Duyurular & Dokümanlar
Duyuru
Trabzon, Sürmene İlçesi İnsan Hakları KTÜ Temsilciliğini yürütmekteyim. Konu ile ilgili başvurularınız hakkında iletişime geçebilirsiniz.
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
1990 - 1993
1990 - 1993Bütünleşik Doktora
Loughborough University of Technology, Chemical Engineering, Chemical Engineering, Birleşik Krallık
1988 - 1989
1988 - 1989Yüksek Lisans
University of Lincoln, Humberside College Of Higher Education, Food Studies /Post Harvest Technology , Birleşik Krallık
1981 - 1985
1981 - 1985Lisans
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Fen Bilimleri Eğitimi/Biyoloji, Türkiye
Yaptığı Tezler
1993
1993Doktora
Investigation into Toxins and Pathogens Implicated in Fish Meal Production
Loughborough University of Technology, Chemical Engineering, Chemical Engineering
1989
1989Yüksek Lisans
Post Process Recontamination in Canning’
University of Lincoln, Humberside College Of Higher Education, Food Studies /Post Harvest Technology
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
A1 Başlangıç
A1 BaşlangıçFransızca
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2021
2021AOAC Method Validation Training Course
Mesleki Kurs
AOAC Research Institute
2007
2007Chromatografi Analiz Kursu
Eğitim Yönetimi ve Planlama
ANT TEKNİK
2005
2005Biyoistatistik Kursu
Eğitim Yönetimi ve Planlama
KTÜ Tıp Fakültesi
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Su Ürünleri
Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorProf. Dr.
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
2005 - 2010
2005 - 2010Doç. Dr.
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
1994 - 2005
1994 - 2005Yrd. Doç. Dr.
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
1993 - 1994
1993 - 1994Araştırma Görevlisi Dr.
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
1986 - 1993
1986 - 1993Araştırma Görevlisi
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
1998 - 2002
1998 - 2002Bölüm Başkan Yardımcısı
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
2004 - 2005
2004 - 2005Gıda Kalitesi ve Güvenliği Kontrolü
SIGNATURE SEAFOODS, Seattle, Amerika, Gıda Kalitesi ve Güvenliği Kontrolü
2003 - 2004
2003 - 2004Akademik Danışman
SETBİR, Akademik Danışman
Makaleler
2025
20251. The Effect of Taxifolin and Arabinogalactan Premixed with Dihydroquercetin on the Storage Quality of Fish Soup Prepared from Brook Trout (Salvelinus fontinalis, Mitchill, 1814)
KÖSE S., TUFAN B., Pompe M., Veber M., Koçar D.
Journal of Aquatic Food Product Technology
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Synthesis of Ag@g-C3N4 coordination compound via Ag(NH2COCN2)6NO3 thermal decomposition and its activities in the catalytic reduction of nitrophenol compounds
Ulusal F., Sadi B., Yetgin S. H., KÖSE S.
Inorganic Chemistry Communications
, cilt.169, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20233. The Effect of Freezing Raw Material on the Quality Changes and Safety of Salted Anchovies (Engraulis encrasicolus, Linnaeus, 1758) at Cold Storage Conditions
Koral S., KÖSE S., Pompe M., Kočar D.
Applied Sciences (Switzerland)
, cilt.13, sa.10, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20224. Gökkuşağı Alabalığından elde edilen balık çorbasının besin değeri (Oncorhyncus mykiss, Walbaum, 1792)
TUFAN B., Pompe M., Veber M., Koçar D., KÖSE S.
JOURNAL OF ANATOLIAN ENVIRONMENTAL AND ANIMAL SCIENCES
, cilt.7, sa.3, ss.289-296, 2022 (TRDizin)
2021
20215. Analysis of Biogenic Amines Using Immunoassays, HPLC, and a Newly Developed IC-MS/MS Technique in Fish Products-A Comparative Study
Kocar D., KÖSE S., Koral S., TUFAN B., Scavnicar A., Pompe M.
MOLECULES
, cilt.26, sa.20, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20216. Determination of Biogenic Amines in Fresh Fish and Processed Fish Products Using IC-MS/MS
Kocar D., KÖSE S., TUFAN B., Scavnicar A., Pompe M.
FOODS
, cilt.10, sa.8, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20217. Production of a Nutritious Canned Salmon Soup Suitable for Human Consumption from Filleting By-products Using Plant Processing Conditions
TUFAN B., KÖSE S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.30, ss.954-967, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20218. Nutritional value of fish soup from cultured brook trout (Salvelinus fontinalis, Mitchill, 1814)
KÖSE S., Pompe M., TUFAN B., Veber M., Kočar D., Petkovsek E.
UKRAINIAN FOOD JOURNAL
, cilt.10, sa.1, ss.112-123, 2021 (ESCI, Scopus)
2018
20189. THE EFFECT OF USING FROZEN RAW MATERIAL AND DIFFERENT SALT RATIOS ON THE QUALITY CHANGES OF DRY SALTED ATLANTIC BONITO (LAKERDA) AT TWO STORAGE CONDITIONS
KORAL S., KÖSE S.
Food and Health , cilt.4, sa.4, ss.213-230, 2018 (TRDizin)
2018
201810. Determination of Biogenic Amines in Cheese by Ion Chromatography with Tandem Mass Spectrometry Detection
Scavnicar A., ROGELJ I., Kocar D., KÖSE S., Pompe M.
