Prof. Dr. OKTAY YILDIZ


Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık

Biyokimya


WoS Araştırma Alanları: Kimya, Temel Bilimler (Sci), Mühendislik, Biyoloji Ve Biyokimya


Avesis Araştırma Alanları: Eczacılık, Biyokimya, Gıda Bilimleri, Gıda Biyokimyası, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: oktayyildiz@ktu.edu.tr
İş Telefonu: +90 462 377 1689
Web: https://avesis.ktu.edu.tr/oktayyildiz
Ofis: 1-KTÜ-Teknoloji Transfer Merkezi- Kanuni Kampüsü
Posta Adresi: 1-KTÜ, Eczacılık Fakültesi-Temel Eczacılık Bölümü, Biyokimya Anabilim dalı-TRABZON

Metrikler

Yayın

203

Yayın (WoS)

44

Yayın (Scopus)

47

Atıf (WoS)

1464

H-İndeks (WoS)

21

Atıf (Scopus)

1704

H-İndeks (Scopus)

22

Atıf (Scholar)

3196

H-İndeks (Scholar)

27

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

4

Proje

74

Fikri Mülkiyet

19

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

16
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2014

2011 - 2014

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi (Açıköğretim), Kamu Yönetimi, Türkiye

2007 - 2011

2007 - 2011

Doktora

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya-Biyokimya, Türkiye

2002 - 2005

2002 - 2005

Yüksek Lisans

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1998 - 2002

1998 - 2002

Lisans

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2011

2011

Doktora

Bir Gıda Maddesi Olarak Kestane Poleninin Kimyasal Bileşimi, Biyoaktif Özellikleri Ve Karaciğer Hasarını Önlemedeki rolü

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyokimya

2005

2005

Yüksek Lisans

Bazı İşlem Proseslerinin Kuşburnu Meyvesine Uygulanması

İnönü Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda M

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2020

2020

AŞAĞIDA SERTİFİKA/KURS VE EĞİTİMLERDEN SADECE SEÇİLMİŞ OLANLAR SIRALANMIŞTIR (Toplamda 50+)

Diğer

KAMU VE ÖZEL KURULUŞLARDAN

2020

2020

ÇOK SAYIDA KROMATOGRAFİK CİHAZ VE GIDA/KİMYA LABORATUVAR CİHAZ EĞİTİMLERİ (2002'DEN BUGÜNE 12 adet)

Kalite Yönetimi

ÖZEL KURULUŞLAR

2019

2019

VERİ MADENCİLİĞİ VE VERİLERİN GÖRSELLEŞTİRİLMESİ

Eğitim Yönetimi ve Planlama

KAMU ÜNİVERSİTESİ-SEM

2019

2019

FİZİBİLİTE HAZIRLAMA VE DEĞERLENDİRME

Kalite Yönetimi

DOKA

2016

2016

İŞ PLANI HAZIRLAMA

Eğitim Yönetimi ve Planlama

BİLKENT CYBERPARK

2010

2010

Nihai ve Teknik Rapor Hazırlama eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

AB-İKG

2009

2009

IQVET Hibe Projesi Uygulama Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

AB-İKG

2008

2008

Proje Ön Teklif Haz Eğitimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

AB-İKG

2007

2007

FİZİBİLİTE HAZIRLAMA

Diğer

ÖZEL KURULUŞ

2006

2006

Proje Döngüsü Yönetimi (Eğiticilerin Eğitimi)

Eğitim Yönetimi ve Planlama

KOSGEB

2006

2006

DEVELOPMENT OF HUMAN RESOURCES IN BLACKSEA REGION

Eğitim Yönetimi ve Planlama

JAPAN INTERNATONAL COOPERATION AGENCY

2005

2005

YÖNETİCİLİK

Kalite Yönetimi

ÖZEL KURULUŞ

2005

2005

PROJECT CYCLE MANAGEMENT (pcm)

Eğitim Yönetimi ve Planlama

ÖZEL KURULUŞ

2005

2005

SÜREÇ YÖNETİMİ VE İYİLEŞTİRİLMESİ

Eğitim Yönetimi ve Planlama

ÖZEL KURULUŞ

2005

2005

ETKİLİ LİDERLİK

Kalite Yönetimi

ÖZEL KURULUŞ

2005

2005

KURUMSALLAŞMA VE MARKA OLUŞTURMA

Kalite Yönetimi

ÖZEL KURULUŞ

2005

2005

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ

Diğer

ÖZEL KURULUŞ

2004

2004

ISO 9001 (İÇ DENETÇİ)

Eğitim Yönetimi ve Planlama

ÖZEL KURULUŞ

2004

2004

ProjeDöngüsüYönetimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

ÖZEL KURULUŞ

2004

2004

ISO 22000:HACCP

Eğitim Yönetimi ve Planlama

KOSGEB

2004

2004

ISO 9001 (DÖKÜMANTASYON) EĞİTİCİ EĞİTİMİ

Eğitim Yönetimi ve Planlama

ÖZEL KURULUŞ

2003

2003

ISO 9001 (DÖKÜMANTASYON)

Eğitim Yönetimi ve Planlama

KOSGEB

2003

2003

ISO 9001 (TEMEL EĞİTİM)

Eğitim Yönetimi ve Planlama

KOSGEB

Araştırma Alanları

Eczacılık

Biyokimya

Gıda Bilimleri

Gıda Biyokimyası

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık

2020 - 2021

2020 - 2021

Doç. Dr.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık

2015 - 2020

2015 - 2020

Doç. Dr.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2013 - 2015

2013 - 2015

Yrd. Doç. Dr.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2011 - 2013

2011 - 2013

Öğretim Görevlisi Dr.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2011 - 2011

2011 - 2011

Öğretim Görevlisi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

2005 - 2011

2005 - 2011

Öğretim Görevlisi

Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Rektörlük Stratejik Plan Komisyonu Üyesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Birim Kalite Komisyonu Başkanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık

2014 - 2018

2014 - 2018

Bölüm Başkanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gıda İşleme

2014 - 2016

2014 - 2016

Merkez Müdürü

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ktü-Tto

2013 - 2015

2013 - 2015

Rektörlüğe Bağlı Birim Başkan Yardımcısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık

2012 - 2014

2012 - 2014

Bölüm Başkanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gıda İşleme

2012 - 2013

2012 - 2013

Rektörlüğe Bağlı Birim Başkanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık

2005 - 2011

2005 - 2011

Bölüm Başkanı

Giresun Üniversitesi, Gıda İşleme

2007 - 2008

2007 - 2008

MYO Müdür Yardımcısı

Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu

Akademi Dışı Deneyim

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Danışma Kurulu Üyesi

Üniversite, KTÜ, Mühendislik Fak, KTÜ, Mühendislik Fak, Danışma Kurulu Üyesi

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Danışma Kurulu Üyesi

Üniversite, Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi - KTÜ, Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi - KTÜ, Danışma Kurulu Üyesi

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Üye

Cumhurbaşkanlığı, Strateji ve Bütçe Başk, Stratejik Plan hazırlama Komisyonu, Üye

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Danışma Kurulu Üyesi

Üniversite, KTÜ, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi , Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi , Danışma Kurulu Üyesi

2003 - Devam Ediyor

2003 - Devam Ediyor

DANIŞMAN

BÜYÜKBAYRAKTAR GIDA SA.N TİC. AŞ. (KRAL PESTİL KÖME), DANIŞMAN

2002 - 2005

2002 - 2005

Ticari Kuruluş Özel, Gümüşsu Gıda San. Tic. A.Ş.

