Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

Su Ürünlerinde Biyojenik Aminler ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi

Gıda Allerjenleri, Bulaşanları ve Halk Sağlığı Açısından Önemi, Trabzon, Türkiye, 24 - 25 Haziran 2021, ss.1-16, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Doğu Karadeniz Bölgesi’xxnde 0-6 yaş grubundaki çocukların balık tüketim alışkanlığınn araştırılması

4 T H INTERNATIONAL CONGRESS ONWOMAN AND CHILD HEALTH AND EDUCATION, Ankara, Türkiye, 12 Aralık 2019 - 13 Mart 2020, cilt.1, ss.454, (Özet Bildiri)

Black Sea Food: Developments,Trends, Problems, Solutions

International Conference on Fisheries and Blue Growth, İstanbul, Türkiye, 30 Eylül - 01 Kasım 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

The social approach of fish consumption in children

XIII. Congress of Ecology and Environment with International Participation, Edirne, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Consumer response on fish soup from brook trout (Salvelinus fontinalis Mitchill, 1814)aft er addition of lavitol V as natural antioxidant.

52nd CROATIAN AND12th INTERNATIONALSYMPOSIUM ONAGRICULTURE, Dubrovnik, Hırvatistan, 12 - 17 Şubat 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

Nutritional value of fi sh soup from brook trout (Salvelinus fontinalis Mitchill 1814).

52nd CROATIAN AND12th INTERNATIONALSYMPOSIUM ONAGRICULTURE, Dubrovnik, Hırvatistan, 12 - 17 Şubat 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

CONSUMERS` SURVEY OF INDUSTRIAL FISH SOUP PRODUCED FROM THREE DIFFERENT FISH SPECIES

Agrosym 2016-VII International Scientific Agriculture Symposium’unda, Saraybosna, Bosna-Hersek, 6 - 09 Ekim 2016, ss.21, (Özet Bildiri)

NUTRITIONAL VALUE OF FISH SOUP FROM CULTURED TROUT (Oncorhynchus mykiss)

Agrosym 2016-VII International Scientific Agriculture Symposium’unda, Saraybosna, Bosna-Hersek, 6 - 09 Ekim 2016, ss.27, (Özet Bildiri)

A HACCP plan aid for seafood processing companies

World Seafood Congress, Grimsby, Birleşik Krallık, 5 - 09 Eylül 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

Determining the quality changes of salted anchovies produced from previously frozen raw material for a year

World Seafood Congress, Grimsby, Birleşik Krallık, 5 - 09 Eylül 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

Seafood trade of Turkish Black Sea Region

World Seafood Congress, Grimsby, Birleşik Krallık, 5 - 09 Eylül 2015, ss.1, (Özet Bildiri)

Comparison of Seasonal Fatty Acid Composition of Three Fish Species Living in Different Zones of Eastern Black Sea

FABA 2014 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

Quality changes and shelf life of cultured and wild hot-smoked Mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus) during frozen storage (-20±2 °C)

FABA2014 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.157, (Özet Bildiri)

Comparison of lipid and fatty acid contents of cultured and wild mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus)

65th Pacific Fisheries Technologists Conference, Monterey, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 26 Şubat 2014, ss.7, (Özet Bildiri)

Quality changes and shelf life of cultured and wild hot-smoked Mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus) at refrigerated (4±1 °C) conditions

65th Pacific Fisheries Technologists Conference, Monterey, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 26 Şubat 2014, ss.42, (Özet Bildiri)

Ready-to-eat Fish Soup From Processing By-Product

65th Pasific Fisheries Technologists Conference, California, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 26 Şubat 2014, ss.57, (Özet Bildiri)

Black Sea people’s fish preservation techniques

SLOWFISH, İstanbul, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2013, ss.1, (Özet Bildiri)

Determination of biogenic amines in fish and fisheries products using IC-MS/MS

5th International Symposium on RECENT ADVANCES IN FOOD ANALYSIS, Prague, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 Kasım 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Histamine Poisoning

The First International Food Safety and Sanitation Symposium, Kahire, Mısır, 31 Ekim - 01 Kasım 2011, ss.1, (Özet Bildiri)

Biogenic amine contents of traditional fish products of European and Turkish origin.

2nd International congress on seafood technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.1, (Özet Bildiri)

Determining the quality changes of salted anchovies produced from raw material previously frozen for a year

2nd International congress on seafood technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.1, (Özet Bildiri)

Türkiye’deki su ürünleri işleme sektörünün durumu, sorunları ve çözüm önerileri

Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010, cilt.II, ss.821-852, (Tam Metin Bildiri)

Geleneksel Su Ürünlerinde Nitrosamin Miktarlarının Araştırılması

Kromatografi Kongresi, Trabzon, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2009, ss.1, (Özet Bildiri)

Geleneksel yöntemlerle işlenen su ürünlerinde karşılaşabilecek tehlikeler ve HACCP planı için bazı öneriler

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Consumer Attitudes towards Unfamiliar Traditional Fish Products - A Marketing Survey Smoked Fish in Turkey

60th Pacific Fisheries Technologists Conference, Portland, Amerika Birleşik Devletleri, 22 - 25 Şubat 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Bitkisel ve hayvansal kökenli histamin zehirlenmesi ve histamin analiz metotlarının karşılaştırılması

19. Biyoloji Kongresi., Trabzon, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2008, ss.1, (Özet Bildiri)

Deniz Canlıları Zehirlenmeleri.