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL
, cilt.101, sa.5, ss.1542-1547, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201811. Su Ürünleri Gıda Güvenliği Hala Sağlanmadı
KÖSE S.
Dünya Gıda
, sa.8, ss.26-29, 2018 (Hakemsiz Dergi)
2018
201812. Comparison of Seasonal Fatty Acid Composition in Relation to Nutritional Value of Three Commercial Fish Species Caught From Different Zones of Eastern Black Sea
TUFAN B., Misir G. B., KÖSE S.
AQUATIC SCIENCES AND ENGINEERING
, cilt.33, sa.1, ss.11-19, 2018 (ESCI, TRDizin)
2016
201613. Comparison of proximate composition and fatty acid profile of on-growing and wild Mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus
TUFAN B., BAŞÇINAR N., KÖSE S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY , cilt.25, sa.8, ss.1284-1300, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201614. Quality changes and shelf-life of cultured and wild hot-smoked Mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus) at refrigerated (4±1°C) conditions
Koral S., TUFAN B., BAŞÇINAR N., KÖSE S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY , cilt.25, sa.7, ss.1021-1033, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201615. Quality changes and shelf-life of cultured and wild hot-smoked Mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus) at refrigerated (4±1°C) conditions
Koral S., TUFAN B., BAŞÇINAR N., KÖSE S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY , cilt.25, sa.7, ss.1021-1033, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201616. Variations in Total Lipid and Fatty Acid Contents of Edible Muscle Liver and Roes of Spotless Shad Alosa Immaculata During Catching Season in Black Sea title
BALÇIK MISIR G., TUFAN B., KÖSE S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY , cilt.25, sa.1, ss.2-14, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201617. QUALITY CHANGES of SPOTLESS SHAD DURING STORAGE at DIFFERENT CONDITIONS
KORAL S., KÖSE S., Yavuz E., Şen Y. E.
Italian Journal of Food Science
, cilt.28, sa.2, ss.230-247, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201618. Variations in Total Lipid and Fatty Acid Contents of Edible Muscle, Liver, and Roes of Spotless Shad, Alosa Immaculata, During Catching Season in Black Sea
Misir G. B., Tufan B., KÖSE S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.25, sa.1, ss.2-14, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201619. Comparison of Proximate Composition and Fatty Acid Profile of On-Growing and Wild Mediterranean Horse Mackerel (Trachurus mediterraneus)
TUFAN B., BAŞÇINAR N., KÖSE S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.25, sa.8, ss.1284-1300, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201520. Quality Changes and Shelf-Life of Cultured and Wild Hot-Smoked Mediterranean Horse Mackerel (Trachurus mediterraneus, Steindachner, 1868) at Frozen Storage (-20±2°C)
Koral S., TUFAN B., BAŞÇINAR N., KÖSE S.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES , cilt.15, ss.501-510, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2015
201521. EVALUATION OF BIOGENIC AMINE DEVELOPMENT OF ANCHOVY Engraulis encrasicolus MUSCLE COMPARED TO ITS QUALITY CHANGES AT DIFFERENT CHILLING CONDITIONS
KORAL S., KÖSE S.
Journal of Food and Health Science , cilt.1, sa.3, ss.150-165, 2015 (TRDizin)
2015
201522. Quality Changes and Shelf-Life of Cultured and Wild Hot-Smoked Mediterranean Horse Mackerel (Trachurus mediterraneus, Steindachner, 1868) at Frozen Storage (-20 +/- 2 degrees C)
Koral S., TUFAN B., BAŞÇINAR N., KÖSE S.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.15, ss.495-504, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2014
201423. Monthly variation of total lipid and fatty acid contents of Atlantic bonito, Sarda sarda (Bloch, 1793) of Black Sea
Misir G. B., TUFAN B., KÖSE S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.49, sa.12, ss.2668-2677, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201424. Variations in lipid and fatty acid contents in different body parts of Black Sea whiting, Merlangius merlangus euxinus (Nordmann, 1840)
TUFAN B., KÖSE S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.49, sa.2, ss.373-384, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201425. Fish Processing Installations: Sustainable Operation
Hall G. M., KÖSE S.
SEAFOOD PROCESSING: TECHNOLOGY, QUALITY AND SAFETY
, ss.311-342, 2014 (SCI-Expanded)
2013
201326. Investigation of the contents of biogenic amines and some food safety parameters of various commercially salted fish products
Koral S., TUFAN B., Scavnicar A., Kocar D., Pompe M., KÖSE S.