2002 - 2005

2002 - 2005

ÜRETİM MÜDÜRÜ

GÜMÜŞSU GIDA SAN. TİC.A.Ş, ÜRETİM MÜDÜRÜ

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Uzmanlık Alan Dersi - III

Uzmanlık Alan Dersi - IV

Kimyada Ar-Ge ve İnovasyon

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Biyokimyası

GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Biyoteknolojik Süreç Tasarımı

Besin Biyokimyası

Biyoenerjitik ve Metabolizma

Serbest Radikaller ve Antioksidan Sistemler

ENDÜSTRIYEL BIYOKIMYA

Lisans

Lisans

Araştırma Projesi Dersi

BİYOKİMYA

BESLENME VE NUTRASÖTİKLER

Eczacılıkta Toplam Kalite Yönet

Araştırma Projesi Dersi - I

Ön Lisans

Ön Lisans

Meyve ve Sebze teknolojisi

Tahıl Ürünleri Analizleri

GIDA ENDÜSTRISI MAKINELERI

Gıda Katkı Maddeleri

Süt ve Süt Ürünleri Analizlerİ

GIDA KİMYASI

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

BM Sivil Katılım Görev Gücü

Kurumsal Temsil, BM Sivil Katılım Görev Gücü, Türkiye, Trabzon, 2024 - 2025

Trabzon Kent Konseyi Delege

Kurumsal Temsil, Trabzon Kent Konseyi Delege, Türkiye, Trabzon, 2024 - 2025

ISIF 24 PATENT FAIR

Kurumsal Temsil, ISIF 24 PATENT FAIR, Türkiye, Adana, 2024 - 2024

MAARİF Foundation Kyrgyzstan Education Fair

Kurumsal Tanıtım, MAARİF Foundation Kyrgyzstan Education Fair, Kırgızistan, Bishkek, 2022 - 2024

ISIF 23 PATENT FAIR

Kurumsal Temsil, ISIF 23 PATENT FAIR, Türkiye, İstanbul, 2023 - 2023

Makaleler

Tümü (64)
SCI-E, SSCI, AHCI (42)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (44)
ESCI (2)
Scopus (47)
TRDizin (19)
Diğer Yayınlar (6)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Comparison of Antioxidant and Antimicrobial Activity of Some Propolis Extracts Available for Sale

Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O.

II. International Apitherapy and Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. Production of Propolis Added Oral Strips Enriched with Natural Antioxidants

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

II. International Apitherapy and Nature Congress, Trabzon, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2024, ss.11-19, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Apiair: Unique Air from Beehives

Yıldız O., Değirmenci A., Boyracı G. M.

I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 01 Haziran 2023, ss.118-121, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. Development of Antioxidant-Enriched Jelly Type Candy Formulation Using Propolis Extract

Boyracı G. M., Değirmenci A., Yıldız O.

I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 1 - 03 Haziran 2023, ss.97-107, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

5. In Vitro Digestion Models for Bee Products: The Bioaccessibility ofPolyphenols

Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O.

I. International Apitherapy and Nature Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 1 - 03 Haziran 2023, ss.108-117, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

6. The Effect of Different Solvent and Extraction Conditions on the Biological Activity of Propolis Extracts

Değirmenci A., Boyracı G. M., Yıldız O., Kolaylı S.

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Kasım 2022, ss.107, (Özet Bildiri)

2022

2022

7. Investigation of potential properties of ethanolic propolis extracts for COVID-19 treatment

YILDIZ O., GÜLER H. İ., BELDÜZ A. O., KOLAYLI S.

47th APIMONDIA, International Apicultural Congress August 24 - 28, 2022, Istanbul, TÜRKIYE, İstanbul, Türkiye, 24 Ağustos 2022, ss.86, (Özet Bildiri)

2021

2021

8. Honeybee Silk: A Valuable Biomaterial

Boyracı G. M., Değirmenci A., Er Kemal M., Yıldız O.

1st Joint International Apitherapy Congress, Nakhchivan, Azerbaycan, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.222-226, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

9. The Process of Pollen transformation into the Bee bread: Microbiology of Bee bread

Değirmenci A., Yıldız O.

1st JOINT INTERNATIONAL APITHERAPY CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.96, (Özet Bildiri)

2021

2021

10. The Effect of Autoclave Sterilization on Microbial Decontamination and Bioactive Properties of Bee Pollen

Değirmenci A., Boyracı G. M., Er Kemal M., Yıldız O.

1st Joint International Apitherapy Congress, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.111-115, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

11. A Natural Androgen Source: Apilarnil (Drone Larvae)

Boyracı G. M., Yıldız O., Kalender H. S.

1st Joint International Apitherapy Congress, İstanbul, Türkiye, 20 - 26 Mayıs 2021, ss.93, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. In vitro Cytotoxic Effect of Honey on Cancer Cells (HT29 and HeLa)

KOLAYLI S., EKŞİ S., EJDER N., YAZICI Z. A., CAN Z., ŞAHİN H., et al.

Proceedins Book of International Eurasian Congress on Natural Nutrition Healthy Life, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.999-1002, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

13. Romanya’dan toplanan arı polenlerinin fizikokimyasal ve antioksidan özellikleri

OKUMUŞ G., VARADİ A., YILDIZ O., YÜCEL B.

6. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 15 - 19 Ekim 2018, ss.179-187, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

14. An Important Parameter in the Discrimination of Pine Honeys: Turbidity

UÇURUM Ö., CAN Z., KESKİN M., YILDIZ O., TAKMA Ç., KOLAYLI S.

6th International Muğla Beekepeng and pine congress, Muğla/fethiye, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

15. The Investigation of the Usability of Propolis Extracts in Aids Treatment

YILDIZ O., BELDÜZ A. O., GÜLER H. İ., PEKTAŞ S., KOLAYLI S.

6.ULUSLARARASI MUĞLA ARICILIK VE ÇAM BALI KONGRESİ, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.205-206, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

16. Investigating Antioxidant and Antimicrobial Activities of Propolis Extracts Prepared with Various Solvents

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.172, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. Assessing Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Pollen and Bee Bread by Simulated Human Gastrointestinal System

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.153, (Özet Bildiri)

2018

2018

18. A Natural Alternative to Androgenic Drugs: Apilarnil

TURKUT G. M., ER M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.561, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

19. Are Really Bee Bread and Bee Pollen Probiotic?

ER M., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

6th International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress, Muğla, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, ss.188, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

20. Antioxidant Properties and Inhibition Effect of Some Turkish Honey Samples onAcetylcholinesterase and Bovine Milk Xanthine Oxidase

BALTAŞ N., PAKYILDIZ S., YILDIZ O., KOLAYLI S., CAN Z.

INTERNATIONAL EURASIAN CONFERENCE ON BIOLOGICAL AND CHEMICAL SCIENCES, Manakara, Madagaskar, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1147, (Özet Bildiri)

2018

2018

21. Inhibition Studies on Helicobacter pylori Urease by Some Turkish Authentic Honeys

BALTAŞ N., ALPAY KARAOĞLU Ş., KOLAYLI S., YILDIZ O., CAN Z.

INTERNATIONAL EURASIAN CONFERENCE ON BIOLOGICAL AND CHEMICAL SCIENCES, Ankara, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2018, ss.1144, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Propolis Ekstraktlarının Standardize Edilmesi Mümkün müdür?

KESKİN M., YILDIZ O., CAN Z., KOLAYLI S.

Uluslararası Katılımlı I. Apiterapi Kongresi, Türkiye, 16 - 17 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Propolis ekstraktlarının standardize edilmesi mümkün mü?

KESKİN M., YILDIZ O., CAN Z., KOLAYLI S.

1. Ulusal Apiterapi Kongresi, Türkiye, 16 - 17 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

24. ANTIBACTERIAL EFFECTS OF HERBAL EXTRACTS ON THE CARIESASSOCIATEDBACTERIA

TÜZÜNER T., YILDIZ O., ALPAY KARAOĞLU Ş., ÖZEL M. B.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017),5-7 October 2017, Malatya/TURKEY, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.295, (Özet Bildiri)

2017

2017

25. Farklı pH’larda Ekstraksiyon İle Üretilen Arapgir Reyhanı İçeceklerinin Üretim Olanaklarının Araştırılması

Yaylacı Karahalil F., Turkut G. M., Yıldız O., Kolaylı S., Okan O. T.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017),5-7 October 2017, Malatya/TURKEY, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.132, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., TEMİZ H.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

28. A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

29. EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

30. A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

31. A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

32. A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

33. SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

34. SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

ER M., TEMİZ H., TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

35. EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

36. A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

37. EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

38. A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

39. Does Propolis Protect Against Radioactive Ray Effect?

YILDIZ O., DEĞİRMENCİ A., DİZMAN S., KOLAYLI S.

45th APIMONDIA ULUSLARARASI ARICILIK KONGRESİ, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

40. Traditional Herby-Hot Ayran From Puturge-Malatya

Turkut G. M., Er M., Değirmenci A., Yıldız O.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

41. A Traditional Anatolian Beverage: Kenger (Gundelia Tournefortii) Coffee

Turkut G. M., Değirmenci A., Er M., Yıldız O., Kolaylı S.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

2017

2017

42. AN Ocimum basilicumDERIVATIVE AS A NEW ACID-BASE INDICATOR

BULUT V. N., YILDIZ O., TURKUT G. M.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants (REYHAN 2017), Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.352, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

43. A OCIMUM BASILICUM DERIVATIVE AS A NEW ACID-BASE INDICATOR

Bulut V. N., Yıldız O., Turkut G. M.

International Symposium on Medicinal, Aromatic and Dye Plants,, Malatya, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

44. Investigation of Cytotoxic Effects of Bee Venom on Cervical Carcinoma (Hela), and Colon AdenocarcinomaCancer Cells

EKŞİ S., EJDER N., YILDIZ O., YAZICI Z. A., KOLAYLI S.

45th APIMONDIAINTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS Septembe 29 - October 4, 2017 / Istanbul - TURKEY, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, ss.169, (Özet Bildiri)

2017

2017

45. Does Propolis Protect Against Radioactive Ray Effects?

YILDIZ O., DEĞİRMENCİ A., DİZMAN S., KOLAYLI S.

45th APIMONDIAINTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESSSeptembe 29 - October 4, 2017 / Istanbul - TURKEY, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, ss.176, (Özet Bildiri)

2017

2017

46. Sterilization with Gamma Irradiation and Dry-hot Air of Spores of Paenibacillus Larvae in Wax

ALPAY KARAOĞLU Ş., BOZDEVECİ A., KOLAYLI S., YILDIZ O., SELÇUK H., AKPINAR R.

45th APIMONDIAINTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESSSeptembe 29 - October 4, 2017 / Istanbul - TURKEY, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, ss.227, (Özet Bildiri)

2017

2017

47. BIOACTIVE COMPONENTS, ANTIOXIDANT ACTIVITIES, AND PRINCIPAL COMPONENT ANALYSIS OF TWO HEALTH BENEFIT FOOD GROUPS FROM ANATOLIA: MONOFLORAL HONEYS AND HONEY-BEE POLLENS

BERKER F. B., KALAYCIOĞLU Z., KAYGUSUZ H., DÖKER S., TEZCAN F., YILDIZ O., et al.

IMEKOFOODS (TC23) 3rd Ιnternational Conference“Metrology Promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition”, Yunanistan, 1 - 04 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

48. Biologically Active Peptides Derived From Royal Jelly

ER M., TEMİZ H., DEĞİRMENCİ A., YILDIZ O., KOLAYLI S.

45th APIMONDIA ULUSLARARASI ARICILIK KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

49. Encapsulation on propolis extract by orange peel pectin

KESKİN Ş., KESKİN M., YILDIZ O., KOLAYLI S.

International honey comission congress, Antalya, Türkiye, 25 - 29 Eylül 2017, ss.15, (Özet Bildiri)

2017

2017

50. İnvestigation of cytotoxic effects of bee venom on cervical carcinoma(heLa) and colon adenocarcinoma cancer cells

EKŞİ S., EJDER N., YILDIZ O., YAZICI Z. A., KOLAYLI S.

45th apimondia international apicultural congress, Türkiye, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

55. The Potential of Oak Honey Considering The Structure of Oak Stands in Turkey

KARAHALİL U., YAYLACI KARAHALİL F., YILDIZ O., KOLAYLI S.

International Honey Commission Congress 2017, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.18, (Özet Bildiri)

2017

2017

56. The potential of Oak Honey Consedering the Structure of Oak Stands in Turkey

KARAHALİL U., YAYLACI KARAHALİL F., YILDIZ O., KOLAYLI S.

International Honey Commission Congress 2017, 25 - 27 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

57. Encapsulation of Propolis Extract by Orange Peel Pectin

KESKİN Ş., KESKİN M., YILDIZ O., KOLAYLI S.

International Honey Commission Congress 2017 (IHC2017), Antalya, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

58. SOME HAZELNUT-BASED TRADITIONAL FOODS IN ANATOLIA

DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., KOLAYLI S.

IX. International Congress on Hazelnut, SAMSUN, TÜRKIYE, 15-17 Ağustos 2017, Samsun, Türkiye, 15 - 17 Ağustos 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

59. The Determination Of The Radioactive Ray Absorption Capacity Of Hazelnut Kernel Discs

Dizman S., Yıldız O., Er M., Değirmenci A., Turkut G. M., Kolaylı S.

IX. International Congress on Hazelnut, Samsun, Türkiye, 15 - 17 Ağustos 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

60. Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Buckwheat Pollen of Konya Region

KOLAYLI S., YILDIZ O., CAN Z., KARA M.

I.International Congress on Medicinal and Aromatic Plants Natural and Healthy Life, 3 - 05 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

61. The Study for Aflatoxin Content of Gümüşhane Pestil and Köme

YILDIZ O., DEĞİRMENCİ A., KOLAYLI S.

The Second International Turkic World Conference on Chemical Sciences andTechnologies, ÜSKÜP, Makedonya, 26 - 30 Ekim 2016, ss.202, (Özet Bildiri)

2016

2016

62. Phenolic Composition of Turkish Chestnut Propolis

KOLAYLI S., ORUÇ H. H., ÇELİK M., YILDIZ O.

The Second International Turkic World Conference on Chemical Sciences andTechnologies, ÜSKÜP, Makedonya, 26 - 30 Ekim 2016, ss.146-147, (Özet Bildiri)

2016

2016

64. HONEY AS AN INGREDIENT IN TURKISH TRADITIONAL FOODS PESTİL AND KOME

YILDIZ O.