Klinik Toksikoloji Semineri., Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2008, ss.1, (Özet Bildiri)

Investigating Some Quality Parameters of Several Traditional Fish Products in Relation to Food Safety

59th Pacific Fisheries Technologists Conference, San Fransisco, Amerika Birleşik Devletleri, 3 - 06 Şubat 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

Comparison of seven commercial test kits and HPLC analytical methods for application to salted and fermented fish products

Recent Advances in Food Analysis (RAFA conference), Prague, Çek Cumhuriyeti, 7 - 09 Kasım 2007, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

An update on histamine and biogenic amines in relation to current problems in the fisheries industry

Marine and Freshwater Toxins Task Force, AOAC International, Seattle, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 24 Haziran 2005, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

A survey to investigate the knowledge of young generation in Turkey relating to health aspects of fish consumption

Pacific Fisheries Technologists Meeting, Vancouver, Kanada, 20 - 23 Şubat 2005, (Özet Bildiri)

survey to investigate the knowledge of young generation in Turkey relating to health aspects of fish consumption

Pacific Fisheries Technologists Meeting, Vancover, Kanada, 20 - 23 Şubat 2005, ss.1, (Özet Bildiri)

A survey on the seafood consumption and marketing in Turkey

Fisheries Technologists, 55th Annual Meeting, Seattle, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Şubat - 03 Mart 2004, ss.1, (Özet Bildiri)

The Effect of Processing Techniques Used on Whiting Burgers Stored at Refrigerated Conditions in Relation to its Quality

Pacific Fisheries Technologists 55th Annual Meeting, Seattle, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Şubat - 03 Mart 2004, (Özet Bildiri)

Present state of seafood processing, marketing and HACCP application in Turkey

Pacific Fisheries Technologists, 54th Annual Meeting, Astoria, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 26 Şubat 2003, ss.1, (Özet Bildiri)

Farklı sıcaklıklarda depolanan mezgit burgerlerin kalite değişimleri.

Sinop Su Ürünleri Kongresi, Sinop, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2000, ss.546-555, (Tam Metin Bildiri)

Present State of Pollution in the Black Sea

First International Symposium on Fisheries and Ecology, Trabzon, Türkiye, 2 - 04 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

A preliminary study on the epidemiology of seafood poisoning in Turkey

First International Symposium on Fisheries and Ecology, Trabzon, Türkiye, 2 - 04 Eylül 1998, ss.304-312, (Tam Metin Bildiri)

Temporal and Spatial Distribution of Anionic Surfactant and Phenol on the Eastern Black Sea Coast

First International Symposium on Fisheries and Ecology, Trabzon, Türkiye, 2 - 04 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri)

Trabzon Sahillerindeki Midyelerde (Mytilus galloprovincialis) Bakteriyal Kontaminasyon

Akdeniz Balıkçılık Kongresi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Nisan 1997, (Tam Metin Bildiri)

Su Ürünlerinden Kaynaklanan Histamin Zehirlenmesi ve Önemi

II. D. Anadolu Su Ürünleri Sempozyumu,, Erzurum, Türkiye, 14 - 17 Haziran 1995, ss.503-514, (Tam Metin Bildiri)

Analysis of Fish Meal for Histamine and Related Biogenic Amines, Possibly Associated with Histamine Poisoning or Gizzard Erosion in Poultry

3rd World Congress Foodborne Infections and Intoxications, Berlin, Almanya, 16 - 19 Haziran 1992, cilt.2, ss.1357-1360, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar

Anchovies as Food

ANCHOVIES OF THE WORLD, Seyhan Kadir, Khan Umar, Editör, RİBİAD, İstanbul, ss.114-141, 2022

Biogenic Amines

Toxins and Other Harmful Compounds in Foods, Agatha Witczak, Zdzislaw Sikorski, Editör, CRC Press, Londrina, ss.85-152, 2017

Seafood Processing Industry in the Turkish Black Sea

Turkish Fisheries in the Black Sea., Düzgüneş E, Öztürk B, Zengin M, Editör, Tüdav, İstanbul, ss.575-590, 2014 Sürdürülebilir Kalkınma

Fish Processing, Installations: Sustainable Operation

Seafood Processing Technology Quality and Safety, Ioannis S. Boziaris, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , West Sussex, ss.311-342, 2014

Seafood Processing Industry in the Turkish Black Sea

Turkish Fisheries in the Black Sea, Düzgüneş Ertuğ, Öztürk Bayram, Zengin Mustafa, Editör, TÜDAV, İstanbul, ss.575-590, 2014 Sürdürülebilir Kalkınma

Quality Aspects of Onboard Processing

Fish Processing, Sustainability and New Opportunities, Hall GM, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , West Sussex, ss.167-206, 2011

Quality of Fermented Fish Products

Fish Processing Sustainability and New Opportunities, George M HALL, Editör, John Wiley and Sons Ltd Wiley-Blackwell, West Sussex, ss.138-166, 2011
Bilirkişi Raporları

Bilirkişi raporu

T.C. Sürmene Asliye Ceza Mahkemesi, ss.5, Trabzon, 2017
Metrikler

Yayın

131

Atıf (WoS)

660

H-İndeks (WoS)

15

Atıf (Scopus)

719

H-İndeks (Scopus)

15

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

4

Proje

9

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları