Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2017 - 2025
2017 - 2025Doktora
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Bölümü, Türkiye
2014 - 2015
2014 - 2015Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği , Türkiye
2009 - 2013
2009 - 2013Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2025
2025Doktora
TÜRK ÇAYININ (Camellia sinensis ) BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI, GIDA VE KOZMETİK AMAÇLI ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2015
2015Yüksek Lisans
EKŞİ MAYA İLE GLÜTENSİZ EKMEK ÜRETİMİNDE HAMUR REOLOJİSİ VE ÜRÜN ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2013
2013BRC/ IFS
Kalite Yönetimi
İzmir Gıda Mühendisliği Odası
2013
2013ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri / Food Safety Management Systems
Kalite Yönetimi
İzmir Gıda Mühendisliği Odası
2012
2012ISO 22002-1:2009 Ön Koşul Programları /Prerequisite Programs
Kalite Yönetimi
İzmir Gıda Mühendisliği Odası
2012
2012ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri /Quality Management Systems
Kalite Yönetimi
İzmir Gıda Mühendisliği Odası
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Gıda Biyokimyası
Gıda Analizleri
Biyokimya
Gıda, arı ürünleri, tıbbi ve aromatik bitkilerinin biyokimyasal analizleri
Temel Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Akademi Dışı Deneyim
2016 - 2017
2016 - 2017Ar-Ge Gıda Mühendisi
VESTEL BEYAZ EŞYA A.Ş, Ar-Ge Gıda Mühendisi
2015 - 2016
2015 - 2016Kalite Kontrol Mühendisi
Anatolia Tarım Ürünleri, Kalite Kontrol Mühendisi
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Gıda Endüstrisi Makinaları II
Matematik - II
Hijyen ve Sanitasyon
Matematik II
Laboratuvar Teknikleri-II
Genel Mikrobiyoloji
MİKROBİYOLOJİ
Gıdalarda Temel İşlemler
Gıdalarda Temel İşlemler
Laboratuvar Kalite Güvenlik Sistemleri
Matematik - I
Tahıl Ürünleri ve Analizleri
Laboratuvar Kalite Güvenlik Sistemleri
Matematik I
Tahıl Teknolojisi
Beslenme İlkeleri
Besin Analizleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Makaleler
Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI (10)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
Scopus (11)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (4)
2025
20251. Bioactive Properties of Saffron-Fortified Glycolic Propolis Extracts
ÇELEBİ Z. B., BOYRACI G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.
Pharmedicine Journal , cilt.2, sa.3, 2025 (Hakemli Dergi)
2025
20252. Fabrication of Novel Rosin-based Antibacterial Nanofibers for Particulate Matter Removal
Czerwinska N., YILMAZ B., Fazli H., AKÇAY S. B., BOYRACI G. M., YILDIZ O., et al.
JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
, cilt.33, sa.10, ss.4364-4377, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. An evaluation of the antioxidant potential and in vitro enzyme inhibition profile of selected bryophytes from Northeast Anatolia (Türkiye)
YILDIRIM AKATIN M., AYAZ F. A., BOYRACI G. M., ER KEMAL M., BATAN N., ÇOLAK N.
JOURNAL OF BIOMOLECULAR STRUCTURE & DYNAMICS
, cilt.43, sa.14, ss.7567-7579, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Synthesis, In Silico Studies, Antimicrobial, Antioxidant Activities, Docking Simulation, and Computational Analysis of Novel Acrylamide Derivatives
Bayrak H., Fahim A. M., Boyraci G. M., Yaylacı Karahalil F.
RUSSIAN JOURNAL OF GENERAL CHEMISTRY
, cilt.94, sa.8, ss.2044-2060, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. The process of pollen transformation into bee bread: changes in bioactivity, bioaccessibility, and microbial dynamics
Değirmenci A., Yıldız O., Boyracı G. M., Er Kemal M., Şimşek Ö.
FOOD & FUNCTION
, cilt.15, sa.5, ss.2550-2562, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. PROPOLİS VE ARI SÜTÜ İÇEREN CİLT KREMİ: ANTİOKSİDAN, ANTİ-HYALÜRONİDAZ VE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİN DEĞERLENDİRMESİ
BOYRACI G. M., Değirmenci A., YILDIZ O., Çelebi Z. B.
Uludağ Arıcılık Dergisi
, cilt.23, sa.2, ss.224-238, 2023 (Scopus, TRDizin)
2023
20237. Synthesis, antioxidant activity, docking simulation, and computational investigation of novel heterocyclic compounds and Schiff bases from picric acid
Bayrak H., Fahim A. M., Yaylacı Karahalil F., Azafad I., Boyracı G. M., Taflan E.
Journal of Molecular Structure
, cilt.1281, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20218. A Preliminary Study on the Physicochemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Purslane and/or Cayenne Pepper Added Drinking Yogurt, A Traditional Anatolian Beverage
DEĞİRMENCİ A., ER KEMAL M., BOYRACI G. M., KEMAL M., YILDIZ O.
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
, cilt.11, sa.2, ss.486-495, 2021 (TRDizin)
2020
20209. Karadeniz Bölgesi Çayları Üzerine Bir Araştırma: Kalite Parametreleri ve Ar-Ge ile Yeni Ürünlere Dönüşme Olanakları
Boyracı G. M.
Journal of Apitherapy and Nature , cilt.3, sa.2, ss.44-58, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202010. Production and Some Quality Parameters of Sugar Beet Sweets (Pestil and Kome)
Yıldız O., Boyracı G. M.
SUGAR TECH
, cilt.22, sa.5, ss.842-852, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202011. Determination of natural radioactivity levels and gamma radiation attenuation coefficients in propolis samples and the study of its antioxidant properties
Dizman S., Yıldız O., Boyracı G. M., Kolaylı S.
RADIOCHIMICA ACTA
, cilt.108, sa.10, ss.829-837, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202012. Honeys from some different regions of Azerbaijan: bioactive characteristics based on phenolic profile and antioxidant activity
Degirmenci A., Can Z., Boyraci G. M., Yildiz O., Asadov E., Kolayli S.
JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH
, cilt.59, sa.4, ss.390-397, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201913. Evaluating Bioactivity and Bioaccessibility Properties of Turkish Propolis Extracts Prepared with Various Solvents
BOYRACI G. M., ER KEMAL M., DEĞİRMENCİ A.
Journal of Apitherapy and Nature , cilt.2, sa.1, ss.7-11, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
201814. Investigating 5-hydroxymethylfurfural formation kinetic and antioxidant activity in heat treated honey from different floral sources
Turkut G. M., Değirmenci A., Yıldız O., Can Z., Cavrar S., Karahalil F. Y., et al.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.12, sa.4, ss.2358-2365, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201815. Taze ve Kurutulmuş Kuşburnundan Üretilen Nektarın Bazı Biyokimyasal Özellikleri Üzerine İşlem Sıcaklığının Etkisinin Karşılaştırılması
Değirmenci A., Er Kemal M., Boyracı G. M., Okumuş Yükünç G.
Journal of Apitherapy and Nature
, cilt.1, sa.1, ss.20-27, 2018 (Hakemli Dergi)
2016
201616. Effect of quinoa flour on gluten-free bread batter rheology and bread quality
Turkut G. M., Cakmak H., KUMCUOĞLU S., TAVMAN Ş.
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
, cilt.69, ss.174-181, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201617. Dağ Çileğinin (Arbutus Unedo L.) Kuruma Kinetiğinin İncelenmesi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
ÇAKMAK H., BOZDOĞAN N., TURKUT G. M., KUMCUOĞLU S., TAVMAN Ş.
GIDA , cilt.41, sa.4, ss.227-234, 2016 (TRDizin)
2015
201518. Proteince Zenginleştirilmiş İzmir Gevreğinin Kuruma Davranışının İncelenmesi
Turkut G. M., Çakmak H., Tavman Ş.
PAMUKKALE UNIVERSITY JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES-PAMUKKALE UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERI DERGISI , cilt.21, sa.9, ss.421-427, 2015 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. A Specific Lab Strain Isolated From Bee Bread: May Leuconostoc pseudomesenteroides Play Role in The Fermentation Process Of Bee Pollen?
Değirmenci A., Boyracı G. M., Çelebi Z. B., Yıldız O.
8. International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 24 - 27 Kasım 2024, (Özet Bildiri)
2024
20242. Comparison of Antioxidant and Antimicrobial Activity of Some Propolis Extracts Available for Sale
Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O.
II. International Apitherapy and Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2024
20243. Production of Propolis Added Oral Strips Enriched with Natural Antioxidants
Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.
II. International Apitherapy and Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, ss.11-19, (Tam Metin Bildiri)
2023
20234. Apiair: Unique Air from Beehives
Yıldız O., Değirmenci A., Boyracı G. M.
I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 01 Haziran 2023, ss.118-121, (Tam Metin Bildiri)
2023
20235. In Vitro Digestion Models for Bee Products: The Bioaccessibility ofPolyphenols
Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O.
I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 1 - 03 Haziran 2023, ss.108-117, (Tam Metin Bildiri)
2023
20236. Development of Antioxidant-Enriched Jelly Type Candy Formulation Using Propolis Extract
Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.
I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 1 - 03 Haziran 2023, ss.97-107, (Tam Metin Bildiri)
2022
20227. Assessment of Antihyaluronidase Activity of Skin Cream Containing Propolis And Royal Jelly
Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.
7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.91-92, (Özet Bildiri)
2022
20228. The Effect of Different Solvent and Extraction Conditions on the Biological Activity of Propolis Extracts
Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O., Kolaylı S.
7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.107, (Özet Bildiri)
2022
20229. A New Approach to Skin Rejuvenation Effect with Honey Bee Silk Skin Cream
Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.
7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.28, (Özet Bildiri)
2021
202110. Antioxidant Capacity and α-Glucosidase Inhibitory Effect of Some Bryophyte Species
Yıldırım Akatın M., Ayaz F. A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Batan N., Çolak N., et al.
3. Eurasia Biochemical Approaches and Technologies Congress, Antalya, Türkiye, 04 Kasım 2021, ss.1, (Özet Bildiri)
2021
202111. Honeybee Silk: A Valuable Biomaterial
Boyracı G. M., Değirmenci A., Er Kemal M., Yıldız O.
1st Joint International Apitherapy Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.222-226, (Tam Metin Bildiri)
2021
202112. The Effect of Autoclave Sterilization on Microbial Decontamination and Bioactive Properties of Bee Pollen
Değirmenci A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Yıldız O.
1st Joint International Apitherapy Congress, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.111-115, (Tam Metin Bildiri)
2021
202113. A Natural Androgen Source: Apilarnil (Drone Larvae)
Boyracı G. M., Yıldız O., Kalender H. S.
1st Joint International Apitherapy Congress, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.93, (Özet Bildiri)
2018
201814. Assessing Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Pollen and Bee Bread by Simulated Human Gastrointestinal System
DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.
6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.153, (Özet Bildiri)
2018
201815. Are Really Bee Bread and Bee Pollen Probiotic?
ER M., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.
6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.188, (Tam Metin Bildiri)
2018
201816. Investigating Antioxidant and Antimicrobial Activities of Propolis Extracts Prepared with Various Solvents
TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O.
6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.172, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. A Natural Alternative to Androgenic Drugs: Apilarnil
TURKUT G. M., ER M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.
6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.561, (Tam Metin Bildiri)
2017
201718. Farklı pH’larda Ekstraksiyon İle Üretilen Arapgir Reyhanı İçeceklerinin Üretim Olanaklarının Araştırılması
Yaylacı Karahalil F., Turkut G. M., Yıldız O., Kolaylı S., Okan O. T.
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017),5-7 October 2017, Malatya/TURKEY, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.132, (Özet Bildiri)
2017
201719. The antioxidant and antimicrobial potential of mallow (Malva sylvestris L.) leaves and flowers
Turkut G. M., Çakmak H.
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.351, (Özet Bildiri)
2017
201720. EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW
DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201721. A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE
DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201722. SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES
ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201723. A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD
DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201724. THE USAGE OF QUINOA AND BUCKWHEAT IN DEVELOPING GLUTEN-FREE PRODUCTS
TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.
Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201725. A Traditional Anatolian Beverage: Kenger (Gundelia Tournefortii) Coffee
Turkut G. M., Değirmenci A., Er M., Yıldız O., Kolaylı S.
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
2017
201726. Traditional Herby-Hot Ayran From Puturge-Malatya
Turkut G. M., Er M., Değirmenci A., Yıldız O.