13th Asian Apicultural Association Conference, CİDDE, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.337, (Özet Bildiri)

2016

2016

65. Comparative evaluation of antimicrobial potential of different source of monofloral Turkish honeys

KOLAYLI S., YILDIZ O., HOTAMAN H. E., ERTÜRK Ö.

13th Asian Apicultural Association Conference, CİDDE, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.306, (Özet Bildiri)

2016

2016

66. VOLATILES COMPOUNDS OF MONOFLORAL TURKISH HONEYS

YILDIZ O., KOLAYLI S., HAYALOĞLU A. A., ŞAHİNGİL D., GÜRKAN H.

13th Asian Apicultural Association Conference, CİDDE, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.117, (Özet Bildiri)

2016

2016

67. Chestnut Chestnut sativa Mill honey Pysico chemical antioxidant anti inflamatorry antimicrobial properties

KOLAYLI S., CAN Z., YILDIZ O., ŞAHİN H.

13th Asian Apicultural Association Conference, CİDDE, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.144, (Özet Bildiri)

2016

2016

68. Chestnut bee pollen Their physico chemical and biochemical properties

YILDIZ O., KOLAYLI S.

13th Asian Apicultural Association Conference, CİDDE, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.147, (Özet Bildiri)

2016

2016

69. USING FACILITIES OF BEE PRODUCTS IN COSMETOLOGY

YÜCEL B., YILDIZ O.

13th Asian Apicultural Association Conference, CİDDE, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.325, (Özet Bildiri)

2016

2016

70. ANTI HELICOBACTER PYLORI ACTIVITIES OF TURKISH PROPOLIS

ALPAY KARAOĞLU Ş., BALTAŞ N., YILDIZ O., KOLAYLI S.

13th Asian Apicultural Association Conference, CİDDE, Suudi Arabistan, 24 - 26 Nisan 2016, ss.77, (Özet Bildiri)

2016

2016

71. Anti inflammatory activities of some bee products by inhibition of bovine testes hyaluronidase

KOLAYLI S., Hotaman H., ŞAHİN H., YILDIZ O.

13thAsian Apicultural Association Conference, Jeddah, Suudi Arabistan, 22 - 24 Nisan 2016

2016

2016

72. Honey as an ingredient in Turkish Traditional foods pestil and kome

YILDIZ O., KOLAYLI S.

13thAsian Apicultural Association Conference, 22 - 24 Nisan 2016

2016

2016

73. May total tannin is important marker to identification forest honeys

KOLAYLI S., KARA M., Dinçer S., YILDIZ O.

13thAsian Apicultural Association Conference, 23 - 24 Nisan 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

74. May total tannin content be a marker for identification of forest honey A preliminary research

KOLAYLI S., YILDIZ O., KARA M., DİNÇ S.

13th Asian Apicultural Association Conference, CİDDE, Suudi Arabistan, 22 - 24 Nisan 2016, ss.123, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

75. Propolis and pollen in vitro anti inflamatuar potential

KOLAYLI S., YILDIZ O., ŞAHİN H., CAN Z.

Uluslararası Katılımlı Marmaris Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 20 - 22 Kasım 2015

2015

2015

76. TURKISH GREEN PROPOLİS WITH HIGH APITHERAPIC VALUE

YILDIZ O., KOLAYLI S., CAN Z., HİLAL EBRU H., ŞAHİN H., ELSEVER E.

ULUSLARASI KATILIMLI MARMARİS APİTERAPİ VE ARI ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Muğla, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

77. QUALITY PARAMETERS OF GUMUSHANE PESTİL AND KOME PRODUCED USING HONEY

YILDIZ O., BAYRAM H. U., ERTOP M. H., HOTAMAN H. E., KOLAYLI S.

ULUSLARASI KATILIMLI MARMARİS APİTERAPİ VE ARI ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Muğla, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, ss.59, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

78. Propolis and pollen in vitro anti inflammatory potentials; bovine testis hyaluronidase enzyme inhibition

KOLAYLI S., Can Z., HOTAMAN H. E., Şahin H., YILDIZ O.

ULUSLARASI KATILIMLI MARMARİS APİTERAPİ VE ARI ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Muğla, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, ss.70-71, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

79. TURKISH GREEN PROPOLİS WİTH HIGH APITHERAPIC VALUE

YILDIZ O., KOLAYLI S., CAN Z., HOTAMAN H. E., ŞAHİN H., ASADOV E.

ULUSLARASI KATILIMLI MARMARİS APİTERAPİ VE ARI ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Muğla, Türkiye, 21 - 22 Kasım 2015, ss.42-43, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

80. TURKISH GREEN PROPOLIS WITH HIGH APITHERAPIC VALUE

KOLAYLI S., YILDIZ O., Can z.

Marmaris Apiterapi ve Arı ürünleri Kongresi, Muğla, Türkiye, 20 Kasım - 22 Aralık 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

2015

2015

82. Bioactıve qualifications and characteristics of Cherry honey, bee pollen and bee bread

KOLAYLI S., YÜCEL B., YILDIZ O., HOTAMAN H. E., DOĞAROĞLU M., TOPAL E., et al.

Apimondia Congrees, Kore, Güney Kore, 15 - 20 Eylül 2015, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

84. ARIDAN GELEN SAĞLIK

KOLAYLI S., YILDIZ O., CAN Z.

MUASIR ARICILIĞIN PROBLEMLERİ VE İNKİŞAF HUSUSİYETLERİ-ULUSLARARASI İLMİ KONFERANSI, NAHCİVAN, Azerbaycan, 24 - 25 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

85. Azerbaycan Bal vePropolisinin Biyoaktif Özellikleri

YILDIZ O., KOLAYLI S., ELSEVER A.

Muasır Arıcılıgın Proplemleri Kongreransı, Nahcıan, Azerbaycan, 23 - 25 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

86. Arıdan gelenSağlık

KOLAYLI S., YILDIZ O., CAN Z.

Muasır Arıcılıgın Proplemleri Kongreransı, Azerbaycan, 23 - 25 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

87. AZERBAYCAN BAL VE PROPOLİSİNİN BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİ

YILDIZ O., ELSEVER E., KOLAYLI S.

MUASIR ARICILIĞIN PROBLEMLERİ VE İNKİŞAF HUSUSİYETLERİ-ULUSLARARASI İLMİ KONFERANSI, NAHCİVAN, Azerbaycan, 24 - 25 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

89. HAYIT BALININ KİMYASAL VE BİYOLOJİK AKTİF ÖZELLİKLERİ

YILDIZ O.

Aydın Hayıt Balının Kimyasal ve Biyolojik Özellikleri ve Sağlık Alanında Kullanımı, Aydın, Türkiye, 30 Ocak 2015

2014

2014

90. TÜRKİYEDE ÜRETİLEN ARI SÜTLERİNİN KİMYASAL İÇERİKLERİ

MALKOÇ M., CAN Z., ABDULQUAYOOM L., YILDIZ O., KOLAYLI S.

4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 5 - 09 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

91. Kestane Poleninin Fenolik Bileşenleri ve Antioksidan Aktiviteleri

ALİYAZICIOĞLU R., YILDIZ O., YILDIRMIŞ S.

