Dr. Öğr. Üyesi ATİYE DEĞİRMENCİ


Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

52

Yayın (WoS)

8

Yayın (Scopus)

9

Atıf (WoS)

99

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

111

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

134

H-İndeks (Scholar)

5

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

15

Fikri Mülkiyet

2

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2016 - 2023

2016 - 2023

Doktora

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya/Biyokimya, Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Doktora

Arı Ekmeğinin (Perga) Bileşimi ve Endüstriyel Üretim Olanaklarının Araştırılması

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2015

2015

Yüksek Lisans

Dondurma Yöntemi ve Depolamanın Dondurulmuş Kiraz Domatesin Kalitesi Üzerine Etkileri

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gıda İşleme, Gıda Teknolojisi

Makaleler

Tümü (16)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (9)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Botanik Orijinleri Belirlenen Arı Poleni ve Arı Ekmeği Örneklerinin, Kimyasal Yapıları ve Biyoerişilebilirliklerinin Araştırılması

Mayda N., Özkök A., Güneş F., Değirmenci A., Pınar N. M.

8. INTERNATIONAL MUĞLA BEEKEEPING AND PINE HONEY CONGRESS, Muğla, Türkiye, 24 - 27 Kasım 2024, ss.28-29, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Extraction of some origanum species with new deep eutectic solvents and comparison of their antimicrobial activities

Ulaş Çolak N., Badem M., Akkaya Ş., Şener S. Ö., Yaşar A., Özgen U., et al.

7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2024, ss.103, (Özet Bildiri)

2024

2024

4. Comparison of Antioxidant and Antimicrobial Activity of Some Propolis Extracts Available for Sale

Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O.

II. International Apitherapy and Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

5. Production of Propolis Added Oral Strips Enriched with Natural Antioxidants

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

II. International Apitherapy and Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, ss.11-19, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. Apiair: Unique Air from Beehives

Yıldız O., Değirmenci A., Boyracı G. M.

I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 01 Haziran 2023, ss.118-121, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

7. In Vitro Digestion Models for Bee Products: The Bioaccessibility ofPolyphenols

Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O.

I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 1 - 03 Haziran 2023, ss.108-117, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

8. Development of Antioxidant-Enriched Jelly Type Candy Formulation Using Propolis Extract

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 1 - 03 Haziran 2023, ss.97-107, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

9. Assessment of Antihyaluronidase Activity of Skin Cream Containing Propolis And Royal Jelly

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.91-92, (Özet Bildiri)

2022

2022

10. The Effect of Different Solvent and Extraction Conditions on the Biological Activity of Propolis Extracts

Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O., Kolaylı S.

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.107, (Özet Bildiri)

2022

2022

11. A New Approach to Skin Rejuvenation Effect with Honey Bee Silk Skin Cream

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.28, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

12. Honeybee Silk: A Valuable Biomaterial

Boyracı G. M., Değirmenci A., Er Kemal M., Yıldız O.

1st Joint International Apitherapy Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.222-226, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

13. The Process of Pollen transformation into the Bee bread: Microbiology of Bee bread

Değirmenci A., Yıldız O.

1st JOINT INTERNATIONAL APITHERAPY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.96, (Özet Bildiri)

2021

2021

14. The Effect of Autoclave Sterilization on Microbial Decontamination and Bioactive Properties of Bee Pollen

Değirmenci A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Yıldız O.

1st Joint International Apitherapy Congress, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.111-115, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

15. Investigating Antioxidant and Antimicrobial Activities of Propolis Extracts Prepared with Various Solvents

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.172, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Are Really Bee Bread and Bee Pollen Probiotic?

ER M., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.188, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. Assessing Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Pollen and Bee Bread by Simulated Human Gastrointestinal System

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.153, (Özet Bildiri)

2018

2018

18. A Natural Alternative to Androgenic Drugs: Apilarnil

TURKUT G. M., ER M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.561, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

19. SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

20. THE USAGE OF QUINOA AND BUCKWHEAT IN DEVELOPING GLUTEN-FREE PRODUCTS

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

21. A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

22. EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

23. A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

24. Does Propolis Protect Against Radioactive Ray Effect?

YILDIZ O., DEĞİRMENCİ A., DİZMAN S., KOLAYLI S.

45th APIMONDIA ULUSLARARASI ARICILIK KONGRESİ, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. A Traditional Anatolian Beverage: Kenger (Gundelia Tournefortii) Coffee

Turkut G. M., Değirmenci A., Er M., Yıldız O., Kolaylı S.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

2017

2017

26. Traditional Herby-Hot Ayran From Puturge-Malatya

Turkut G. M., Er M., Değirmenci A., Yıldız O.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

27. Does Propolis Protect Against Radioactive Ray Effects?

YILDIZ O., DEĞİRMENCİ A., DİZMAN S., KOLAYLI S.