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201727. A OCIMUM BASILICUM DERIVATIVE AS A NEW ACID-BASE INDICATOR
Bulut V. N., Yıldız O., Turkut G. M.
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201728. Composition of Origanum majorana L. Essential Oil and Their Possible Uses in Food Systems: A Review
Çakmak H., Turkut G. M.
International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
201729. The Determination Of The Radioactive Ray Absorption Capacity Of Hazelnut Kernel Discs
Dizman S., Yıldız O., Er M., Değirmenci A., Turkut G. M., Kolaylı S.
IX. International Congress on Hazelnut, Samsun, Türkiye, 15 - 17 Ağustos 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2016
201630. Gluten-Free Sourdough Bread Properties and Dough Rheology
TURKUT G. M., TAVMAN Ş.
15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2016, ss.120, (Özet Bildiri)
2015
201531. Rheological Properties of Gluten-free Bread Dough with Quinoa Flour
TURKUT G. M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.
IFT (Institute of Food Technologists), Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201532. Effect of Chickpea Flour on Gluten-free Bread Dough Rheology
Niederhofer J., TURKUT G. M., ÇAKMAK H., TAVMAN Ş.
IFT (Institute of Food Technologists), Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2015
201533. Dağ Çileğinin (Arbutus Unedo L.) Kuruma Kinetiğinin İncelenmesi Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Turkut G. M., Bozdoğan N., Çakmak H., Kumcuoğlu S., Tavman Ş.
Pamukkale Gıda Sempozyumu 3 “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.93-94, (Özet Bildiri)
2015
201534. Proteince Zenginleştirilmiş İzmir Gevreğinin Kuruma Davranışının İncelenmesi
Turkut G. M., Çakmak H., Tavman Ş.
Pamukkale Gıda Sempozyumu 3 “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.102-103, (Özet Bildiri)
2014
201435. İzmir Gevreğinin Zenginleştirilmesiyle Çerezlik Ürün Geliştirilmesi
Turkut G. M., Kılıç Ö., Tavman Ş., Çakmak H.
ISPARTEK-2014 PROJE PAZARI, Isparta, Türkiye, 14 - 16 Mayıs 2014, ss.1, (Yayınlanmadı)
2013
201336. Enrichment of Traditional Izmir Gevrek with Dairy Products
ÇAKMAK H., KILIÇ Ö., TURKUT G. M., YAZAR G., TAVMAN Ş.
2. Traditional Food from Adriatic to Caucasu, Ohrid – Struga, Makedonya, 24 - 26 Eylül 2013, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Doğal Bir Androjen Kaynağı: Apilarnil (Erkek Arı Larvası)
Boyracı G. M., Yıldız O., Kalender H. S.
Türkiye Klinikleri Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, Atayoğlu AT, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.141-144, 2021
2018
20182. ANTİOKSİDAN PEPTİTLER:Oluşum mekanizmaları, İzolasyon Teknikleri, Kaynakları
Er Kemal M., Boyracı G. M., Kemal M., Okumuş Yükünç G.
Antioksidanlar ve Tayin Yöntemleri, Prof.Dr.Sevgi KOLAYLI,Doç.Dr. Hüseyin ŞAHİN, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.186-198, 2018
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam Ediyorİsabella Üzümü İçeren Yüksek Katma Değerli Krem ve Losyon Üretilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YILDIZ O. (Yürütücü), ÇELEBİ Z. B., DEĞİRMENCİ A., BOYRACI G. M.
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorAronya İçeren Yüksek Katma Değerli Ürünlerin Üretilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YILDIZ O. (Yürütücü), BOYRACI G. M., DEĞİRMENCİ A., GÜZELDAL Ö.
2024 - 2027
2024 - 2027Doğal Yetişme Ortamından Elde Edilen Kara Mürverin (Sambucus nigra L. ) Meyve Özellikleri ve Kimyasal Karakterizasyonu
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O., İslam A.
2024 - 2025
2024 - 2025Farklı Ekstraksiyon Yöntemleriyle Üretilen Fındık Zarı Ekstraktlarının Soğuk Çay Üretiminde Kullanılması
TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Boyracı G. M.