FOOD CONTROL
, cilt.32, sa.2, ss.597-606, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201327. Seasonal Changes in Proximate Composition and Fatty Acid Profile of Pufferfish (Lagocephalus sceleratus Gmelin, 1789) from the Mediterranean Sea of Turkey
Aydin M., TUFAN B., Sevgili H., KÖSE S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.22, sa.2, ss.178-191, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201328. The Variations in Proximate Chemical Composition and Fatty Acid Profile in Different Parts of the Thornback Ray (Raja clavata) Caught from Black Sea, Turkey
TUFAN B., Koral S., KÖSE S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.22, sa.1, ss.83-95, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201229. Biogenic amine contents of commercially processed traditional fish products originating from European countries and Turkey
KÖSE S., Koral S., TUFAN B., Pompe M., Scavnicar A., Kocar D.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.235, sa.4, ss.669-683, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201230. The effect of filleting and ice application on the quality and safety of Atlantic bonito (Sarda sarda) at refrigerated storage
Koral S., KÖSE S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.47, sa.1, ss.210-220, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201131. Evaluation of Meat Yield, Proximate Composition and Fatty Acid Profile of Cultured Brook Trout (Salvelinus fontinalis Mitchill, 1814) and Black Sea Trout (Salmo trutta labrax Pallas, 1811) in Comparison with their Hybrid
Sahin Ş., BAŞÇINAR N., KOCABAŞ M., TUFAN B., KÖSE S., Okumus I.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, sa.2, ss.261-271, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2011
201132. Commercial test kits and the determination of histamine in traditional (ethnic) fish products-evaluation against an EU accepted HPLC method
KÖSE S., KAKLIKKAYA N., KORAL S., TUFAN B., BURUK K. C., AYDIN F.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.125, sa.4, ss.1490-1497, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201133. Changes during fishing season in the fat content and fatty acid profile of edible muscle, liver and gonads of anchovy (Engraulis encrasicolus) caught in the Turkish Black Sea
TUFAN B., Koral S., KÖSE S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.46, sa.4, ss.800-810, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201134. Proximate composition and fatty acid profile of three different fresh and dried commercial sea cucumbers from Turkey
Aydin M., Sevgili H., TUFAN B., Emre Y., KÖSE S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.46, sa.3, ss.500-508, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201035. The Effect of Storage Temperature on the Chemical and Sensorial Quality of Hot Smoked Atlantic Bonito (Sarda sarda, Bloch, 1838) Packed in Aluminium Foil
Koral S., KÖSE S., TUFAN B.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.10, sa.4, ss.439-443, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2010
201036. Fatty acid profile and proximate composition of Pacific mullet (Mugil so-iuy) caught in the Black Sea
KÖSE S., Koral S., ÖZOĞUL Y., TUFAN B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.45, sa.8, ss.1594-1602, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201037. Non-ionic micellar electrokinetic chromatography with laser-induced fluorescence: A new method tested with biogenic amines in brined and dry-salted fish
Baskan S., Tezcan F., KÖSE S., Öztekin N., Erim F. B.
ELECTROPHORESIS
, cilt.31, sa.13, ss.2174-2179, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201038. Evaluation of Seafood Safety Health Hazards for Traditional Fish Products: Preventive Measures and Monitoring Issues
Kose S.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.10, sa.1, ss.139-160, 2010 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2009
200939. The effect of mincing method on the quality of refrigerated whiting burgers
Koese S., Balaban M. O., BORAN M., Boran G.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.44, sa.8, ss.1649-1660, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200940. Investigating the Quality Changes of Raw and Hot Smoked Garfish (Belone belone euxini, Gunther, 1866) at Ambient and Refrigerated Temperatures
Koral S., KÖSE S., TUFAN B.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.9, sa.1, ss.53-58, 2009 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2007
200741. Storage Properties of Three Types of Fried Whiting Balls at Refrigereated Temperatures
BORAN M., KÖSE S.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES , cilt.7, ss.65-70, 2007 (TRDizin)
2006
200642. Storage properties of refrigerated whiting mince after mincing by three different methods
Kose S., Boran M., Boran G.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.99, sa.1, ss.129-135, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200643. Biochemical, sensory and microbiological attributes of wild turbot (Scophthalmus maximus), from the Black Sea, during chilled storage
Ozogul Y., Ozogul F., Kuley E., Ozkutuk A., Gokbulut C., Kose S.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.99, sa.4, ss.752-758, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200544. High docosahexaenoic acid levels in both neutral and polar lipids of a highly migratory fish: Thunnus tonggol (Bleeker)
Saito H., Seike Y., Ioka H., Osako K., Tanaka M., Takashima A., et al.
LIPIDS
, cilt.40, sa.9, ss.941-953, 2005 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200545. Tütsülenmiş hamsinin Engraulis encrasicolus L 1758 buzdolabı koşullarında 4 C 1 depolanması esnasında kalite değişimlerinin belirlenmesi
KORAL S., KÖSE S.
Türk Sucul Yaşam Dergisi , cilt.3, sa.4, ss.551-554, 2005 (Hakemsiz Dergi)
2004
200446. An investigation of quality changes in anchovy (Engraulis encrasicolus, L. 1758) stored at different temperatures
Kose S., Erdem M. E.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.28, sa.3, ss.575-582, 2004 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2003
200347. Changes in the levels of histamine during processing and storage of fish meal
Kose S., Quantick P., Hall G.
ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.107, ss.161-172, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200248. Effect of salt concentrations and temperature on the quality and shelf-life of brined anchovies
Karacam H., Kutlu S., Kose S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.37, sa.1, ss.19-28, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200149. Quality Changes of Whiting Merlangius merlangus euxinus N 1840 Stored at Ambient and Refrigerated Temperatures
KÖSE S., Erdem M. E.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES , cilt.1, ss.59-65, 2001 (TRDizin)
2001
200150. Comparison of chemcial contents and consumer acceptance of albino rainbow trout (Oncorhyncus mykiss, Walbaum, 1782) with brook trout (Salvelinus fontinalis, Mitchill, 1814) and normal pigmented rainbow trout.
KÖSE S., Erkebay C., Kurtoğlu İ. Z., BAŞÇINAR N., Değirmenci A.
Su Ürünleri Dergisi , cilt.18, ss.81-86, 2001 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2001
200151. Mezgit Merlangius merlangus L 1758 ten yarı manuel yöntemle surimi eldesi ve donmuş depolama esnasındaki kalite değişimleri üzerine bir araştırma
KÖSE S., Uzuncan Y.
Gıda , cilt.6, ss.84-89, 2001 (Hakemli Dergi)
2001
200152. Investigating the shelf-life of the anchovy dish called 'hamsikusu' in frozen storage at-18 +/- 1 degrees C
Kose S., Karacam H., Kutlu S., Boran M.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.25, sa.5, ss.651-656, 2001 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2001
200153. Comparison of chemical contents and consumer acceptance of albino rainbow trout Onchorhynchus mykiss Walbaum 1792 with brook trout Salvelinus fontinalis Mitchill 1814
KÖSE S., ERKEBAY C., KURTOĞLU İ. Z., BAŞÇINAR N.
Ege University Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.16, ss.81-86, 2001 (Hakemli Dergi)
2000
200054. Levels of Heavy Metals in Blue Whiting Caught From the Eastern Black Sea Coast of Turkey
BORAN M., KARAÇAM H., ÇELİKKALE M. S., KÖSE S., FEYZİOĞLU A. M., Kutlu S.
TOXICOLOGICAL AND ENVIRONMENTAL CHEMISTRY , cilt.75, ss.67-73, 2000 (SCI-Expanded, Scopus)
2000
200055. Levels of heavy metals in blue whiting caught from the eastern Black Sea area of Turkey
BORAN M., KARAÇAM H., Çelikkale M. S., KÖSE S., Kutlu S., Feyzioğlu A. M.
TOXICOLOGICAL AND ENVIRONMENTAL CHEMISTRY , cilt.75, ss.67-73, 2000 (Scopus)
2000
200056. Modification of a colorimetric method for histamine analysis in fish meal
Kose S., Hall G.
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
, cilt.33, sa.10, ss.839-845, 2000 (SCI-Expanded, Scopus)
2000
200057. Trabzon da satılan bazı balık türlerinin buzdolabı koşullarında depolanmalarında meydana gelen kimyasal ve duyusal kalite değişimleri üzerine bir araştırma
KÖSE S., Ay S., Yücel U.
Ege Su Ürünleri Dergisi , cilt.17, sa.3-4, ss.35-48, 2000 (Hakemli Dergi)
2000
200058. Some quality changes of surimi produced from anchovy (Engraulis encrasicholus Linnaeus, 1758) during frozen storage at –20°C for five months
KÖSE S., UZUNCAN Y.
Su Ürünleri Dergisi , cilt.17, ss.119-127, 2000 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2000
200059. Some quality changes of surimi produced from anchovy (Engraulis encrasicolus, Linneaus, 1758) during frozen storage at -20oC for five months
KÖSE S., Uzuncan Y.
Ege Su Ürünleri Dergisi , cilt.17, ss.119-127, 2000 (TRDizin)
1999
199960. Hamsinin Engraulis enrasicholus Cuvier 1839 Alabalık Onchrynchus mykis Walbaum 1792 Yetiştiriciliğinde Protein Kaynağı Olarak Kullanılmasının Ekonomik Kayıp Açısından Değerlendirilmes
KÖSE S., Zengin M., KURTOĞLU İ. Z., BORAN M.
Ege Su Ürünleri Dergisi , cilt.16, ss.121-129, 1999 (Hakemli Dergi)
1999
199961. Solar drying of rainbow trout
Olgun H., Kose S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENERGY RESEARCH
, cilt.23, sa.11, ss.941-948, 1999 (SCI-Expanded, Scopus)
1999
199962. An investigation into quality changes of surimi produced from horse mackerel Trachurus mediterraneus L 1758 during frozen storage at 20 C for five months
KÖSE S., Uzuncan Y.
SU URUNLERI DERGISI , cilt.16, sa.3-4, ss.269-278, 1999 (TRDizin)
1997
199763. Gökkuşağı alabalığının Oncorhynchus mykiss kurutulması
OLGUN H., Rzayev P., KÖSE S., Kutlu S.
Termodinamik , cilt.6, sa.64, ss.114-124, 1997 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Su Ürünlerinde Biyojenik Aminler ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi
Köse S.
Gıda Allerjenleri, Bulaşanları ve Halk Sağlığı Açısından Önemi, Trabzon, Türkiye, 24 - 25 Haziran 2021, ss.1-16, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. Doğu Karadeniz Bölgesi’xxnde 0-6 yaş grubundaki çocukların balık tüketim alışkanlığınn araştırılması
ÖZŞEKER S., KÖSE S.
4 T H INTERNATIONAL CONGRESS ONWOMAN AND CHILD HEALTH AND EDUCATION, Ankara, Türkiye, 12 Aralık 2019 - 13 Mart 2020, cilt.1, ss.454, (Özet Bildiri)
2017
20173. Black Sea Food: Developments,Trends, Problems, Solutions
KÖSE S.
International Conference on Fisheries and Blue Growth, İstanbul, Türkiye, 30 Eylül - 01 Kasım 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
20174. The social approach of fish consumption in children
ÖZŞEKER S., KÖSE S.
XIII. Congress of Ecology and Environment with International Participation, Edirne, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
20175. Consumer response on fish soup from brook trout (Salvelinus fontinalis Mitchill, 1814)aft er addition of lavitol V as natural antioxidant.
