Dr. Öğr. Üyesi GÜLSÜM MERVE BOYRACI


Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (Age), Temel Bilimler (Sci), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Kimya Multidisipliner


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Gıda Biyokimyası, Gıda Analizleri, Biyokimya, Temel Bilimler

Metrikler

Yayın

56

Yayın (WoS)

10

Yayın (Scopus)

11

Atıf (WoS)

222

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

268

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (Scholar)

353

H-İndeks (Scholar)

7

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

40

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

13

Fikri Mülkiyet

3

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - 2025

2017 - 2025

Doktora

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Bölümü, Türkiye

2014 - 2015

2014 - 2015

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği , Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2025

2025

Doktora

TÜRK ÇAYININ (Camellia sinensis ) BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI, GIDA VE KOZMETİK AMAÇLI ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2015

2015

Yüksek Lisans

EKŞİ MAYA İLE GLÜTENSİZ EKMEK ÜRETİMİNDE HAMUR REOLOJİSİ VE ÜRÜN ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Creative Commons License

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2013

2013

BRC/ IFS

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

2013

2013

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri / Food Safety Management Systems

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

2012

2012

ISO 22002-1:2009 Ön Koşul Programları /Prerequisite Programs

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

2012

2012

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri /Quality Management Systems

Kalite Yönetimi

İzmir Gıda Mühendisliği Odası

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Gıda Biyokimyası

Gıda Analizleri

Biyokimya

Gıda, arı ürünleri, tıbbi ve aromatik bitkilerinin biyokimyasal analizleri

Temel Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Akademi Dışı Deneyim

2016 - 2017

2016 - 2017

Ar-Ge Gıda Mühendisi

VESTEL BEYAZ EŞYA A.Ş, Ar-Ge Gıda Mühendisi

2015 - 2016

2015 - 2016

Kalite Kontrol Mühendisi

Anatolia Tarım Ürünleri, Kalite Kontrol Mühendisi

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Endüstrisi Makinaları II

Matematik - II

Hijyen ve Sanitasyon

Matematik II

Laboratuvar Teknikleri-II

Genel Mikrobiyoloji

MİKROBİYOLOJİ

Gıdalarda Temel İşlemler

Gıdalarda Temel İşlemler

Laboratuvar Kalite Güvenlik Sistemleri

Matematik - I

Tahıl Ürünleri ve Analizleri

Laboratuvar Kalite Güvenlik Sistemleri

Matematik I

Tahıl Teknolojisi

Beslenme İlkeleri

Besin Analizleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Makaleler

Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
Scopus (11)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

2. Comparison of Antioxidant and Antimicrobial Activity of Some Propolis Extracts Available for Sale

Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O.

II. International Apitherapy and Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Production of Propolis Added Oral Strips Enriched with Natural Antioxidants

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

II. International Apitherapy and Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, ss.11-19, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. Apiair: Unique Air from Beehives

Yıldız O., Değirmenci A., Boyracı G. M.

I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 01 Haziran 2023, ss.118-121, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

5. In Vitro Digestion Models for Bee Products: The Bioaccessibility ofPolyphenols

Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O.

I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 1 - 03 Haziran 2023, ss.108-117, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. Development of Antioxidant-Enriched Jelly Type Candy Formulation Using Propolis Extract

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 1 - 03 Haziran 2023, ss.97-107, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

7. Assessment of Antihyaluronidase Activity of Skin Cream Containing Propolis And Royal Jelly

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.91-92, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. The Effect of Different Solvent and Extraction Conditions on the Biological Activity of Propolis Extracts

Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O., Kolaylı S.

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.107, (Özet Bildiri)

2022

2022

9. A New Approach to Skin Rejuvenation Effect with Honey Bee Silk Skin Cream

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.28, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

10. Antioxidant Capacity and α-Glucosidase Inhibitory Effect of Some Bryophyte Species

Yıldırım Akatın M., Ayaz F. A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Batan N., Çolak N., et al.

3. Eurasia Biochemical Approaches and Technologies Congress, Antalya, Türkiye, 04 Kasım 2021, ss.1, (Özet Bildiri)

2021

2021

11. Honeybee Silk: A Valuable Biomaterial

Boyracı G. M., Değirmenci A., Er Kemal M., Yıldız O.