4th International Mugla Beekeeping & Pine Honey Congres, 5 - 09 Kasım 2014

2014

2014

92. Kestane Propolisinin Antioksidan Aktivitesi

ALİYAZICIOĞLU R., YILDIZ O., EYÜBOĞLU E., KOLAYLI S.

“4. Uluslararası MuğlaArıcılık ve Çam Balı Kongresi eşzamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014

2014

2014

93. Arı Ürünlerinde Coğrafi İşaretleme Yoluyla Marka Değeri Oluşturulması

YILDIZ O., KOLAYLI S.

4. Uluslararası MuğlaArıcılık ve Çam Balı Kongresi eşzamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014

2014

2014

94. Amikasin Tarafından Oluşturulan Nefropatinin Tedavisinde ArıÜrünlerinin Etkisi

ALİYAZICIOĞLU R., YILDIZ O., SEVDEGÜL M., ALTAY D., KARAMAN C., OZAN E.

4. Uluslararası MuğlaArıcılık ve Çam Balı Kongresi eşzamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014

2014

2014

95. HAYIT BALI Vitexagnus castus L ve KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ

CAN Z., YILDIZ O., ŞAHİN H., AKYÜZ TURUMTAY E., SİLİCİ S., KOLAYLI S.

4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi eş zamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

96. The Effect of Bee Products in Preventing Amikacin-Induced Nephropathy

ALİYAZICIOĞLU R., YILDIZ O., MUNĞAN S., Us Altay D., Kahrıman C., KAYNAR R. K., et al.

Nephropathy’’20 th Apislavia Congress, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014, ss.355, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

97. Phenolic Components and Antioxidant Activities of Chestnut Pollen

ALİYAZICIOĞLU R., YILDIZ O., Eyüpoğlu O. E., YILDIRMIŞ S.

20 th Apislavia Congress, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014, ss.358, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

98. Farklı Çözücülerle Hazırlanan Propolis Ekstraktlarının Biyoyararlılıkları

YILDIZ O., CAN Z., HOTAMAN H. E., KOLAYLI S.

4. Uluslararası MuğlaArıcılık ve Çam Balı Kongresi eşzamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014

2014

2014

99. Kestane Poleninin Fenolik Bileşenleri ve Antioksidan Aktivitesi

ALİYAZICIOĞLU R., YILDIZ O., EYÜBOĞLU O., YILDIRMIŞ S.

4. Uluslararası MuğlaArıcılık ve Çam Balı Kongresi eşzamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014

2014

2014

100. Muğla Yöresi Menşeyli Bazi Püren BallarınınKarakterizasyonu

CAN Z., YAYLACI KARAHALİL F., YILDIZ O., ŞAHİN H., SİLİCİ S., KOLAYLI S.

4th International Mugla Beekeeping Pine Honey Congress (Concurrently With) 20th Apislavia Congress, 5 - 09 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

101. Muğla Yöresi Menşeyli Bazı Püren Ballarının Karakterizasyonu

CAN Z., YAYLACI KARAHALİL F., YILDIZ O., ŞAHİN H., SİLİCİ S., KOLAYLI S.

4. Uluslararası MuğlaArıcılık ve Çam Balı Kongresi eşzamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014

2014

2014

102. Kestane Balının Fenolik Profili ve Antioksidan Özellikleri

ALİYAZICIOĞLU R., YILDIZ O., OZAN E., KOLAYLI S.

4. Uluslararası MuğlaArıcılık ve Çam Balı Kongresi eşzamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014

2014

2014

103. Antioxidant Activities of Chestnut Propolis

ALİYAZICIOĞLU R., YILDIZ O., Eyüpoğlu O. E., KOLAYLI S.

20 th Apislavia Congress, Muğla, Türkiye, 5 - 09 Kasım 2014, ss.360, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

104. Characterisation of volatile compounds of Prunus spinosa

ALİYAZICIOĞLU R., ŞAHİN H., TOSUN G., YILDIZ O., YILDIRMIŞ S.

Natural Volatiles & Esantal Oils. 45th. ISE İnternational Sympossium on Esasantial Oils., 7 - 10 Ekim 2014

2014

2014

105. Characterisation of Volatile Compounds of Prunus spinosa L.

ALİYAZICIOĞLU R., SAHIN H. İ., Tosun G., Eyüpoğlu O. E., YILDIZ O., YILDIRMIŞ S.

45 th Intertional Symposium on Essential Oils (ISEO), İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Eylül 2014, ss.168, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

106. BAZI ORMAN BALLARININ UÇUCU BİLEŞENLERİNİN TESPİT EDİLEREK KARAKTERİZE EDİLMESİ

YILDIZ O., Hayaloğlu A. A., Hotaman H. E., YAYLACI KARAHALİL F., KOLAYLI S.

III.Uluslararsı Odun Dışı Ürünler Sempozyumu, Kahramanmaraş, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2014, ss.1, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

107. Sütleğen (Euphorbia Macroclado Boiss.) Balının Bazı Karakteristik Özellikleri

CAN Z., YAYLACI KARAHALİL F., YILDIZ O., ŞAHİN H., KOLAYLI S., SİLİCİ S.

III. Uluslararası Odundışı Orman Ürünleri Sempozyumu, 8 - 10 Mayıs 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

108. Kestane Balının Antideprasan Özelliginin Belirlenmesi

YAYLACI KARAHALİL F., YILDIZ O., ŞAHİN H., CAN Z., KOLAYLI S.

Uluslararası Katılımlı V. Marmara ArıcılıkKongresi, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

110. Türkiye monofloral balların mineral madde içerikleri

YILDIZ O., ŞAHİN H., CAN Z., YAYLACI KARAHALİL F., SİLİCİ S., KOLAYLI S.

Uluslararası Katılımlı V.Marmara Arıcılık Kongresi, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

111. Kaliteli ve şeker beslemeli ballarda prolin değerleri

YAYLACI KARAHALİL F., KOLAYLI S., ŞAHİN H., YILDIZ O., Cavrar S., CAN Z., et al.

1. Turkısh Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products wıth Internatıonal Partıcipatıon, 22 - 26 Şubat 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

113. Rhododendron ponticum show potent inhibitory activity against the human carbonic anhdrase

YILDIZ O., Şahin H., KOLAYLI S., ALİYAZICIOĞLU R., INNOCENTI A., Supuran C.

İsrail-Türkiye 2. Arıcılık Kongresi, Kfar Menahen, İsrail, 7 - 09 Şubat 2011, ss.16, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

116. Türkiye’de Üretilen Değişik Pekmez Türlerinin Kimyasal ve Biyolojik Özelliklerinin Belirlenmes

ALİYAZICIOĞLU R., KOLAYLI S., KARA M., YILDIZ O., SARIKAYA A. O., Cengiz S., et al.

XXII. Ulusal Kimya Kongresi, Magosa, Kıbrıs (Kktc), 6 - 10 Ekim 2008, ss.28, (Tam Metin Bildiri)

17

17

117. SOME RESEARCHES ON FOOD ORIGINATED ACE-INHIBITORY AND ANTIOXIDANT PEPTIDES

TURKUT G. M., DEĞİRMENCİ A., ER M., YILDIZ O., TEMİZ H.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 0017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

17

17

118. A NATURAL ANTIMICROBIAL: ALLYL ISOTHIOCYANATE

DEĞİRMENCİ A., ER M., TURKUT G. M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 0017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

17

17

119. A VALUABLE FERMENTED FUNCTIONAL FOOD: BEEBREAD

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 0017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

17

17

120. EVALUATION OF THE EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON FOOD ANTIOXIDANTS: A REVIEW

DEĞİRMENCİ A., TURKUT G. M., ER M., YILDIZ O.