45th APIMONDIAINTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESSSeptembe 29 - October 4, 2017 / Istanbul - TURKEY, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, ss.176, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. Biologically Active Peptides Derived From Royal Jelly

ER M., TEMİZ H., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O., KOLAYLI S.

45th APIMONDIA ULUSLARARASI ARICILIK KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

29. SOME HAZELNUT-BASED TRADITIONAL FOODS IN ANATOLIA

DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., KOLAYLI S.

IX. International Congress on Hazelnut, SAMSUN, TÜRKIYE, 15-17 Ağustos 2017, Samsun, Türkiye, 15 - 17 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

30. The Determination Of The Radioactive Ray Absorption Capacity Of Hazelnut Kernel Discs

Dizman S., Yıldız O., Er M., Değirmenci A., Turkut G. M., Kolaylı S.

IX. International Congress on Hazelnut, Samsun, Türkiye, 15 - 17 Ağustos 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

31. The Study for Aflatoxin Content of Gümüşhane Pestil and Köme

YILDIZ O., DEĞİRMENCİ A., KOLAYLI S.

The Second International Turkic World Conference on Chemical Sciences andTechnologies, ÜSKÜP, Makedonya, 26 - 30 Ekim 2016, ss.202, (Özet Bildiri)

2013

2013

32. TOZ KIRMIZI BİBERDEN ISIL İŞLEME DAYANIKLI JEL YAPISINDA YENİ ÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ

Bilek S., Özkan G., Arslan E., DEĞİRMENCİ A.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Gıda Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.24, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Polenin Arı Ekmeğine Dönüşüm Süreci: Arı Ekmeği Mikrobiyolojisi

Değirmenci A., Yıldız O.

Türkiye Klinikleri Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp - Özel Konular, Dr. Öğr. Üyesi Ali Timuçin ATAYOĞLU, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.86-89, 2021 Creative Commons License

2021

2021

2. Apiterapi Uygulaması Kitabı

Yıldız O., Değirmenci A.

Apiterapi Uygulaması Kitabı, Prof. Dr. Ahmet TEKİN,Prof. Dr. Sibel SİLİCİ, Editör, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara, ss.196-205, 2021

2018

2018

3. TOPLAM ANTİOKSİDAN KAPASİTE TESTLERİ

Can Z., DEĞİRMENCİ A.

Antioksidanlar ve Tayin Yöntemleri, Kolaylı S., Şahin H., Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.97-108, 2018

Desteklenen Projeler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

İsabella Üzümü İçeren Yüksek Katma Değerli Krem ve Losyon Üretilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YILDIZ O. (Yürütücü), ÇELEBİ Z. B., DEĞİRMENCİ A., BOYRACI G. M.

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Aronya İçeren Yüksek Katma Değerli Ürünlerin Üretilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YILDIZ O. (Yürütücü), BOYRACI G. M., DEĞİRMENCİ A., GÜZELDAL Ö.

2024 - 2025

2024 - 2025

Kokulu Kara Üzüm (Vitis labrusca L.) Kullanılarak Fonksiyonel Yumuşak Şeker Formülasyonu Geliştirilmesi

TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Değirmenci A.

2022 - 2024

2022 - 2024

Apiterapik Değeri Olan Fermente Bir Ürün: Endüstriyel Perga

TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı

Yıldız O. (Yürütücü), Değirmenci A., Şimşek Ö., Boyracı G. M., Er Kemal M.

2021 - 2024

2021 - 2024

Farklı Çözücü ve Ekstraksiyon Şartlarının Propolis Özütlerinin Biyolojik Aktivitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YILDIZ O. (Yürütücü), DEĞİRMENCİ A., KOLAYLI S., BOYRACI G. M.

2014 - 2018

2014 - 2018

Geleneksel Gümüşhane Pestil ve Kömesinin Üretim Yöntemlerinin ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi

TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi

Yıldız O. (Yürütücü), Değirmenci A., Kolaylı S., Avcı M., Baltacı C., Ilyasoğlu H., et al.

Ödüller

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Kamu/Sanayi İş Birliği Alanında En İyi Doktora Tezi Ödülü

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

Altın Madalya

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (Isıf) 2023

Kasım 2022

Kasım 2022

Uluslararası Katılımlı Türkiye Arıcılık Ödülleri İnovasyon Kategorisi Altın Madalya

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği



Burslar

2015 - 2015

2015 - 2015

Tübitak 2210-C Öncelikli Alanlara Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 99

h-indeksi (WOS): 5