2023 - 2024
2023 - 2024NEET’ler (Ne İstihdamda Ne Eğitimde olan Gençler) Pazara Erişiyor
AB Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Boyracı G. M., Değirmenci A.
2022 - 2024
2022 - 2024Apiterapik Değeri Olan Fermente Bir Ürün: Endüstriyel Perga
TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
Yıldız O. (Yürütücü), Değirmenci A., Şimşek Ö., Boyracı G. M., Er Kemal M.
2021 - 2024
2021 - 2024Farklı Çözücü ve Ekstraksiyon Şartlarının Propolis Özütlerinin Biyolojik Aktivitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YILDIZ O. (Yürütücü), DEĞİRMENCİ A., KOLAYLI S., BOYRACI G. M.
2020 - 2023
2020 - 2023Potansiyel Antimikrobiyal ve Antioksidan Maddeleri Olarak Yeni Spirooksindol Yapılarının Sentezi ve Biyolojik Olarak Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BAYRAK H. (Yürütücü), YAYLACI KARAHALİL F., TURKUT G. M.
2020 - 2021
2020 - 2021Karadeniz Bölgesi’nden Toplanacak Olan Bazı Briyofit TürlerininAntioksidan Kapasiteleri, Fenolik İçerikleri ve Enzim İnhibisyon Aktivitelerininİncelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Yıldırım Akatın M. (Yürütücü), Batan N., Ayaz F. A., Boyracı G. M., Er Kemal M.
2019 - 2020
2019 - 2020Glutarimid Türevi Azol Bileşiklerin Schiff ve Mannich Bazlarının Sentezi ile Antimikrobiyal Aktivitelerinin ve Antioksidan Kapasitelerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
BULUT V. N. (Yürütücü), BAYRAK H., TOSUN O., ER M., TURKUT G. M., YILDIRIM AKATIN M., et al.
2014 - 2015
2014 - 2015Eksi Maya ile Glütensiz Ekmek Üretiminde Hamur Reolojisi ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2210-c Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı
2012 - 2013
2012 - 2013İzmir Gevreğinin Zenginleştirilmesiyle Çerezlik Ürün Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Boyracı G. M. (Yürütücü)
Patent
2024
2024Briyofit İçerikli Antidiyabetik İlaç
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/006047 , Standart Tescil
2024
2024Antioksidanca Zengin Fındık Zarı Ekstraktı İçeren Bir İçecek
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/019993 , Standart Tescil
2024
2024Konsanstre Siyah Çay Ekstakti İçeren Jöle Şeker
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/015602 , Standart Tescil
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorJournal of Apitherapy and Nature
Editör
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Şubat 2024
Şubat 2024JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2020
Mart 2020JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2020
Şubat 2020JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2019
Nisan 2019JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2019
Mart 2019Journal of Apitheraphy and Nature
Diğer Dergiler
Ocak 2018
Ocak 2018Journal of Apitheraphy and Nature
Diğer Dergiler
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2024
Mayıs 2024II. Uluslararası Apiterapi ve Doğa Kongresi IANCO24
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boyracı G. M., Değirmenci A., Er Kemal M., Okumuş Yükünç G., Kemal M., Yıldız O.
Trabzon, Türkiye
Haziran 2023
Haziran 2023I. Uluslararası Apiterapi ve Doğa Kongresi IANCO23
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.
Nakhchivan, Azerbaycan
Mayıs 2021
Mayıs 2021I. Uluslararası Apiterapi Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O., Er Kemal M.
İstanbul, Türkiye
Ödüller
Kasım 2022
Kasım 2022Uluslararası Katılımlı Türkiye Arıcılık Ödülleri İnovasyon Kategorisi Altın Madalya
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 222
h-indeksi (WOS): 6
Yayıncılık Etkinlikleri
2023 - 2023
2023 - 2023Hayatın İçinden Programı- Güvenilir Gıdaya Erişim
Radyo Programı
Boyracı G. M.
2023 - 2023
2023 - 2023Hayatın İçinden Programı- Afet Bölgelerinde Gıda Güvenliği
Radyo Programı
Er Kemal M., Boyracı G. M.
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorProcess Research & Optimization For Food Innovation & Technology
https://avesis.ktu.edu.tr/arastirma-grubu/profit
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Turkey
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam Ediyor