KÖSE S., TUFAN B., Pompe M., Veber M.
52nd CROATIAN AND12th INTERNATIONALSYMPOSIUM ONAGRICULTURE, Dubrovnik, Hırvatistan, 12 - 17 Şubat 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
2017
20176. Nutritional value of fi sh soup from brook trout (Salvelinus fontinalis Mitchill 1814).
KÖSE S., TUFAN B., Pompe M., Veber M., Petrovsek E., Kristl A.
52nd CROATIAN AND12th INTERNATIONALSYMPOSIUM ONAGRICULTURE, Dubrovnik, Hırvatistan, 12 - 17 Şubat 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
2016
20167. CONSUMERS` SURVEY OF INDUSTRIAL FISH SOUP PRODUCED FROM THREE DIFFERENT FISH SPECIES
TUFAN B., KÖSE S., POMPE M., VEBER M.
Agrosym 2016-VII International Scientific Agriculture Symposium’unda, Saraybosna, Bosna-Hersek, 6 - 09 Ekim 2016, ss.21, (Özet Bildiri)
2016
20168. NUTRITIONAL VALUE OF FISH SOUP FROM CULTURED TROUT (Oncorhynchus mykiss)
KÖSE S., TUFAN B., POMPE M., VEBER M., Petkovsek E.
Agrosym 2016-VII International Scientific Agriculture Symposium’unda, Saraybosna, Bosna-Hersek, 6 - 09 Ekim 2016, ss.27, (Özet Bildiri)
2015
20159. A HACCP plan aid for seafood processing companies
KÖSE S.
World Seafood Congress, Grimsby, Birleşik Krallık, 5 - 09 Eylül 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
201510. Determining the quality changes of salted anchovies produced from previously frozen raw material for a year
KÖSE S., Koral S., TUFAN B.
World Seafood Congress, Grimsby, Birleşik Krallık, 5 - 09 Eylül 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
201511. Seafood trade of Turkish Black Sea Region
KÖSE S.
World Seafood Congress, Grimsby, Birleşik Krallık, 5 - 09 Eylül 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2014
201412. Comparison of Quality Changes and Biogenic Amine Contents of Dry Salted Bonito at Different Storage Temperatures and to Identify the Effect of Salt Ratio and Using Previously Frozen Raw Material on the Storage Quality
KÖSE S., KORAL S.
FABA 2014 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201413. Comparison of Seasonal Fatty Acid Composition of Three Fish Species Living in Different Zones of Eastern Black Sea
TUFAN B., Balçık Mısır G., KÖSE S.
FABA 2014 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201414. Quality changes and shelf life of cultured and wild hot-smoked Mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus) during frozen storage (-20±2 °C)
Koral S., TUFAN B., BAŞÇINAR N., KÖSE S.
FABA2014 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.157, (Özet Bildiri)
2014
201415. Comparison of lipid and fatty acid contents of cultured and wild mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus)
KÖSE S., TUFAN B., BAŞÇINAR N.
65th Pacific Fisheries Technologists Conference, Monterey, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 26 Şubat 2014, ss.7, (Özet Bildiri)
2014
201416. Quality changes and shelf life of cultured and wild hot-smoked Mediterranean horse mackerel (Trachurus mediterraneus) at refrigerated (4±1 °C) conditions
KÖSE S., Koral S., TUFAN B., BAŞÇINAR N.
65th Pacific Fisheries Technologists Conference, Monterey, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 26 Şubat 2014, ss.42, (Özet Bildiri)
2014
201417. Ready-to-eat Fish Soup From Processing By-Product
TUFAN B., KÖSE S.
65th Pasific Fisheries Technologists Conference, California, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 26 Şubat 2014, ss.57, (Özet Bildiri)
2013
201318. Black Sea people’s fish preservation techniques
KÖSE S.
SLOWFISH, İstanbul, Türkiye, 17 - 20 Ekim 2013, ss.1, (Özet Bildiri)
2011
201119. Determination of biogenic amines in fish and fisheries products using IC-MS/MS
Scavnicar A., Pompe M., Kocar D., TUFAN B., KÖSE S.
5th International Symposium on RECENT ADVANCES IN FOOD ANALYSIS, Prague, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 Kasım 2011, ss.1, (Özet Bildiri)
2011
201120. Histamine Poisoning
KÖSE S.
The First International Food Safety and Sanitation Symposium, Kahire, Mısır, 31 Ekim - 01 Kasım 2011, ss.1, (Özet Bildiri)
2011
201121. Hamsi balığının buzsuz, buzlu ve su-buz karışımı ile soğuk muhafaza (4±1oC) koşullarında depolanması esnasındaki kalite değişimlerinin belirlenmesi
Koral S., KÖSE S., TUFAN B.
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumunu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.1, (Özet Bildiri)
2011
201122. Doğu Karadeniz Bölgesinde ticari olarak avcılığı yapılan Mezgit (Merlangius merlangus euxinus, Normdan, 1840) balığının mevsimsel olarak yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi.
TUFAN B., KÖSE S., Koral S.
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumunu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.1, (Özet Bildiri)
2010
201023. For your HACCP aid for traditional fish, we have TRUEFISH, which is a guidence to identify seafood health hazards for traditional fish products.
KÖSE S.
40th WEFTA ANNUAL MEETING, İzmir, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2010, ss.1, (Özet Bildiri)
2010
201024. Biogenic amine contents of traditional fish products of European and Turkish origin.
KÖSE S., Koral S., Pompe M., TUFAN B., Scavnicar A.