1st Joint International Apitherapy Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.222-226, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

12. The Effect of Autoclave Sterilization on Microbial Decontamination and Bioactive Properties of Bee Pollen

Değirmenci A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Yıldız O.

1st Joint International Apitherapy Congress, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.111-115, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

13. A Natural Androgen Source: Apilarnil (Drone Larvae)

Boyracı G. M., Yıldız O., Kalender H. S.

1st Joint International Apitherapy Congress, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.93, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. Assessing Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Pollen and Bee Bread by Simulated Human Gastrointestinal System

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.153, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. Are Really Bee Bread and Bee Pollen Probiotic?

ER M., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.188, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Investigating Antioxidant and Antimicrobial Activities of Propolis Extracts Prepared with Various Solvents

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.172, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. A Natural Alternative to Androgenic Drugs: Apilarnil

TURKUT G. M., ER M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.561, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

18. Farklı pH’larda Ekstraksiyon İle Üretilen Arapgir Reyhanı İçeceklerinin Üretim Olanaklarının Araştırılması

Yaylacı Karahalil F., Turkut G. M., Yıldız O., Kolaylı S., Okan O. T.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017),5-7 October 2017, Malatya/TURKEY, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.132, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. The antioxidant and antimicrobial potential of mallow (Malva sylvestris L.) leaves and flowers

Turkut G. M., Çakmak H.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.351, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

21. A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

22. SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

23. A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

24. THE USAGE OF QUINOA AND BUCKWHEAT IN DEVELOPING GLUTEN-FREE PRODUCTS

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

25. A Traditional Anatolian Beverage: Kenger (Gundelia Tournefortii) Coffee

Turkut G. M., Değirmenci A., Er M., Yıldız O., Kolaylı S.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

2017

2017

26. Traditional Herby-Hot Ayran From Puturge-Malatya

Turkut G. M., Er M., Değirmenci A., Yıldız O.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

27. A OCIMUM BASILICUM DERIVATIVE AS A NEW ACID-BASE INDICATOR

Bulut V. N., Yıldız O., Turkut G. M.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

28. Composition of Origanum majorana L. Essential Oil and Their Possible Uses in Food Systems: A Review

Çakmak H., Turkut G. M.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

29. The Determination Of The Radioactive Ray Absorption Capacity Of Hazelnut Kernel Discs

Dizman S., Yıldız O., Er M., Değirmenci A., Turkut G. M., Kolaylı S.

IX. International Congress on Hazelnut, Samsun, Türkiye, 15 - 17 Ağustos 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

30. Gluten-Free Sourdough Bread Properties and Dough Rheology

TURKUT G. M., TAVMAN Ş.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.120, (Özet Bildiri)

2015

2015

31. Rheological Properties of Gluten-free Bread Dough with Quinoa Flour

TURKUT G. M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

IFT (Institute of Food Technologists), Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

32. Effect of Chickpea Flour on Gluten-free Bread Dough Rheology

Niederhofer J., TURKUT G. M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.

IFT (Institute of Food Technologists), Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

33. Dağ Çileğinin (Arbutus Unedo L.) Kuruma Kinetiğinin İncelenmesi Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Turkut G. M., Bozdoğan N., Çakmak H., Kumcuoğlu S., Tavman Ş.

Pamukkale Gıda Sempozyumu 3 “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.93-94, (Özet Bildiri)

2015

2015

34. Proteince Zenginleştirilmiş İzmir Gevreğinin Kuruma Davranışının İncelenmesi

Turkut G. M., Çakmak H., Tavman Ş.

Pamukkale Gıda Sempozyumu 3 “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.102-103, (Özet Bildiri)

2014

2014

35. İzmir Gevreğinin Zenginleştirilmesiyle Çerezlik Ürün Geliştirilmesi

Turkut G. M., Kılıç Ö., Tavman Ş., Çakmak H.

ISPARTEK-2014 PROJE PAZARI, Isparta, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.1, (Yayınlanmadı)

2013

2013

36. Enrichment of Traditional Izmir Gevrek with Dairy Products

ÇAKMAK H., KILIÇ Ö., TURKUT G. M., YAZAR G., TAVMAN Ş.