Central Anatolia Region Third Agriculture and Food Congress, Sivas, Türkiye, 26 - 28 Ekim 0017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Polenin Arı Ekmeğine Dönüşüm Süreci: Arı Ekmeği Mikrobiyolojisi

Değirmenci A., Yıldız O.

Türkiye Klinikleri Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp - Özel Konular, Dr. Öğr. Üyesi Ali Timuçin ATAYOĞLU, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.86-89, 2021 Creative Commons License

2021

2021

2. Doğal Bir Androjen Kaynağı: Apilarnil (Erkek Arı Larvası)

BOYRACI G. M., YILDIZ O., KALENDER H. S.

Türkiye Klinikleri Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, ATAYOĞLU AT, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi,, Ankara, ss.141-144, 2021

2018

2018

3. GIDALARIN YAPISINDAKİ ANTİOKSİDAN BİLEŞENLER

YILDIZ O.

ANTİOKSİDANLAR VE TAYİN YÖNTEMLERİ, SEVGİ KOLAYLI, HÜSEYİN ŞAHİN, Editör, ANKARA NOBEL TIP KİTABEVİ, Ankara, ss.2-37, 2018

2015

2015

4. Balın Kalite Özellikleri

YILDIZ O.

DELİ BAL, ABDULKADİR GÜNDÜZ, Editör, Nobel Yayınevi, Trabzon, ss.2-3, 2015

2014

2014

5. Culinary uses of honey

YILDIZ O., ŞAHİN H., KOLAYLI S.

HONEY IN TRADIONAL AND MODERN MEDICINE, Laid Boukra, Editör, CRC press, New York, ss.435-441, 2014

2014

2014

6. Biochemisry and physicochemical properties of honey

KOLAYLI S., YILDIZ O., ŞAHİN H., Rezzan A.

HONEY IN TRADITIOUNLA AND MODERN MEDICINE, Laid Boukra, Editör, CRC Press, New York, ss.21-31, 2014

2013

2013

7. Biochemistry and Physicochemical Properties of Honey

KOLAYLI S., YILDIZ O., Şahin H., ALİYAZICIOĞLU R.

Honey in Traditional and Modern Medicine, Laid Boukraa , Editör, Manila Typesetting Company, Crc Press, Taylor&Francis Icon Group International , A, Manila, ss.21-36, 2013

Desteklenen Projeler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Teknoloji Transfer Ofislerinin Hedef ve Performans Odaklı Desteklenmesi

TÜBİTAK Projesi

YILDIZ O. (Yürütücü)

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Increase Trading and Modernization of the Beekeeping and Connected Sectors in the Black Sea Basin

AB Destekli Diğer Projeler

YILDIZ O. (Yürütücü)

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Propolis Sulu Ekstraktlarından HIV-1-Revers Transkriptaz İnhibitörlerinin Tanımlanması ve KarakterizasyonuSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

BELDÜZ A. O.(Yürütücü), GÜLER H. İ., YILDIZ O., KOLAYLI S., Pektaş S.

Devam Ediyor

Devam Ediyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi Girişimcilik Alanında Eğiticilerin Eğitimi Programı

Kalkınma Ajansı , BAP Diğer

YILDIZ O. (Yürütücü)

Devam Ediyor

Devam Ediyor

Green and Economical Production of Resistant Starch

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje , BAP Diğer

BELDÜZ A. O. (Yürütücü), YILDIZ O.

Devam Ediyor

Devam Ediyor

Düşünden gerçeğine proje pazarı

TÜBİTAK Projesi , 1503 - Proje Pazarları Destekleme Programı

YILDIZ O. (Yürütücü)

2022 - 2028

2022 - 2028

KTÜ TTM DESTEKLEME PROJESİSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 1513 - Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı

Yıldız O. (Yürütücü)

2022 - 2024

2022 - 2024

Strategic Management Agility and Right Technologies for Youth- SMART Youth

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

(Proje Özeti)
YILDIZ O. (Yürütücü), AYVAZ E., YILMAZ E., ÜNVER M. S., GÜLTEKİN G. T., KALYONCU F., et al.

2022 - 2024

2022 - 2024

EKOLOJİK PROPOLİS ÖZÜT VE KAPSÜLLERİNİN GELİŞTİRİLMESİSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı

Yıldız O., Kolaylı S. (Yürütücü)

2022 - 2024

2022 - 2024

Apiterapik Değeri Olan Fermente Bir Ürün: Endüstriyel Perga

TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı

Yıldız O. (Yürütücü), Değirmenci A., Şimşek Ö., Boyracı G. M., Er Kemal M.

2021 - 2024

2021 - 2024

Farklı Çözücü ve Ekstraksiyon Şartlarının Propolis Özütlerinin Biyolojik Aktivitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

YILDIZ O. (Yürütücü), DEĞİRMENCİ A., KOLAYLI S., BOYRACI G. M.

2020 - 2022

2020 - 2022

Strategic Management, Agility and Right Technologies for YouthSürdürülebilir Kalkınma

Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi

(Proje Özeti)
Yıldız O. (Yürütücü), Ayvaz E., Kalyoncu S., Sönmez K., Yıldız İ., Değermenci B., et al.

2019 - 2022

2019 - 2022

Bilimsel Araştırma Destek Hizmetleri Alt Yapısının Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı

ERSOY H. (Yürütücü), KÖSE H., ERCELEP V., KÖKSAL A., ERTUĞRUL N., KÖSE B., et al.

2019 - 2021

2019 - 2021

Beekeping

AB Destekli Diğer Projeler

Yıldız O., Bozdoğan M.

2018 - 2021

2018 - 2021

Amilolitik Novel Enzimler ile Dirençli Nişastanın Çevre Dostu Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

BELDÜZ A. O. (Yürütücü), GÜLER H. İ., YILDIZ O., AY SAL F., ALEMDAROĞLU E.

2018 - 2021

2018 - 2021

Propolis Ekstraktlarından HIV-1-Revers Transkriptaz İnhibitörlerinin Tanımlanması ve KarakterizasyonuSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Güler H. İ., Beldüz A. O. (Yürütücü), Kolaylı S., Yıldız O., Pektaş S.

2018 - 2021

2018 - 2021

MEV-2018-474: Green And Economical Production Of Resistant Starch.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Beldüz A. O. (Yürütücü), Hasan F., Yıldız O., Khan S.(Yürütücü)

2019 - 2020

2019 - 2020

AYARLANABİLİR ARI KOVANI HAVASI SOLUMA CİHAZI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

YILDIZ O. (Yürütücü), SÖNMEZ K.

2018 - 2020

2018 - 2020

GÜMÜŞHANE İŞGEM

AB IPA Projesi

Yıldız O., Zezgin M.

2019 - 2019

2019 - 2019

DÜŞÜNDEN GERÇEĞİNE PROJE PAZARI (14.)