2nd International congress on seafood technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.1, (Özet Bildiri)
2010
201025. Determining the quality changes of salted anchovies produced from raw material previously frozen for a year
KÖSE S., Koral S., TUFAN B.
2nd International congress on seafood technology, 10 - 13 Mayıs 2010, ss.1, (Özet Bildiri)
2010
201026. Türkiye’deki su ürünleri işleme sektörünün durumu, sorunları ve çözüm önerileri
KÖSE S., Gökoğlu N., Mol Tokay S., Baygar T., Özer N. P., Meriç İ., et al.
Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010, cilt.II, ss.821-852, (Tam Metin Bildiri)
2009
200927. İnvestigating some quality parameters of salted and fermented fish products of EU and Turkish origin in relation to food safety
KÖSE S., Koral S., YAŞAR A., YAYLI N., TUFAN B., Uzen F., et al.
Recent advantaces in food analysis, Prague, Çek Cumhuriyeti, 7 - 09 Kasım 2009, ss.4-12, (Özet Bildiri)
2009
200928. Geleneksel Su Ürünlerinde Nitrosamin Miktarlarının Araştırılması
KÖSE S., YAYLI N., YAŞAR A., Koral S., Pompe M., TUFAN B., et al.
Kromatografi Kongresi, Trabzon, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2009, ss.1, (Özet Bildiri)
2009
200929. Doğu Karadeniz bölgesinde üretilen balık unu ve balık yağının biyokimyasal ve yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
TUFAN B., KÖSE S., Koral S., ŞİRİN C.
15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumunu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.1, (Özet Bildiri)
2009
200930. Investigating suitability of commercial histamine test kits for monitoring histamine in traditional fish products
KÖSE S., Koral S., KAKLIKKAYA N., BURUK C. K., TUFAN B., AYDİN F.
IFT Conference 2009, Anaheim, Amerika Birleşik Devletleri, 5 - 10 Haziran 2009, ss.1, (Özet Bildiri)
2009
200931. AB Truefood Projesinin Tanıtımı ve Karadeniz Teknik Üniversitesinin bu projedeki rolü: Panel Konuşması: Geleneksel Gıdaların Önemi ve Geleceği
KÖSE S.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2009
200932. Geleneksel yöntemlerle işlenen su ürünlerinde karşılaşabilecek tehlikeler ve HACCP planı için bazı öneriler
KÖSE S.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2009
200933. Consumer Attitudes towards Unfamiliar Traditional Fish Products - A Marketing Survey Smoked Fish in Turkey
KÖSE S.
60th Pacific Fisheries Technologists Conference, Portland, Amerika Birleşik Devletleri, 22 - 25 Şubat 2009, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2008
200834. Bitkisel ve hayvansal kökenli histamin zehirlenmesi ve histamin analiz metotlarının karşılaştırılması
KÖSE S.
19. Biyoloji Kongresi., Trabzon, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2008, ss.1, (Özet Bildiri)
2008
200835. Deniz Canlıları Zehirlenmeleri.
KÖSE S.
Klinik Toksikoloji Semineri., Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2008, ss.1, (Özet Bildiri)
2008
200836. Investigating Some Quality Parameters of Several Traditional Fish Products in Relation to Food Safety
KÖSE S., Üzen F., TUFAN B., Koral S., GENÇ S., YAŞAR A.
59th Pacific Fisheries Technologists Conference, San Fransisco, Amerika Birleşik Devletleri, 3 - 06 Şubat 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2007
200737. Comparison of seven commercial test kits and HPLC analytical methods for application to salted and fermented fish products
KÖSE S., KAKLIKKAYA N., Koral S., TUFAN B., GENÇ S., BURUK C. K., et al.
Recent Advances in Food Analysis (RAFA conference), Prague, Çek Cumhuriyeti, 7 - 09 Kasım 2007, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2007
200738. Taze balık sevkiyatında alternatif bir yöntemin denenmesi ve normal yöntemlerle karşılaştırılması
TUFAN B., KÖSE S., Koral S., Ayaydın İ.
XIV. Su ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.1, (Özet Bildiri)
2005
200539. An update on histamine and biogenic amines in relation to current problems in the fisheries industry
KÖSE S.
Marine and Freshwater Toxins Task Force, AOAC International, Seattle, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 24 Haziran 2005, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2005
200540. A survey to investigate the knowledge of young generation in Turkey relating to health aspects of fish consumption
KÖSE S., KORAL S.
Pacific Fisheries Technologists Meeting, Vancouver, Kanada, 20 - 23 Şubat 2005, (Özet Bildiri)
2005
200541. survey to investigate the knowledge of young generation in Turkey relating to health aspects of fish consumption
KÖSE S., ÇAN G., Koral S.
Pacific Fisheries Technologists Meeting, Vancover, Kanada, 20 - 23 Şubat 2005, ss.1, (Özet Bildiri)
2004
200442. A survey on the seafood consumption and marketing in Turkey
KÖSE S., ÖĞÜT H.
Fisheries Technologists, 55th Annual Meeting, Seattle, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Şubat - 03 Mart 2004, ss.1, (Özet Bildiri)
2004
200443. The Effect of Processing Techniques Used on Whiting Burgers Stored at Refrigerated Conditions in Relation to its Quality
KÖSE S., BORAN M., Boran G.
