S. (Yürütücü), YILDIZ O., CAN Z., OKUMUŞ G., KESKİN M.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Nisan 2021
Nisan 2021Journal of Apitherapy and Nature
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2021
Nisan 2021Journal of Animal Production
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2020
Temmuz 2020Journal Of Apitherapy and Nature
Hakemli Bilimsel Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2024
Mayıs 2024