Doç. Dr. BEKİR TUFAN


Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

Su Ürünleri İşleme ve Değerlendirme


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

E-posta: bekirtufan@ktu.edu.tr
İş Telefonu: +90 462 377 8053
Fax Telefonu: +90 462 752 2158
Web: https://avesis.ktu.edu.tr/bekirtufan
Ofis: 8053
Posta Adresi: KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi 61530 Çamburnu / TRABZON

Metrikler

Yayın

55

Yayın (WoS)

29

Yayın (Scopus)

28

Atıf (WoS)

377

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

420

H-İndeks (Scopus)

12

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

7

Fikri Mülkiyet

1

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2008 - 2016

2008 - 2016

Doktora

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği , Türkiye

2005 - 2008

2005 - 2008

Yüksek Lisans

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Abd, Türkiye

2000 - 2004

2000 - 2004

Lisans

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

Somon balıgı (Salmo salar, Linnaeus, 1758) yan ürünlerinden endüstriyel balık çorbası üretimi ve oda koşullarında raf ömrünün belirlenmesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

2008

2008

Yüksek Lisans

Doğu Karadeniz Bölgesinde Ticari Olarak Avcılığı Yapılan Hamsi (Engraulis Encrasicolus), İstavrit (Trachurus Trachurus) ve Mezgit (Merlanguis Merlangus) Balıklarının Toplam Yağ + Fosfolipit ve Yağ Asidi Bileşiminin Araştırılması

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Su Ürünleri

Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2005 - 2014

2005 - 2014

Araştırma Görevlisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2010 - 2010

2010 - 2010

Araştırma Görevlisi

UNIVERSITY OF LJUBLJANA FACULTY OF CHEMISTRY AND CHEMICAL TECHNOLOGY, Araştırma Görevlisi

2009 - 2009

2009 - 2009

Araştırma Görevlisi

UNIVERSITY OF LJUBLJANA FACULTY OF CHEMISTRY AND CHEMICAL TECHNOLOGY, Araştırma Görevlisi

2009 - 2009

2009 - 2009

Araştırma Görevlisi

UNIVERSITY OF LJUBLJANA FACULTY OF CHEMISTRY AND CHEMICAL TECHNOLOGY, Araştırma Görevlisi

2008 - 2008

2008 - 2008

Araştırma Görevlisi

UNIVERSITY OF LJUBLJANA FACULTY OF CHEMISTRY AND CHEMICAL TECHNOLOGY, Araştırma Görevlisi

2005 - 2005

2005 - 2005

Araştırma Görevlisi

AQUALABS - Advanced Laboratory Training Courses in Aquaculture for Early-Stage Researchers, Araştırma Görevlisi

2002 - 2004

2002 - 2004

Stajyer (Öğrenci)

AYFROST DONDURULMUŞ GIDA FABRİKASI, Stajyer (Öğrenci)

Makaleler

Tümü (31)
SCI-E, SSCI, AHCI (27)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (29)
ESCI (2)
Scopus (28)
TRDizin (8)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2017

2017

2. Consumer response on fish soup from brook trout (Salvelinus fontinalis Mitchill, 1814)aft er addition of lavitol V as natural antioxidant.

KÖSE S., TUFAN B., Pompe M., Veber M.

52nd CROATIAN AND12th INTERNATIONALSYMPOSIUM ONAGRICULTURE, Dubrovnik, Hırvatistan, 12 - 17 Şubat 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

2017

2017

3. Nutritional value of fi sh soup from brook trout (Salvelinus fontinalis Mitchill 1814).

KÖSE S., TUFAN B., Pompe M., Veber M., Petrovsek E., Kristl A.

52nd CROATIAN AND12th INTERNATIONALSYMPOSIUM ONAGRICULTURE, Dubrovnik, Hırvatistan, 12 - 17 Şubat 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

2016

2016

4. NUTRITIONAL VALUE OF FISH SOUP FROM CULTURED TROUT (Oncorhynchus mykiss)

KÖSE S., TUFAN B., POMPE M., VEBER M., Petkovsek E.