TÜBİTAK Projesi , 1503 - Proje Pazarları Destekleme Programı

Yıldız O. (Yürütücü)

2018 - 2019

2018 - 2019

BİYOAKTİF POTENSİYELİ YÜKSEK APİTERAPİK ÜRÜNLERSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı

Yıldız O. (Yürütücü)

2015 - 2018

2015 - 2018

Apiterapik Amaçlı Arı Ürünlerinin İncelenmesi ve Tüketilebilir Yeni Karışımlarının HazırlanmasıSürdürülebilir Kalkınma

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Yıldız O., Kolaylı S. (Yürütücü)

2014 - 2018

2014 - 2018

Geleneksel Gümüşhane Pestil ve Kömesinin Üretim Yöntemlerinin ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi

TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi

Yıldız O. (Yürütücü), Değirmenci A., Kolaylı S., Avcı M., Baltacı C., Ilyasoğlu H., et al.

2014 - 2017

2014 - 2017

Monofloral Balların Uçucu Bileşen Karakterizasyonu ile Sınıflandırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

YILDIZ O. (Yürütücü)

2015 - 2016

2015 - 2016

Arı Ürünlerinde (Bal, Polen ve Propolis) Kafkas Arı Irkının Farkı

TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı

Yıldız O., Tarhan Ö.(Yürütücü)

2014 - 2015

2014 - 2015

Job learn at pre-work

AB Destekli Diğer Projeler

Yıldız O., Şen C. (Yürütücü)

2012 - 2014

2012 - 2014

Artabel Bilim sanat ve Kültür vadisi

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

YILDIZ O.

2011 - 2014

2011 - 2014

Türkiye Florasına Ait Monofloral Balların Karakterizasyonu. TAGEM-11/AR-GE/15.

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

YILDIZ O.

2012 - 2013

2012 - 2013

Minia Sim (Minyatür Gümüşhane)

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

YILDIZ O.

2011 - 2012

2011 - 2012

Büyükbayraktar Gıda San. Tic AŞ (KRAL Pestil) (%50 HİBE)

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

YILDIZ O.

2011 - 2012

2011 - 2012

Evliya Çelebi Seyrangahı (%75 HİBE) (Şiran Belediyesi adına)

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

YILDIZ O.

2011 - 2012

2011 - 2012

Alternatif Turizm Cenneti: Karahisar

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

YILDIZ O.

2011 - 2012

2011 - 2012

Gümüş MARKAragöl projesi (%75 HİBE) (Torul Kaymakamlığı adına)

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

YILDIZ O.

2009 - 2010

2009 - 2010

Women in productionSürdürülebilir Kalkınma

AB IPA Projesi

Yıldız O.

2007 - 2008

2007 - 2008

İlhanoğlu et işleme tesisi projesi (%50 HİBE)

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

YILDIZ O.

2005 - 2006

2005 - 2006

Beyaz Dut Pestili-Pekmez ve Köme Fabrikası Projesi (%50 HİBE) (Kral Pestil-Köme)

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

YILDIZ O. (Yürütücü)

Patent

2024

2024

PROPOLİS VAKSI VEYA PROPOLİS KULLANILARAK HAZIRLANAN BİJEL FORMÜLASYONU VE SÖZ KONUSU FORMÜLASYONUN HAZIRLANMA YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/019990 , Standart Tescil

2024

2024

Aromator Device

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2024/050199 , Standart Tescil

2024

2024

Antioksidanca Zengin Fındık Zarı Ekstraktı İçeren Bir İçecek

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/019993 , Standart Tescil

2024

2024

Konsanstre Siyah Çay Ekstakti İçeren Jöle Şeker

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/015602 , Standart Tescil

2023

2023

Euphorbia - bee products and/or mixtures containing them for prevention and/or treatment of infertility

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2024/050193 , Standart Tescil

2023

2023

ARONYA VE PROPOLİS İÇERİKLİ AĞIZ ŞERİTİ VE ÜRETME YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/017435 , Standart Tescil

2023

2023

PROPOLİS ÖZÜTLEME, KONSANTRE ETME VE UCUCU BİLEŞEN ELDE ETME MAKİNESİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/003114 , Standart Tescil

2023

2023

AROMATÖR CİHAZI

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/015717 , Standart Tescil

2023

2023

KISIRLIĞI ÖNLEMEK VE/VEYA TEDAVİ ETMEK ÜZERE SÜTLEĞEN ARI ÜRÜNLERİ VE/VEYA BUNLARI İÇEREN KARIŞIM

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/002535 , Standart Tescil

2022

2022

USAGE OF BEE SILK FOR MEDICAL AND COSMETIC PURPOSES

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: EP/0199xx , Standart Tescil

2021

2021

ARI İPEĞİNİN MEDİKAL VE KOZMETİK AMAÇLA KULLANIMI

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2021/019717 , Standart Tescil

2021

2021

DELİ BAL VE ORMAN GÜLÜ (Rhododendronlar) EKSTRELERİNİN ANTİ-HİPERTANSİF OLARAK KULLANIMI

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2021/014613 , Standart Tescil

2021

2021

USE OF MAD HONEY AND WOODEN ROSE (Rhododendrons) EXTRACTS AS ANTI-HYPERTENSIVE

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2021/051630 , Standart Tescil

2020

2020

HAM PROPOLİSDEN BİYOAKTİF POTANSİYELİ YÜKSEK SULU PROPOLİS EKSTRAKTI HAZIRLANMA YÖNTEMİ

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2015/04984 , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma

2019, 2024

2019, 2024

AYARLANABİLİR ARI KOVANI HAVASI SOLUMA CİHAZI

Faydalı Model

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2019/09718 , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

BALMUMUNDAKİ KALINTILARIN KİMYASAL VE BİOSORBSİYON YOLLARLA GİDERİLMESİ

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2015 07045 , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

ULUDAG BEE JOURNAL

Editörler Kurulu Üyesi

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Journal of Apitheraphy and Nature

Baş Editör

2018 - 2022

2018 - 2022

Editör

2014 - 2022

2014 - 2022

ULUDAG BEE JOURNAL

Editörler Kurulu Üyesi

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı- TÜrkiye ilaç ve Tıbbi Cihaz kurumu-Mevzuat komisyonu

Üye

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Apiterapi dernegi

Üye

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Tarım ve Orman bakanlığı- Kodeks komisyonlarıSürdürülebilir Kalkınma

Üye

2002 - Devam Ediyor

2002 - Devam Ediyor

GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

Üye

2014 - 2016

2014 - 2016

GÜMÜŞHANESPOR KLÜBÜ

Yönetim Kurulu Üyesi

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Nisan 2024

Nisan 2024

HELIYON

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2023

Mart 2023

ULUDAG BEE JOURNAL

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mart 2023

Mart 2023

ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2023

Mart 2023

CHEMISTRY AND BIODIVERSITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2023

Şubat 2023

Türkiye Klinikleri

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

ULUDAG BEE JOURNAL

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2022

Şubat 2022

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2021

Aralık 2021

Uludağ Arıcılık Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2021

Eylül 2021

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2021

Eylül 2021

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2021

Ağustos 2021

JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2021

Temmuz 2021

EVIDENCE-BASED COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2021

Temmuz 2021

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2021

Mayıs 2021

Natural Product Research

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2021

Nisan 2021

AMINO ACIDS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2021

Ocak 2021

NATURAL PRODUCT RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2020

Kasım 2020

TURKISH JOURNAL OF CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2020

Kasım 2020

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2020

Eylül 2020

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2020

Haziran 2020

JOURNAL OF FOOD SCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2020

Haziran 2020

JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2020

Mayıs 2020

FOOD BİOSCİENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2020

Mayıs 2020

SUGAR TECH

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2020

Nisan 2020

JOURNAL OF ASIA-PACIFIC ENTOMOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2020