Pacific Fisheries Technologists 55th Annual Meeting, Seattle, Amerika Birleşik Devletleri, 29 Şubat - 03 Mart 2004, (Özet Bildiri)
2003
200344. Present state of seafood processing, marketing and HACCP application in Turkey
KÖSE S.
Pacific Fisheries Technologists, 54th Annual Meeting, Astoria, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 26 Şubat 2003, ss.1, (Özet Bildiri)
2000
200045. Farklı sıcaklıklarda depolanan mezgit burgerlerin kalite değişimleri.
Kutlu S., KÖSE S.
Sinop Su Ürünleri Kongresi, Sinop, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2000, ss.546-555, (Tam Metin Bildiri)
1998
199846. Present State of Pollution in the Black Sea
BORAN M., KARAÇAM H., KÖSE S.
First International Symposium on Fisheries and Ecology, Trabzon, Türkiye, 2 - 04 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri)
1998
199847. ., Comparison of the Biochemical Contents and consumer Acceptance of Albino Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) and Brook Trout (Salvelinus fontinalis) with Normal Trout
KÖSE S., Erkebay C., Kurtoğlu İ. Z., BAŞÇINAR N., Değirmenci A.
First International Symposium on Fisheries and Ecology, Trabzon, Türkiye, 2 - 04 Eylül 1998, ss.328-332, (Tam Metin Bildiri)
1998
199848. A preliminary study on the epidemiology of seafood poisoning in Turkey
KÖSE S., KARAÇAM H., KOBYA BULUT H.
First International Symposium on Fisheries and Ecology, Trabzon, Türkiye, 2 - 04 Eylül 1998, ss.304-312, (Tam Metin Bildiri)
1998
199849. The Possibility of Surimi Production from Horse Mackarel (Trachurus mediterraneus) and Its Quality Changes During Frozen Storage at -20°C for 5 Months
KÖSE S., UZUNCAN Y., BORAN M.
First International Symposium on Fisheries and Ecology, Trabzon, Türkiye, 2 - 04 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri)
1998
199850. Temporal and Spatial Distribution of Anionic Surfactant and Phenol on the Eastern Black Sea Coast
BORAN M., KARAÇAM H., KÖSE S.
First International Symposium on Fisheries and Ecology, Trabzon, Türkiye, 2 - 04 Eylül 1998, (Tam Metin Bildiri)
1998
199851. Trabzon bölgesinde yaygın olarak avlanan bazı balık türlerinin buzdolabı koşullarında depolama sonucu meydana gelen kimyasal ve duyusal değişimler üzerine değişimler
KÖSE S., Ay S., Kutlu S.
Doğu Anadolu Bölgesi III. Su Ürünleri Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 10 - 12 Haziran 1998, ss.383-394, (Tam Metin Bildiri)
1997
199752. Trabzon Sahillerindeki Midyelerde (Mytilus galloprovincialis) Bakteriyal Kontaminasyon
KARAÇAM H., BORAN M., KÖSE S.
Akdeniz Balıkçılık Kongresi, İzmir, Türkiye, 9 - 11 Nisan 1997, (Tam Metin Bildiri)
1995
199553. Su Ürünlerinden Kaynaklanan Histamin Zehirlenmesi ve Önemi
KÖSE S.
II. D. Anadolu Su Ürünleri Sempozyumu,, Erzurum, Türkiye, 14 - 17 Haziran 1995, ss.503-514, (Tam Metin Bildiri)
1993
199354. Investigation into presence of Salmonella and comparison of four analytical methods used for Salmonella detection in terms of simplicity, reliability, cost and analytical time in fish meal production
KÖSE S., Quantick P.
Kükem Dergisi, Kükem Kongresi, Ankara, Türkiye, 01 Eylül 1993 - 03 Eylül 1992, cilt.16, sa.2, ss.1, (Özet Bildiri)
1992
199255. Analysis of Fish Meal for Histamine and Related Biogenic Amines, Possibly Associated with Histamine Poisoning or Gizzard Erosion in Poultry
KÖSE S., Knowles M., Miskin D., Quantick P.
3rd World Congress Foodborne Infections and Intoxications, Berlin, Almanya, 16 - 19 Haziran 1992, cilt.2, ss.1357-1360, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Anchovies as Food
KÖSE S., TUFAN B.
ANCHOVIES OF THE WORLD, Seyhan Kadir, Khan Umar, Editör, RİBİAD, İstanbul, ss.114-141, 2022
2017
20172. Biogenic Amines
KÖSE S.
Toxins and Other Harmful Compounds in Foods, Agatha Witczak, Zdzislaw Sikorski, Editör, CRC Press, Londrina, ss.85-152, 2017
2014
20143. Seafood Processing Industry in the Turkish Black Sea
KÖSE S.
Turkish Fisheries in the Black Sea., Düzgüneş E, Öztürk B, Zengin M, Editör, Tüdav, İstanbul, ss.575-590, 2014
2014
20144. Fish Processing, Installations: Sustainable Operation
Hall G. M., KÖSE S.
Seafood Processing Technology Quality and Safety, Ioannis S. Boziaris, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , West Sussex, ss.311-342, 2014
2014
20145. Seafood Processing Industry in the Turkish Black Sea
KÖSE S.
Turkish Fisheries in the Black Sea, Düzgüneş Ertuğ, Öztürk Bayram, Zengin Mustafa, Editör, TÜDAV, İstanbul, ss.575-590, 2014
2011
20116. Quality Aspects of Onboard Processing
KÖSE S.
