Öğr. Gör. Dr. GÜLŞAH OKUMUŞ YÜKÜNÇ


Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Kalite Kontrol ve Analizi


WoS Araştırma Alanları: Biyoloji ve Biyokimya, Gıda Bilimi ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Kimya, Biyokimya, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

15

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

2

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

8

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

18

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

4

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

27.07.1991 yılında İngiltere'de doğdum. İlköğretim ve lise eğitimimi Trabzon'da tamamladıktan sonra 2008 yılında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde lisans eğitimime başladım. 2013 yılında mezun olduktan sonra, aynı yıl bölümde yüksek lisansa başladım. 2016 yılında yüksek lisansımı tamamladım ve bu süreçte farklı özel sektör tecrübelerim oldu. 2017 yılında başladığım KTÜ Kimya anabilim dalı Biyokimya bilim dalında doktora eğitimimi 2025 yılında tamamladım. 2017'den itibaren Maçka Meslek Yüksekokulu Gıda işleme bölümü'nde öğretim görevlisi olarak görevime devam etmekteyim.

Eğitim Bilgileri

2017 - 2025

2017 - 2025

Doktora

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya, Türkiye

2013 - 2016

2013 - 2016

Yüksek Lisans

Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2013

2008 - 2013

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Yüksek Lisans

Nar (Punica granatum L.) kabuk ve çekirdeklerinin antioksidan kapasitelerinin belirlenmesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Kimya

Biyokimya

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Laboratuvar Kalite Güvenlik Sistemleri

Et ve Ürünleri Teknolojisi

Et ve Ürünleri Analizleri

Tahıl Teknolojisi

Tahıl ve Ürünleri Analizleri

Gıdalarda Temel İşlemler-I

Gıda Endüstrisi Makineleri-I

Gıda Katkı Maddeleri

Beslenme İlkeleri

Hijyen ve Sanitasyon

Süt ve Ürünleri Analizleri

Süt Teknolojisi

İstatistik

Makaleler

Tümü (5)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (2)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. The Protein Profiles of Royal Jelly and Apilarnil

OKUMUŞ YÜKÜNÇ G., KOLAYLI S.

II. International Apitherapy And Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2022

2022

2. Ivy Honey with Physicochemical and Bioactive Properties

Okumuş Yükünç G., Çakır H. E., Alpay Karaoğlu Ş., Kolaylı S.

1st Joint International Apitherapy Congress, 20 - 26 Mayıs 2022, ss.62-72, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

3. Comparison Of Total Phenolic Substance Of Propolis Extracts In Water And Ethanol

Okumuş Yükünç G., Kolaylı S.

3rd International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.538, (Özet Bildiri)

2018

2018

4. Romanya’dan toplanan arı polenlerinin fizikokimyasal ve antioksidan özellikleri

OKUMUŞ G., VARADİ A., YILDIZ O., YÜCEL B.

6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 15 - 19 Ekim 2018, ss.179-187, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

5. A highly Active Bee Product: Propolis

KOLAYLI S., OKUMUŞ G., KESKİN M.

International Eurasian Congress on Natural Nutrition Healthy Life, Türkiye, 12 - 15 Haziran 2018, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

6. Organik Zeytinyağı ve Önemi

YILDIZ E., OKUMUŞ G., AKPINAR-BAYİZİT A., BAŞOĞLU F.

Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Kasım 2015, ss.54, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

7. Nar (Punica granatum L.) Yan Ürünlerinin Antioksidan Özelliklerinin Değerlendirilmesi

OKUMUŞ G., YILDIZ E., AKPINAR-BAYİZİT A.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.357, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2018

2018

1. ANTİOKSİDAN PEPTİTLER:Oluşum mekanizmaları, İzolasyon Teknikleri, Kaynakları

Er Kemal M., Boyracı G. M., Kemal M., Okumuş Yükünç G.

Antioksidanlar ve Tayin Yöntemleri, Prof.Dr.Sevgi KOLAYLI,Doç.Dr. Hüseyin ŞAHİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.186-198, 2018

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2021

Nisan 2021

Journal of Apitherapy and Nature

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2021

Nisan 2021

Journal of Animal Production

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2020

Temmuz 2020

Journal Of Apitherapy and Nature

Hakemli Bilimsel Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1