2. Traditional Food from Adriatic to Caucasu, Ohrid – Struga, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Doğal Bir Androjen Kaynağı: Apilarnil (Erkek Arı Larvası)

Boyracı G. M., Yıldız O., Kalender H. S.

Türkiye Klinikleri Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, Atayoğlu AT, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.141-144, 2021

2018

2018

2. ANTİOKSİDAN PEPTİTLER:Oluşum mekanizmaları, İzolasyon Teknikleri, Kaynakları

Er Kemal M., Boyracı G. M., Kemal M., Okumuş Yükünç G.

Antioksidanlar ve Tayin Yöntemleri, Prof.Dr.Sevgi KOLAYLI,Doç.Dr. Hüseyin ŞAHİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.186-198, 2018

Desteklenen Projeler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

İsabella Üzümü İçeren Yüksek Katma Değerli Krem ve Losyon Üretilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YILDIZ O. (Yürütücü), ÇELEBİ Z. B., DEĞİRMENCİ A., BOYRACI G. M.

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Aronya İçeren Yüksek Katma Değerli Ürünlerin Üretilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YILDIZ O. (Yürütücü), BOYRACI G. M., DEĞİRMENCİ A., GÜZELDAL Ö.

2024 - 2025

2024 - 2025

Farklı Ekstraksiyon Yöntemleriyle Üretilen Fındık Zarı Ekstraktlarının Soğuk Çay Üretiminde Kullanılması

TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Boyracı G. M.

2022 - 2024

2022 - 2024

Apiterapik Değeri Olan Fermente Bir Ürün: Endüstriyel Perga

TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı

Yıldız O. (Yürütücü), Değirmenci A., Şimşek Ö., Boyracı G. M., Er Kemal M.

2021 - 2024

2021 - 2024

Farklı Çözücü ve Ekstraksiyon Şartlarının Propolis Özütlerinin Biyolojik Aktivitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YILDIZ O. (Yürütücü), DEĞİRMENCİ A., KOLAYLI S., BOYRACI G. M.

2014 - 2015

2014 - 2015

Eksi Maya ile Glütensiz Ekmek Üretiminde Hamur Reolojisi ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi , 2210-c Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı

2012 - 2013

2012 - 2013

İzmir Gevreğinin Zenginleştirilmesiyle Çerezlik Ürün Geliştirilmesi

TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Boyracı G. M. (Yürütücü)

Patent

2024

2024

Briyofit İçerikli Antidiyabetik İlaç

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/006047 , Standart Tescil

2024

2024

Antioksidanca Zengin Fındık Zarı Ekstraktı İçeren Bir İçecek

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/019993 , Standart Tescil

2024

2024

Konsanstre Siyah Çay Ekstakti İçeren Jöle Şeker

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/015602 , Standart Tescil

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Journal of Apitherapy and Nature

Editör

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Şubat 2024

Şubat 2024

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2020

Mart 2020

JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2020

Şubat 2020

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2019

Nisan 2019

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2019

Mart 2019

Journal of Apitheraphy and Nature

Diğer Dergiler

Ocak 2018

Ocak 2018

Journal of Apitheraphy and Nature

Diğer Dergiler

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Haziran 2023

Haziran 2023

I. Uluslararası Apiterapi ve Doğa Kongresi IANCO23

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.
Nakhchivan, Azerbaycan

Mayıs 2021

Mayıs 2021

I. Uluslararası Apiterapi Kongresi

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O., Er Kemal M.
İstanbul, Türkiye

Ödüller

Mayıs 2023

Mayıs 2023

Altın Madalya

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (Isıf) 2023

Kasım 2022

Kasım 2022

Uluslararası Katılımlı Türkiye Arıcılık Ödülleri İnovasyon Kategorisi Altın Madalya

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 222

h-indeksi (WOS): 6

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Process Research & Optimization For Food Innovation & Technology

https://avesis.ktu.edu.tr/arastirma-grubu/profit

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Turkey

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Apiterapi Ve Doğa Araştirma Grubu/ Apitherapy And Nature Research Group

https://avesis.ktu.edu.tr/arastirma-grubu/apiterapivedoga

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Turkey