Agrosym 2016-VII International Scientific Agriculture Symposium’unda, Saraybosna, Bosna-Hersek, 6 - 09 Ekim 2016, ss.27, (Özet Bildiri)

2016

2016

5. CONSUMERS` SURVEY OF INDUSTRIAL FISH SOUP PRODUCED FROM THREE DIFFERENT FISH SPECIES

TUFAN B., KÖSE S., POMPE M., VEBER M.

Agrosym 2016-VII International Scientific Agriculture Symposium’unda, Saraybosna, Bosna-Hersek, 6 - 09 Ekim 2016, ss.21, (Özet Bildiri)

2015

2015

6. Determining the quality changes of salted anchovies produced from previously frozen raw material for a year

KÖSE S., Koral S., TUFAN B.

World Seafood Congress, Grimsby, Birleşik Krallık, 5 - 09 Eylül 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

2014

2014

7. Comparison of Seasonal Fatty Acid Composition of Three Fish Species Living in Different Zones of Eastern Black Sea

TUFAN B., Balçık Mısır G., KÖSE S.

FABA 2014 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

8. Quality changes and shelf life of cultured and wild hot-smoked Mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus) during frozen storage (-20±2 °C)

Koral S., TUFAN B., BAŞÇINAR N., KÖSE S.

FABA2014 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.157, (Özet Bildiri)

2014

2014

9. Comparison of lipid and fatty acid contents of cultured and wild mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus)

KÖSE S., TUFAN B., BAŞÇINAR N.

65th Pacific Fisheries Technologists Conference, Monterey, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 26 Şubat 2014, ss.7, (Özet Bildiri)

2011

2011

10. Determination of biogenic amines in fish and fisheries products using IC-MS/MS

Scavnicar A., Pompe M., Kocar D., TUFAN B., KÖSE S.

5th International Symposium on RECENT ADVANCES IN FOOD ANALYSIS, Prague, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 Kasım 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

2010

2010

13. Determining the quality changes of salted anchovies produced from raw material previously frozen for a year

KÖSE S., Koral S., TUFAN B.

2nd International congress on seafood technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.1, (Özet Bildiri)

2010

2010

14. Biogenic amine contents of traditional fish products of European and Turkish origin.

KÖSE S., Koral S., Pompe M., TUFAN B., Scavnicar A.

2nd International congress on seafood technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.1, (Özet Bildiri)

2009

2009

15. İnvestigating some quality parameters of salted and fermented fish products of EU and Turkish origin in relation to food safety

KÖSE S., Koral S., YAŞAR A., YAYLI N., TUFAN B., Uzen F., et al.

Recent advantaces in food analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 7 - 09 Kasım 2009, ss.4-12, (Özet Bildiri)

2009

2009

16. Geleneksel Su Ürünlerinde Nitrosamin Miktarlarının Araştırılması

KÖSE S., YAYLI N., YAŞAR A., Koral S., Pompe M., TUFAN B., et al.

Kromatografi Kongresi, Trabzon, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2009, ss.1, (Özet Bildiri)

2008

2008

19. Investigating Some Quality Parameters of Several Traditional Fish Products in Relation to Food Safety

KÖSE S., Üzen F., TUFAN B., Koral S., GENÇ S., YAŞAR A.

59th Pacific Fisheries Technologists Conference, San Fransisco, Amerika Birleşik Devletleri, 3 - 06 Şubat 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

20. Comparison of seven commercial test kits and HPLC analytical methods for application to salted and fermented fish products

KÖSE S., KAKLIKKAYA N., Koral S., TUFAN B., GENÇ S., BURUK C. K., et al.

Recent Advances in Food Analysis (RAFA conference), Prague, Çek Cumhuriyeti, 7 - 09 Kasım 2007, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

21. Taze balık sevkiyatında alternatif bir yöntemin denenmesi ve normal yöntemlerle karşılaştırılması

TUFAN B., KÖSE S., Koral S., Ayaydın İ.

XIV. Su ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.1, (Özet Bildiri)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 422

h-indeksi (WOS): 12