Fish Processing, Sustainability and New Opportunities, Hall GM, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , West Sussex, ss.167-206, 2011
2011
20117. Quality of Fermented Fish Products
Hall G., KÖSE S.
Fish Processing Sustainability and New Opportunities, George M HALL, Editör, John Wiley and Sons Ltd Wiley-Blackwell, West Sussex, ss.138-166, 2011
Bilirkişi Raporları
Diğer Yayınlar
2013
20132. Balık unu-yağı fabrikalarının sürdürülebilir balıkçılık üzerine etkisi.
KÖSE S.
Diğer, ss.25, 2013
2002
20024. Su Ürünlerinde Kalite ve Kalitenin Pazara Etkisi. Türkiye’de Su Ürünlerinin Pazarlama Durumu ve Geleceğe Yönelik Projeksiyonlar
KÖSE S.
Diğer, ss.2, 2002
1997
19975. Kardeniz Bölgesinde Su Ürünleri İşleme, Değerlendirme ve Pazarlama Sorunları
KÖSE S.
Sunum, ss.2, 1997
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorKarbon Noktalar Temelli Gıda Ambalajı ile Su Ürünlerinin Raf Ömrünün Uzatılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÖSE S. (Yürütücü), TUFAN B., ÇAYIR M.
2018 - 2019
2018 - 2019DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNDE 0-6 YAŞ GRUBUNDAKİ ÇOCUKLARIN BALIK TÜKETİM ALIŞKANLIĞININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KÖSE S. (Yürütücü), ÖZŞEKER S., KOBYA BULUT H.
2017 - 2019
2017 - 2019Deniz Levreklerinde Dicentrarchus labrax Hastalığa Neden olan Patojen Bakterilerin Tanımlanması için Geliştirilen Yapay Sinir Ağı Yönteminin Doğrulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KÖSE S. (Yürütücü), UZUN YAYLACI E.
2014 - 2017
2014 - 2017Balık Çorbasının Raf Ömrünü İyileştirmede Doğal Antioksidan ve Antimikrobiyal Bileşiklerin Kullanılmasının Etkilerinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
KÖSE S. (Yürütücü), TUFAN B.
2013 - 2016
2013 - 2016Su Ürünleri İşleme Tesislerindeki Balık Fileto Atıklarının Balık Çorbası Olarak Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KÖSE S. (Yürütücü)
2010 - 2013
2010 - 2013Doğu Karadeniz Bölgesi’nde İstavrit Balığı (Trachurus mediterraneus Steindachner, 1868) Yetiştiriciliği
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Atasaral Ş., Delihasan Sonay F., Altınok İ., Şahin A., Köse S., Tufan B., et al.
2008 - 2011
2008 - 2011Geleneksel Balık Ürünlerinde Biyojenik Amin ve Nitrosaminlerin Kontrol ve İzleme Sistemleri (Systems of control and traceability of biogenetic amines and nitrosamines in traditional fish products)
TÜBİTAK Projesi
KÖSE S. (Yürütücü)
2010 - 2010
2010 - 2010Önce gençlerin sonra balıkların kültürü artsın
AB Destekli Diğer Projeler
ALTINOK İ., KÖSE S.
2009 - 2010
2009 - 2010Amino Asitlerin, Karal Amino Asitlerin ve Biyojenik Aminlerin Yüksek Başarılı Kapiler Elektroforetik Ayrımları ve Gıda Ürünlerinin Kalite, Hile ve Genetik Modifikasyon Analizine Uygulanması
TÜBİTAK Projesi
KÖSE S.
2006 - 2010
2006 - 2010Traditional United Europe Food (TRUEFOOD)
AB Çerçeve Programları Destekli Proje
KÖSE S. (Yürütücü), BORAN M.
Patent
2018
2018Endüstriyel Balık Çorbası
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR2016/04771B , Standart Tescil
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorFisheriesSciences.com
Editör
2001 - Devam Ediyor
2001 - Devam EdiyorTurkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Editör
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorInstitute of Food Research (IFT)
Üye
2007 - Devam Ediyor
2007 - Devam EdiyorAOAC Research Institute, USA
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Kasım 2014
Kasım 2014Journal of Food Composition and Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2014
Kasım 2014Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2014
Kasım 2014Journal of Food Composition and Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2014
Kasım 2014Journal of Food Composition and Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2014
Ekim 2014International Food Research Journal
AHCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2014
Eylül 2014Journal of Food Safety
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2014
Temmuz 2014Food Control
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2014
Temmuz 2014Journal of Food Composition and Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2014
Temmuz 2014Journal of Food Composition and Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2014
Nisan 2014Journal of Aquatic Food Products Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2014
Mart 2014Journal of Food Safety
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2014
Mart 2014Journal of Food Composition and Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2014
Şubat 2014Food Bioscience
AHCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2014
Ocak 2014Food Science and Technology International
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2014
Ocak 2014International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2013
Aralık 2013Journal of Food Composition and Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2013
Kasım 2013Journal of Food Composition and Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2013
Kasım 2013Journal of Food Safety
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2013
Kasım 2013Food Science and Technology International
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Kasım 2013
Kasım 2013Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015
01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015MACODESU 2015
Katılımcı
Trabzon-Türkiye
01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015
01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015World Seafood Congress
Katılımcı
-Birleşik Krallık
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015