Mart 2020

JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2020

Mart 2020

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2020

Ocak 2020

JOURNAL OF ENZYME INHIBITION AND MEDICINAL CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2020

Ocak 2020

FOOD SCIENCE AND HUMAN WELLNESS

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2019

Kasım 2019

CYTA-JOURNAL OF FOOD

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2019

Eylül 2019

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2019

Ağustos 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2019

Haziran 2019

JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2019

Mayıs 2019

JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2019

Mart 2019

JOURNAL OF FOOD SCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2018

Kasım 2018

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2018

Kasım 2018

JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2018

Mart 2018

TURKISH JOURNAL OF BOTANY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2018

Mart 2018

JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2017

Aralık 2017

NATURAL PRODUCT RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2017

Aralık 2017

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2017

Aralık 2017

JOURNAL OF CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2017

Aralık 2017

TURKISH JOURNAL OF BOTANY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2017

Ekim 2017

JOURNAL OF CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2017

Haziran 2017

JOURNAL OF CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2017

Haziran 2017

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2017

Mart 2017

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2017

Mart 2017

POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2017

Şubat 2017

JOURNAL OF CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2016

Haziran 2016

JOURNAL OF NATURAL PRODUCTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2016

Mart 2016

JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2015

Aralık 2015

ANALYTICAL LETTERS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2015

Ekim 2015

EVIDENCE-BASED COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2015

Eylül 2015

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2015

Eylül 2015

BMC COMPLEMENTARY AND ALTERNATIVE MEDICINE

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2015

Mart 2015

JOURNAL OF FOOD SCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2014

Aralık 2014

NATURAL PRODUCT RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2014

Aralık 2014

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2014

Kasım 2014

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2014

Ekim 2014

JOURNAL OF APPLIED BIOMEDICINE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2014

Ekim 2014

JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2014

Şubat 2014

AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2013

Aralık 2013

NATURAL PRODUCT RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2013

Aralık 2013

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2013

Ekim 2013

ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2012

Eylül 2012

JOURNAL OF FOOD QUALITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2011

Haziran 2011

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2011

Ocak 2011

AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2010

Ekim 2010

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2010

Mart 2010

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2010

Ocak 2010

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Mart 2022

Mart 2022

Erasmus Projesi

Erasmus+ KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Projesi, Ulusal Düzey, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Kasım 2017

Kasım 2017

45th APIMONDIAINTERNATIONAL APICULTURAL CONGRESS

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Yıldız O.
İstanbul, Türkiye

Eylül 2017

Eylül 2017

International Honey Comission Congress-2017

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Yıldız O., Kolaylı S.
Antalya, Türkiye

Ödüller

Ekim 2024

Ekim 2024

ISIF’24 9.Uluslararası Buluş Yarışması-Gümüş MadalyaSürdürülebilir Kalkınma

Wıpo (World Intellectual Property Organization) -Türkpatent

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Kamu/Sanayi İş Birliği Alanında En İyi Doktora Tezi Ödülü

Karadeniz Teknik Üniversitesi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

Altın Madalya

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (Isıf) 2023

Kasım 2022

Kasım 2022

İNOVASYON KATEGORİSİ-ALTIN MADALYA

Türkiye Arılar Birliği

Aralık 2020

Aralık 2020

YAYIN TEŞVİK 2020

Tübitak

Aralık 2019

Aralık 2019

YAYIN TEŞVİK 2019

Tübitak

Mayıs 2016

Mayıs 2016

YAYIN TEŞVİK 2016

Tübitak

Mayıs 2016

Mayıs 2016

BEST POSTER AWARD

Ankara Üniv. Eczacılık Fak.

Mayıs 2015

Mayıs 2015

YAYIN TEŞVİK 2015

Tübitak

Ekim 2014

Ekim 2014

ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİ AR-GE PROJE PAZARI- 2. LİK ÖDÜLÜ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ

Şubat 2014

Şubat 2014

Yayın Teşvik 2014

Tübitak

Temmuz 2013

Temmuz 2013

Yayın Teşvik 2013

Tübitak

Haziran 2002

Haziran 2002

Bölüm Birinciliği

İnönü Üniversitesi

Haziran 2002

Haziran 2002

Fakülte 3.lüğü

İnönü Üniversitesi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023

01 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023

I. INTERNATIONAL APITHERAPY AND NATURE CONGRESS, NAHCİVAN, Azerbaycan,Sürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Trabzon-Türkiye

01 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023

01 Haziran 2023 - 03 Haziran 2023

I. INTERNATIONAL APITHERAPY AND NATURE CONGRESS, NAHCİVAN

Katılımcı

Nakhchivan-Azerbaycan

Burslar

2007 - Devam Ediyor

2007 - Devam Ediyor

DOKTORA BURSU (4 YIL)

TÜBİTAK

2002 - Devam Ediyor

2002 - Devam Ediyor

YÜKSEK ÖĞRENİM BAŞARI BURSU

Vakıf

2001 - Devam Ediyor

2001 - Devam Ediyor

YÜKSEK ÖĞRENİM BAŞARI BURSU

Vakıf

2000 - Devam Ediyor

2000 - Devam Ediyor

YÜKSEK ÖĞRENİM BAŞARI BURSU

Vakıf

1999 - Devam Ediyor

1999 - Devam Ediyor

YÜKSEK ÖĞRENİM BAŞARI BURSU

Vakıf

1998 - Devam Ediyor

1998 - Devam Ediyor

LİSANS BURSU (4 YIL)

Üniversite

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1457

h-indeksi (WOS): 21

Jüri Üyelikleri

Mart-2021

Mart 2021

Doktora Yeterlik Sınavı

- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Aralık-2020

Aralık 2020

Tez Savunma (Doktora)

- Atatürk Üniversitesi

Ekim-2020

Ekim 2020

Tez Savunma (Doktora)

- Karadeniz Teknik Üniversitesi

Eylül-2020

Eylül 2020

Tez Savunma (Doktora)

Hilal Ebru Çakır - Karadeniz Teknik Üniversitesi

Mart-2019

Mart 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Burak ULUSOY-Yüksek Lisasn - Karadeniz Teknik Üniversitesi

Aralık-2018

Aralık 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Yunus Coşkun, Yüksek Lisans - Gümüşhane Üniversitesi

Haziran-2018

Haziran 2018

Tez Savunma (Doktora)

Merve KESKİN-Doktora - Karadeniz Teknik Üniversitesi

Temmuz-2017

Temmuz 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

İsra Yiğitvar, Yüksek Lisans - İnönü Üniversitesi

Mart-2017

Mart 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Müberra BEKTAŞ, Yüksek Lisans - Gümüşhane Üniversitesi

Ocak-2017

Ocak 2017

Doktora Yeterlik Sınavı

- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Haziran-2013

Haziran 2013

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Onur Doruk Yüksek lisans - Karadeniz Teknik Üniversitesi

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

İnovasyon Ve Teknoloji Transfer Mekanizmaları Araştırma GrubuSürdürülebilir Kalkınma

https://www.ktu.edu.tr/tto

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Turkey

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Apiterapi Ve Doğa Araştırma GrubuSürdürülebilir Kalkınma

https://avesis.ktu.edu.tr/arastirma-grubu/apiterapivedoga

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Turkey